JZD Cup 2.7.2011 – závod, který se vydařil

Pavel Magda


K prvnímu závodu  nového seriálu závodu JZD CUP 2011 se sjelo celkem 18 jezdců. Při ranní rozpravě byl zrušen trénink na nejrychlejší kolo a bylo rozhodnuto, že se pojede 7x finálová jízda na 6 minut a do pořadí se bude sčítat 6 finálových jízd.

Začalo se kategorií Hoby,do které nakonec nastoupili jen 3 jezdci. Bohužel mnoho jezdců nevyužilo možnosti si přijet do Blanska zajezdit. Nepřijel ani žádný junior a tak přichystaný pohár zůstane do příštího závodu. Vyhrál Marek Pilát s jedním kolem náskoku před Tomášem Erdelyim.

 

1. Pilát Marek

2. Erdelyi Tomáš

3. Pokorný Miloš

 

Druhá kategorie v pořadí byla GT. Zde se sešlo 6 jezdců . O prvenství bojoval Hradecký a Krejčí, ale v posledních dvou finálových jízdách Roman Krejčí ubral a Roman Hradecký nakonec zvítězil náskokem 3 kol.  Michal Abrahámek  se v dnešním závodě věnoval ladění blanenského speciáu na dvanáctihodinovku a s motorem 21.5T si vyjel krásné třetí místo.

 

1. Hradecký Roman

2. Krejčí Roman

3. Abrahámek Michal

 

Poslední kategorie byla TC Race. Tato kategorie je v závodech JZD hlavní a předpokládalo se nejvíc účastníků. Zde se také jelo o velký putovní pohár a byly připraveny i poháry pro juniory. Bohužel opět žádný junior nepřijel.

Na start nastoupilo 9 jezdců a bojovali rozděleni do dvou skupin. Hned od první jízdy bylo jasné, že o prvenství se poperou dva mladí domácí jezdci Jarda Kopecký a Libor Vévoda.

Postupně se střídali ve vedení a rozhodovali drobné jezdecké chyby. Poslední finálová jízda měla rozhodnout. Oba jezdci jeli velice opatrně a vyčkávali na jezdeckou chybku.

Jízdu vyhrál Jarda kopecký s náskokem půl sekundy a udržel tak celkové vítězství v prvním závodě JZD Cupu. Jeho náskok v celkovém výsledu byl 1,5 sekundy, což byl v počtu najetých 165 kol a dojezdového času 36 minut a 22 sekund minimální náskok.

Libor Vévoda je ale připraven v podzimním závodu JZD Cupu to Jardovi vrátit a putovní pohár mít tak přes celou zimu u sebe doma.

 

1. Kopecký Jaroslav

2. Vévoda ml. Libor

3. Magda Pavel

 

Závod měl ještě jednu záludnost, se kterou se jezdci museli porvat. Jedna finálová runda se jela po směru a druhá v protisměru a tak se to celý den střídalo. Nejvíce to nevyhovovalo Romanu Hradeckému, který nakonec zorganizoval vzpouru ve skupině GT a došlo k losování korunou a bohužel padla „panna“ ,která znamenala jízdu GTček jen v jednom směru. Ostatní jezdci to brali jako zpestření v závodě.

Při celkovém vyhodnocení závodu došlo i k losování tomboly, kterou připravil Eshop Kopecký-RC. Hlavní cenu karoserii si odnesl Broněk Vykutil, který může přemýšlet, jak si ji pro příští závod nastříká.

Na závěr dne došlo ještě k jízdě s dřevěným kačerem na tři kola. Honza Štrof jako první najel 3 kola bez nehody a dosáhl času 2:26:415. Nakonec vyhrál Pavel Magda, který havaroval v poslední zatáčce, kačer neudržel rovnováhu a převrhl se a zůstal ležet na boku, ale díky obětavému nasazovači se kačer dostal na svoje kulaté nožičky a mohl pokračovat do cíle v čase 2:21:360.

 

Příjemně strávená sobota v poklidné atmosféře – to byl cíl tohoto závodu a byl splněn, což je velice dobře. Poslední co musím zmínit je výzva jezdcům, kteří nejezdí pravidelně na závody, nebojte se a přijeďte si za námi zajezdit.

Pro podrobné výsledky a fotogalerii navštivte stránky pořadatele.