Xray Nosram Challenge Blansko 5.6.2011 online

Igor Vlahovič


Před týdnem byl závod Xray Nosram na blanenské trati pro počasí zrušen. Dnes 5.6.2011 se jede náhradní termín. Počasí by mělo být prozatím dobré, nyní svítí slunce. A mělo by to dle přepovědi vydržet až do 16. hodiny.

Já se objevil na této dráze po delší době. To po tak dlouhé, že již stojí nová tribuna. A musím konstatovat, že je opravdu vidět kus práce. A prostoru na tribuně dost pro všechny jezdce. Osvětelné schody a stanoviště časomíry uvnitř.

V kombinaci s pocukrovanou tratí je gripu na mých současných 6 závodů jetých Corally STCC dost a není nutnost prozatím kupovat nové obutí. Dost možná, že na původních odjedu ještě tento závod.

Já jsem dnes požádal kolegy RC klubu Brno a stanoviště si rozložil pod jejich stanem. Budu mít stín na psaní reportu a neupeču se. Takže děkuji Jirkovi Rampulovi, že mi umožnil místo vedle něj.

Součástí novinek je i ozvučení. Ne že by tu nebylo, ale nyní je lepší. Jsem na konci dráhy směrem k východu a vše slyším jasně a zřetelně. Stará buňka ještě nebylo odvezena, ale ta brzy zmizí v nenávratno.

Na dráze po ránu trénují zejména modely TC. Formule a GTčka také jedou, ale není je moc vidět. Ale účast v těchto kategoriích je nižší jak v TC. Opět je největší účast v TC Nosram Stock, TC Nosram Modified.

Já ještě jednou vyzkoušel model a opravdu – grip na současných pneumatikách je neuvěřitelný. Pokud na nich odjedu i tento závod, pak to bude již 7. závod. A to už bude opravdu slušná výdrž.

Rozprava proběhla v 9:00. Foto účasníků bylo samozřejmostí. Sdělila se pravidla před závodem a v 9:30 se bude startovat první kvalifikační jízda dne. A začínají Formule. Kdo bude řídit závod, o tom není pochyb. Bude to opět Pavel Magda z RC klubu Blansko. Kromě časomíry bude i závodit. A zvládne určitě oboje.

Já si zatím sedím v depu, využívám ultrazoom a na dálku fotím kolegy. Paráda.

Rozprava proběhla v přátelské atmosféře a v 9:30 startujeme kategorií F1.

 

Kvalifikace číslo 1

Formule 1 – Jiří Rampula ovládl asfalt v této jízdě dne a najíždí 19 kol. Podařilo se mi nafotit monoposty na trati v akci. 6 pilotů jede dnes. Všichni budou v A finále. To je jisté již nyní. Za STS zde jedou MIlan Peška a Miroslav Dolanský. Z Brna přijel Miroslav Meloun. Nechybí Jarda Sattler či Martin Janíček.

TC Nosram Stock – 18 pilotů přihlášeno do závodu. 3 skupiny po 6. pilotech. Pavel Magda udal jako první laťku s nájezdem 23 kol. Ale v zápětí jej atakovali Matěj Bábovský, Igor Vlahovič a pak prozatím vedoucí Jarda Vala. Za ním velmi těsně Vlastimil Švec, Martin Bábovský st., Honza Červený. Zatím to vypadá na hodně vyrovnané skupiny a rozhodně A finále bude hodně napínavé. Igor Vlahovič jel nyní pod číslem, nikoliv pod jménem. Špatně zřejmě nahlásil číslo čipu při přihlášce. Ve finále to bude vypadat asi tak, že kdo udělá chybu, ztrátu již těžko dožene.

TC Open – pouze 4 jezdci na startu. Malý zájem o tuto nejrychlejší kategorii. Jarda Kopecký, David Němček, Jan Kanina a Václav Sauer. Tito piloti si vybrali tuto kategorii pro dnešní závod. Jadra Kopecký v čele. Václav na jízdu nenastoupil. Jadra Kopecký vítězí v první kvalifikaci.

World GT – 10 jezdců. Slušná účast. Dvě skupiny. Jarda Sattler si také pořídil model GT a jede tuto kategorii. Miloši Pokornému se zřejmě také GTčko zalíbilo. Ale nejde Xray X10, ale upravený podvozek Tamiya. Druhá kvalifikační skupiy je hodně silná. Jarda Vala, Petr Rovný, Roman Hradecký, Milan Peška a další. I zde bude finále hodně zajímavé. Martin Janíček z jízdy odstoupil. Zadní poloosa nevydržela. Jarda Vala zajel dobře i zde a přetahoval se o pořadí s Romanem Hradeckým.

TC Nosram Modified – i zde byly vytvořeny 3 skupiny. 14 jezdců není špatná účast. Za zmínku stojí účast Filipa Pykala. Ten posbíral zkušenosti v kategorii Micro 1/18 a nyní je zkouší uplatnit zde. Marek Černý se opět ujal vedení. Ovšem Radek Flek, David Němček či Jarda Kopecký nezůstavají pozadu.

Finálové jízdy se budu snažit nějaké natáčet. Aby bylo na co se podívat. Určitě budou k dispozici A finále. Pokud se náhodou kvaliifkuji do Ačka, musím najít kameramana.

Kvalifikace číslo 2

Formule 1 – celou dobu se Jirka Rampula těšil na další jízdu. Opičákovi dal banán, aby dobře řídil jeho monopost. Ano v kokpitu jeho auta sedí opičák. Má však i Shreka – náhradního pilota. Dnes však má šanci ukázat svoje kvality opičák… Na trati jela zase formule se zadním blikačem. Jirka Rampula zajel „jen“ druhou pozici. Tu první nyní musel přenechat Mirovi Dolanskému.

TC Nosram Stock – opět velmi napínavé, těsné a plné změn. Pořadí se mění. Nnyí se ujlavedení Martin Bábovský st.. Jarda Vala se posunulna třetí pozici celkově. Igor Vlahovič musí ulehčit převodu, je líný na výjezdech. Petr Zvejška dokázal Igora porazit. A fínále, ale i ostatní budou hodně zajímavé. Musíte jet přesnou stopu, lehčí převod. Rovinka není rozhodující.

TC Open – Jarda Kopecký vítězí. Do jízdy nastoupil i Vašek Sauer. Tím se zapojil do boj o přední příčky. Nyní dojel třetí za svými kolegy.

World GT – v průběhu této jízdy jsem se zastavil v bufetu na dobrém občerstvení. Pozoroval jsem jízdu GTček. Miloš Pokorný se radoval z vítězství ve své skupině. Na prvních pozicích se drží Roman Hradecký, Jarda Vala a Michal Jurčí. Všichni nájezd 22 kol.

TC Nosram Modified – přisedl jsem si na lavečku diváků k Mirovi Streichsbierovi, jeho ženě a synovi. Vyvezl rodinku na výlet a přijel se podívat na průběh závodu. Vysvětlil jsem mu, že jsem pomalý na výjezdech a musím ulehčit převodu. A to o hodně. Postup do Ačka je totiž nejistý. Mezi tím jela tato kategorie. Filip Uher zajel dobře s nájezdem 23. kol ve své skupině. Stačil jsem nafotit modely Radka Fleka, Jardy Kopeckého a Marka Černého při průjezdu zatáčkou. Ve vedení je po dvou kolech Černý, Němček, Flek.

Do galerie přibyly další fotky. Začíná nám foukat vítr a snad nám počasí bude přát i na finále.

Kvalifikace číslo 3

Formule 1 – poslední kolo kvalifikací. Poslední možnost zajet lepší výsledek. Jiří Rampula potvrdil TQ na finále, když jeho opičák podal bravurní výkon. Jarda Sattler také nezůstane na startu pozadu.

TC Nosram Stock – zatímco Pavel Magda i potřetí vítězí ve své skupině, Matěj Bábovský najíždí 23 kol a poráží Petra Zvejšku i Igora Vlahoviče. V první skupině nějeli 23 kol pouze tři jezdci v čele s Martinem Bábovským st. Jarda Vala taktéž 23 kol,, Zbytek se mírně pohoršil. A kdo bude nakonec v A finále ? Podívejte se na nafocené výsledky. TQ Martin Bábovský st.. Velká gratulace. Technické tratě Martinovi vyhovují. V A finále bude 10 pilotů. Na 11. pozici se kvalifikoval Tonda Pospíchal na první msto do B finále. A to je pro něj opět velký úspěch. Igor Vlahovič zkusí útočit na kolegy z 9. pozice. Za ním pak mladý Vévoda…

TC Open – TQ Jarda Kopecký. David Němček, Vašek Sauer, Jak Kanina. Takové bude pořadí na startu. Finále bude natočeno. Ale ve 4 modelech to nebude až tak adrenalinové.

World GT – TQ má Roman Hradecký před Jardou Valou a Michalem Jurčím. Petr Rovný vybojoval 5. pozici.

TC Nosram Modified – není překvapením, že TQ má Marek Černý. Ze zadu na něj budou útočit David Němček, Radek Flek, Libor Vévoda ml. a další jezdci. Kdo je zde v A finále najdete ve fotogalerii.

Já zakoupil novou sadu kol, abych zjistil, o kolik se vylepší nájezd. Jdeme na finále.

 

Finálové kolo 1

Formule – Miroslav Dolanský vítězí v prvním kole před Milanem Peškou a Jirkou Rampulou. STS stanice ovládla nyní pole.

TC Nosram Stock – B finále patřilo Toníkovi Pospíchalovi. Jan Štrof mu byl důstojným soupeřem společně s Jirkou Pavlovcem. Ovšem A finále bylo hodně ostré a například Jarda Vala nedokončil jízdu. Na cílové rovince jsem slyšel karambol a Jarda byl asi v ní. I já jsem jel těsně a schytal ránu. Ale i tak jsem dojel 8. Martin Bábovský st.v dokončil vítězně jízdu. Vlastimil Švec udržel druhou pozici. Třetí Matěj Bábovský a ten dnes jede opravdu velmi dobře. Domácí Pavel  Magda čtvrtý. Kolega Josef Sperát mi natočil tuto jízdu. Díky za pomoc. A vy uvidítre, jak to vše probíhalo ve skutečnosti.

TC Open – David Němček vydržel a počkal se na chybu Jardy Kopeckého a vítězí. Jarda pak skončil těsně před koncem jízdy a na druhé pozici dojel Vašek Sauer. Třetí tím pádem Jan Kanina.

World GT – Roman Hradecký, Miroslav Dolanský, Milan Peška. Takové bylo pořadí po jízdě. Dva jezdci opět z STS Chvojkovice.

TC Nosram Modified – A finále jsem natočil I toto finále bylo hodně ostré. Pouze Marek Černý jel v klidu pro první vítězství. Jarda Kopecký druhý, třetí David Němček. Jan Kanina, Radek Flek nedojeli. B finále vyhrál Jiří Cigánek.

Já zatím zpracovávám videa, aby večer byly rychle k dispozici. Bude se na co koukat.

 

Finálové kolo 2

Formule – Milan Peška nyní vítězí před kolegou Mirou Dolanským. Takže Jiří Rampula opět nevyužil své TQ pozice k dobrému výsledku. Toto finále natočím ve třetím kole. Aby i příznivci F1 měli na co dívat.

TC Nosram Stock – B finále si užíval Tonda Pospíchal. Martin Kořínek musí dnes hodně uklidňovat jezdce. I v Bčku to bylo občas ostré. Že by to vedro mělo vliv na styl jízdy ? Honza Štrof vítězí v Bčku před Toníkem. Ale ten v depu vyjádžil spokojenost se svým výsledkem. Slavkov prý není jeho parketa, ale tady ano. A finále díky Pepovi opět natočeno u jiného místa. A opět hodně ostré. Igor Vlahovič byl pochválen za fair paly jízdu s Pavem Novotným. Překvapivě Pavel Magda nyn druhý a třetí Vlastimil Švec. Martin Bábovský st. si dojel pro vítězství v tomto závodě. slavkov mu nevyšel, ale tady je jako ryba ve vodě. Na dalších místech se to mlelo. Igor Vlahovič byl i na 5. pozici, ale i on chyboval.

TC Open – Jarda Kopecký nyní první místo a rozhodne až poslední kolo. David Němček, Václav Sauer, Jan Kanina. Takové bylo pořadí dále.

World GT – Roman Hradecký, Michal Jurčí, Mira Dolanský = pořadí po jízdě. Roman si odváží první místo celkově v tomto závodě. Podal výborný výkon od začátku do konce. Miloš Pokorný si zde jede na pohodu, ne na vítězství.

TC Nosram Modified – nafocení startovního pole B finále, foto modelů po startu. B finále ovládl opěr Jiří Cigánek. Přitom první pozici na startu měl Petr Zvejška. Ten se musel spokojit s druhým místem.  Petr Novotný nedojel pro technické problémy. A finále sem pozoroval. A také vyfotil auto v zatáčkác po startu. Vtězí v pohodě a v klidu Marek Černý. Ten zatím nenašel přemožitele. Libor Vévoda, Radek Flek dojeli za sebou na druhé a třetí pozici.

V galerii další várka fotek a já jdu natočit dinále F1.

 

Finálové kolo 3

Formule – budiž natočeno. Hezký a dlouhý souboj Mirka Dolanského a Jiřího Rampuli. Jirka nakonec druhý po kolizi s Mirou. Toho využil Milan Peška a vítězí. Ostatní jezdci jsou také na záznamu.

TC Nosram Stock – B finále opět s kontakty. Odnesl to Tonda Pospíchal. Zbyněk Koupý vedl před Zbyňkem Koupým a Toníkem. A takto se i dojelo.A finále opět plné chyb, karambolů. Igor byl atkován Vlastíkem Švecem, který počkal v rámci fair play. igor zaee kontaktoval Pavla Novotného a taky počkal. Pavel Magda se propracoval na krásnou 4. pozici. Nádherný výkon Matěje Báboského, terý dojel před svým otcem. A na stupni budou oba !!!

TC Open – krásný a čistý souboj Jardy Kopeckého a Davida Němčeka. Na komci jízdy potlesk. Opravdu krásné a čisté až do konce. Jarda vítězí celkově. David druhý, Vašek Sauer třetí.

World GT – podařilo se mi natočit toto finále. Dolanský, Peška, Hradecký – takové bylo pořadí po jízdě.

TC Nosram Modified – letem světem výsledky: B finále vyhrál v poslední jízdě Michal Vévoda. A závěrečná jízda dne dopadla takto, přičemž byla komentována Martinem Kořínkem. Hodně soubojů na brzdy. Marek Černý chyboval a toho využil David Němček. Ten vítězí v posledním finle dne. Radek Flek jel velmi fair play. Pořadí uvidíte na foto – tak jako i v ostatních kategoriích – celkově.

 

Tak a závod je za námi. Počasí nám přálo. Atmosféra pohodová. Ještě nás čeká vyhlášení výsledků. Závody v Blansku jsou vždy povedené  a zázemí je perfektní. Dnešní závod si pochvaloval Jirka Rampula, Tonda Pospíchal. Naopak Jarda Vala byl rozladěn po ataku soupeřů ve finále a na poslední finále Stock nenastoupil.

Já osobně jsem se hezky svezl a podvozek Hot Bodies TC jede opravdu pěkně. Moje úprava zadního diferenciálu vypadá plně funkční. Nic nevypadlo a nepovolilo. Jsem spokojen i s celkovým 8. místem. Jel jsem čistě a mám tak čisté svědomí :-).  Být v A finále je v podstatě velký úspěch v té velké konkurenci.

Tak ještě si počkejte na záznamy a těším se na další závod.