Tamiya TT-01E a dva typy diferenciálů v testu

Igor Vlahovič


Uvažoval jsem o výměně kuličkového diferenciálu 3 Racing za nový. Ale zdá se mi, že Tamiya kuličkoýv diferenciál je lépe propracován a je i méně náročný na údržbu. Ale nakonec jsem se rozhodl pro instalaci klasického planetového difrenciálu pro model Tamiya TT-01. Kromě tohoto diferenciálu jsem použil plastové kardany a také poloosy a unašeče delšího typu. To vše jsem nechal na zadní nápravě.

Po poradě s kolegou Radkem Skopalem jsem na přední nápravě ponechal kuličkový diferenciál, abych mohl nastavovat svornost a model se mi nepřevracel, především pak na koberci. Na zadní nápravě mám tedy nyní planetový diferenciál, který mám pouze promazán a nemám v něm vazelínu pro tužší chod.

Toto vše jsem otestoval na dráze Globus, abych vyzkoušel, jaké budou jízdní vlastnosti tohoto nastavení. A auto ihned více točilo. A tak jsem jen upravil výchyly řízení a vše bylo na původním nastavení.

Po otestování jsem půjčil model kolegovi a ten si dal jízdu s protivníkem, který jel také TT-01 s karoserií Saleen S7R. Takže jsme byli svědky souboje Arta vs Saleen. Do toho se přidala občas i Tamiya TRF 416X. Vše uvidíte na následujícím záznamu.