Mibosport Cup Brno 18.6.2011 online

Igor Vlahovič


Dovolená mi začal již včera. Ale díky hodné ženě a chápajícím dětem jsem mohl na tnto závod z Poličky přijet. Vypadá to, že se budu nyní vymlouvat, ale je to tak – musel jsem vrátit pro zbytek věcí. Napoprvé jsem se v malém Opla Astra G prostě neodvezl. A tak zase o důvod navíc jet zpět do Brna.

Večer před závodem mi začala vrtat hlavou myšlenka. Uvažujte se mnou:když budu mít větší průměr kol, musím být rychlejší, ne ? A když mám originál Tamiya pneu super radial, které mají o cca 5mm větší průměr, budu rychlejší jak kolegové s obutím například Corally, Solaris atp. Jasně, grip nebude tak 100% jak na závodních kolech, ale když máte ruce a cit. Takže dnes zkusím potrápit jezdce v Tamyia Cup na pneu Tamiya Super Radial (máte to v galerii).

Obsazení kategorií stadndardní. Nejvíce zájem je opět o Stock ZERO a Tamyia Cup. Ale na dráze Brno Bosonohy mají své pevné postavení i Formule. V Open kategorii uvidíme například Vaška Sauera. Na tento závod zavítal i Filip Uher. Představovat lídra kategorie Stock ZERO Marka Černého není potřeba. Opět mu bude dýchat na záda Radek Flek. Adam Dubák (DUBI Design) nesmí taky chybět. Formuli přijel otestovat i Jarda Vala. Tomu se zjevně také 2WD náhon líbí.

Do 9. hodin probíhá presentace, pak bude rozprava a honem závodit. Odpoledne se má zhoršit počasí. A to tomuto seriálu doposud přálo počasí. Tři závody a každý za krásného počasí.

Pavel Bartoněk mi přinesl ukázat, jak vypadá regulátor ve scifi stavu. Prý se z něj kouří, ale jede. Poznáte z galerie, o který typ regulace jde ? Jedna fotka je hodně podobná scéně z filmu Vetřelec.

V bufetu bude dnes grilování. Krkovička a další dobroty. Počasí by mělo vydržet až do 17. hodiny. Uvidíme, jak to bude v reále.

Rozprava je za námi. Jedci a modely na foto. A jdeme na první kolo kvalifikací. Upozorňuji čtenáře, že z dnešního závodu bude pouze fotogalerie. Videa nebudou tentokráte k dispozici. Snad mi bude odpuštěno :-).

 

Kvalifikace 1

Modified – 4 jezdci na startu. Novými jezdci dnes jsou právě Vašek Sauer a Filip Uher. David Němček a Jarda Kopecký jsou pravidelní účastníci. Pouze jeden nebude na stupni vítězů. Jarda Kopecký se ujal vedení. Ovšem hned za něj se zařadil Vašek Sauer. David Němček se propadl v jízdě na konec pole. Pořídil jsem foto modelů při průjezdu zadní zatáčkou u dep. A celkem se to zřejmě povedlo. Jarda vítězí.

Formule 1 – domácí Jirka Groch prozatím za sebou udržel Jaroslava Valu. Ten byl na rovince vemi rychlý. Jede dnes F1 poprvé a daří se mu. Jarda Sattler dojel třetí. Opičák nedostal asi dost banánů od Jirky Rampuly. Takže zatím 4. místo.

Tamiya Cup -Tomáš Erdéliy vítězí s dostatečným náskokem před Pavel Bartoňkem a Ladislavem Benešovským. Igor Vlahovič na Tamiya Radial Tires až čtvrtý. Poněkud to klouže. Jede to hezky, ale zatáčky se musí jet opatrně. Ale 10 pilotů v poli je velmi dobrá účast. A to na začátku proběhly i kolize. Doplatil na tom Pavecl Bartoněk a to dvakrát.  Originál pneu Tamiya udělají na jednom kole cca sekundu na nejlepších. V zatáčkách nelze jet naplno.

Stock ZERO – Markovi Černému vypadla po nárazu baterie. A tak se do čela dostal Radek Flek před druhým Jardou Kopeckým a třetím v jízdě Davidem Němčekem. Celá skupina byla hodně vyrovnaná. Opět je zaděláno na zajímavé finále.

Nitro – prvně jsem viděl na přihlášce jenom Davida Dohnala. Na závodě je nakonec situace jiná. Sice jen tři piloti, ale pořád lepší jak jeden přihlášený. O místa na bedně si to rozdají Jirka Groch, Olda Groch a David Dohnal. Zatím jsem nenarazil na pořadí. To vám sdělím později. David Dohnal uspěl nejlépe v první jízdě.

Kvalifikace 2

Modified – David Němček nyní zajel první místo. Filip Uher napadil zřejmě dobře, dojel druhý a ponechal za sebou i vynikajícího Jardu Kopeckého.

Formule 1 – Jiří Groch stále drží prvenství. Nájez 17. kol společně s Jardou Valou je příslibem vyronaného finále. Trochu zaostávají ostatní piloti. Mají nájezd o okruh méně.

Tamiya Cup – zde Igor Vlahovič přezul na pneu Corally STCC a výsledek je zcela jiný. Jednak zajel best lap a jako jediný projel smyšku s nájezdem 19. kol. Krásný souboj na začátku proběhl mezi Igorem a Tomášem Erdéliym. Ten jel vynikající stopu. Pak Pvel třetí se ztrátou. Ale Odla Groch a jeho 4. místo před Martinem Pavlíkem je parádní jízda. Ostatní jezdci se snaží uvolňovat stopu rychlejším. 10 autíček na dráze je už pořádná zábava.

Stock ZERO – velmi, velmi vyrovnané. Tono Sloboda se podivoval, že nestíhá prvním pilotům. Nyní to byl Jarda Kopeckým, který vítězí před Markem Černým. Oba ujeli soupeřům docela dost. David Němček si polepšil oproti ostatním. Finále bude hodně zajímavé. A dráha je také plná. A je na co se dívat.

Nitro – člověk si řekně: jen tři auta. Ale toho randálu :-). Slyšet spalovací motory prostě je. David Dohnal byl již před jízdou připraven. A opět uspěl před oba Grochy.

V galerii máte další várku fotek. Počasí zatím přeje a je příjemně.

Kvalifikace 3

Modified – Vašek Sauer jede Yokomo BD5. Takže posílil řady těchto jezdců. Nyní zůstal v depu a dával auto dohromady. A tak se vedení ujal Jarda Kopecký. Společně s Davidem Němčekem najeli 20 kol.

Formule 1 – nyní Jarda Vala nakroužil 20 kol. Má nejrychlejší monopost. Jirka Rampula dojel druhý. Končeně opičák podal uspokojiivý výkon. Jarda Sattler třetí.

Tamiya Cup – Igor Vlahovič dostal prostor a zajel kolo pod 20 sekund a nájezd 29 kol. Své soupeře nechal za sebou. Ale krásněv vyrovnané soboje na dalších místech. Tomáš vs Pavel, Olda vs Martin atd. Ve finále bude rozhodovat čistota jízdy a chyba vás posune dozadu pole.

Stock ZERO – musel jsem si dát grilované masíčko. A tak zde máte pořadí: Kopecký, Flek, Dubák. Marek Černý nedokončil jízdu.

Nitro – opět David Dohnal udával tempo v jízdě.

Kvalifikace 4

Modified – poslední kolo kvalifikací bylo odstartováno. Vašek Sauer opět na dráze. Jarda Kopecký se opět ujal vedení před Davidem Němčekem. Vašek kroužil třetí s podvozkem Yokomo.  David Němček na Jardu ztrácel  jízdě cca 12 sekund. Filip Uher dojel nyní čtvrtý. Vašek na druhého Davida necelé tři sekundy.

Formule 1 – Jarda Vala jede Xray X10 přestavěn na F1 a jede mu to. A navíc to hodně vydrží. Po kolizi do mantinelu jej dostal na lopatky Jirka Groch, domácí to jezdec.

Tamiya Cup – Igor Vlahovič si pojistil TQ na finále. To už na dráhu občas spadla nějaká ta kapka. Ale nic kritického. Opět těsbě za sebou Pavel a Tomáš. Ale pozor !!! 18 kol najel i Martin Pavlík a do finále se s ním musí počítat. Opatt Ivan ze Slovenska dojel osmý. Na konci pole jezdí Zdeněk Svoboda, který občas provádí na trati zajímavé úkony.

Stock ZERO – Marek Černý konečně vítězí v jízdě. Jarda Koepcký jako jediný najel 23 kol jako Marek. Radek Flek, Adam Dubák, David Němček se museli spokojit s nájezdem o kolo méně. Ale všichni jsou ve finále A.

Nitro – nyní na jízdu nastoupil pouze Olda Groch. David Dohnal má nejeto a Jiří Groch si dal pauzu.

Redaktor Masters zajel pro ceny do kategorie Tamiya Cup. Tentokrát zvolil nápoj vítězů – Monster. Protože Igor od rána popíjí BIG SHOCK a jak mu to jede.

Na finále je následující pořadí:

Modified

  1. Jarda Kopecký
  2. David Němček
  3. Václav Sauer
  4. Filip Uher

Formule 1

  1. Jarda Vala
  2. Jiří Groch
  3. Jiří Rampula
  4. Jaromír Sattler
  5. Zdeněk Svoboda

Tamiya Cup

  1. Igor Vlahovič
  2. Tomáš Erdéliy
  3. Pavel Bartoněk
  4. Ladislav Benešovský
  5. Martin Pavlík
  6. Olda Groch
  7. Ivan Opatt
  8. Miloš Klaus
  9. Petr Novák
  10. Zdeněk Svoboda

Stock ZERO

  1. Jarda Kopecký
  2. Marek Černý
  3. Radek Flek
  4. David Němček
  5. Adam Dubák
  6. Tono Sloboda
  7. Bronislav Vykutil
  8. Stanislav Čech
  9. Tonda Pospíchal

Nitro

  1. David Dohnal
  2. Olda Groch
  3. Jiří Groch

A my jdeme na finále vážení.

 

Finále 1

Modified – protože jsem si objednal výornou klobásku, výsledky nyní máte ve zkratce. To víte, hladový být nemohu. Takže: David Němček, Václav Sauer, Jarda Kopecký

Formule 1 -Jiří Groch, Jarda Vala, Jarda Sattler

Tamiya Cup – Igor Vlahovič, Tomáš Erdélyi, Ladislav Benešovskbo

Stock ZERO – Marek Černý, Jarda Kopecký, Radek Flek

Podařilo se mi ve Stock ZERO vyfotit 2x auto z pohledu betonu při nájezdu na cílovou rovinku. Jarda Vala ve Formulích několikrát chyboval a Jirka Groch udržel první pozici. Stock ZERO byl vyrovnaný. Tamiya Cup ukázal, že umí Ladislav Benešovský.

Finále 2

Modified – pořadí bylo zcela jiné, jak v prvním kole. Pro první místo si dojel Vaše Sauer a za ním Filip Uher. Příjemná změna. Davdi Němček třetí. Takže poslední kolo ukáže vítěze a je to stále otevřené.

Formule 1 – Jarda Vala nedokončil jízdu. Jirka Groch také havaroval, ale nakonec dojel druhý za Jardou Sattlerem. I zde je vítěz zatím neznámý. Zadní osa na podvozku Xray X10 u Jardy nebyla k dispozici a Jarda skončil.

Tamiya Cup – vítěze jž známe. Je jím Igor Vlahovič. Důstojným soupeřem, který jezdá fair play. mu byl Tomáš Erdélyi. Ten má jisté druhé místo celkově. Ovšem na třetím místě je to otevřené. Pavel Bartoněk nebo Ladislav Benešovský. Rozhodne třetí finále. Apeluji na jezdce této kategorie, aby jezdili pokud možno fair play. Hlavně ti slabší, aby pouštěli jezdce o kolo. Protože nepomůžete sobě ani druhému. Příklad si vemte například u Ivana Opatta. Nasazovači z formulí na nasazování všichni nebyli. I když v Tamiya Cupu dnes moc práce nemají, je potřeba dodržovat pravidla. Platí pro všechny, ne ?

Stock ZERO – Marek Černý je vítězem dnešního závodu. Žádné překvapení. Radek Flek dojel druhý a třetí Adam Dubák. Na základě předchozího výsledku jsou další pozice zcela otevřené. Tonda Pospíchal jede pro potěšení a krásně pouští rychlejší jezdce.

Nitro – to jelo nyní finále na 20 minut. Ve třech jezdcích žádný pořádný zážitek více méně s jasným vítězem Davidem Dohnalem.Kluci si museli sehnat mechanika, který jim dělal zároveň i nasazovače. David Dohnal zajel 2x pro palivo. To vše komentoval Vojta Novický. Ten se snaží hlídat čistotu jízdy. A to nejen zde samozřejmě.

Počasí si s námi hraje. Občas spadne nějaká ta kapka. Ale mělo by to vydržet i na třetí kolo. Takže to vypadá, že i tento závod Mibosportu se dokončí. A to včetně vyhlášení. Tam budou stát všichni jezdci Tamiya Cupu a udělá se společná fotka.

Finále 3

Modified – na poslední jízdu nenastoupil Jarda Kopecký. A tak koružili pouze David Němček, Vašek Sauer a Filip Uher. Takto i dojeli do cíle. Na stupně vítězů si počkejte, budete je mít ve fotogalerii.

Formule 1 – toto finále již bez Jardy Valy. Takže pouze 4 formule na trati. Už to bylo mezi Jirkou Grochem, Jardou Sattlerem. Nakonec se vítězem tohoto závodu Jiří Groch.

Tamiya Cup – Igor Vlahovič udělal hrubou chybu. Toho využil Tomáš Erdélyi a vítězí. Igor pak odoláva Pavlovi Bartoňkovi. Ten dojel za Igorem třetí. Přitom třetí jezdil Ladislav Benešovský a pozici ztratil jen díky jezdci o kolo. Znova apeluji na slabší jezdce: snažte se držet směr a neměnit jej. Ať vás ostatní mohou bezpečně předjet. Rozhodujete tím celkové pořadí. Velmi se dnes závod líbil Martinovi Pavlíkovi. Ten v brzké době bude také jezdit monopost F1.

Stock ZERO – Radek Flek se poprvé dnes radoval z vítězství. Jarda Kopecký udržel druhé místo před Davidem Němčekem. Na celkový výsledek si počkáme na vyhlášení vítězů. To bude za pár minut.

Závod se vydařil, počasí vydrželo a opět zavládla pohodová atmosféra. Karoserii a nástřik od fy DUBI Design si dnes vylosoval Toník Pospíchal.A jak se radoval.

Foto vítězů máte v galerii. Já si dnes tento závod opět užil a jsem opravdu rád za účast v TC. Těším se na jezdce na dalším závodě.

Odjížím na dovolenou. abych zregenoeroval do další práce a závodění :-). Mějte se fanfárově…