Určice Cup 2011 startuje tuto sobotu

Igor Vlahovič


28.5.2011 se koná zahajovací závod seriálu Určice Cup 2011, což je seriál 5. závodů pro modely elektro 1/18 onroad. Oproti minulé sezóně došlo k drobným změnám v oblasti pořádání. Technická pravidla beze změn. Níže se můžete seznámit s propozicemi seriálu a na úvod uvádím hlavní změny:

1. osobně budu pouze pořádat tento seriál, závodit nebudu

2. na každém závodě budou ceny pro první tři nejlepší a dále pak pro vítěze finále dílčích. Na konci sezóny 2011 obdrží 3 nejlepší poháry a pro ty, co odjedou 4 závody bude připravena tombola

3. v pauzách mezi koly bude hrát hudba a pokud to nebude jezdcům vadit, tak i na pozadí u jízd

4. budu dohlížet na čistotu jízdy, komentovat průběh a psát online report 

 

Propozice pro Určice Cup 2011:

Místo konání – privátní RC dráha Určice, povrch beton

Termíny závodů – budou zavčas uveřejněny

Květen 2011  28.5.2011
Červen 2011  11.6.2011
Červenec 2011  2.7.2011
Srpen 2011  28.8.2011 (NE)
Září 2011  10.9.2011

 

Přihlášky – prostřednictvím mailu na

ajgor.vlahovic@gmail.com

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

, telefonicky na čísle 603 520 835 (Vlahovič Igor) nebo ICQ 214-422-581

POZOR – omezený počet účastníků na 20 lidí z důvodu místa. Proto Vás žádáme o včasné zaslání přihlášky, kde uveďte prosím své jméno a příjmení a dvě frekvence. Pokud máte DSM, napište DSM.

Časomíra – máme hardware na principu infra paprsků. Dále díky panu Stodolovi a panu Kratochvílovi máme k dispozici nový software, který se pomalu blíži AMB časomíře. K dispozici máme omezený počet infra čipů. Tento čip bude možné si na závodě zapůjčit za poplatek 50 Kč nebo zakoupit do osobního vlastnictví za 300 Kč. Vzhledem k vyladění systému doporučuji mít v záloze 3V knoflíkovou baterii pro externí napájení čipu, kdyby si nerozumněl přímo s BEC systémem regulátoru.

Zázemí – toalety, občerstvení, přívod 220V, omezený počet plastových stolečků a židliček k dispozici (dopooručuji si vzít vlastní i s židličkou), parkování před domem

 

Stavební pravidla:

Podvozek – jakýkoliv v měřítku 1/18, 2WD, 4WD, vlastní konstrukce

Karoserie – jakákoliv, nabarvená dle vkusu, POZOR – přední nebo zadní sklo musí být průhledné kvůli čtení čipu

Motor – řady 280, bez úprav s kluznými ložisky

Baterie – 2S LiPo, 6 čl. NiXX

Pneu – libovolné

Mazání – libovolné

 


Soutěžní pravidla:

Start závodu a trénink – viz Harmonogram

Rozjížďky – pojedou se dle dohody a počtu účastníků minimálně 4 kvalifikační rozjížďky po 6. minutách. Započítavá se nejlepší dosažený výsledek pro sort pro finálové jízdy. Může se po domluvě účastníků změnit.

Finále – všichni jedou 3 finálové jízdy po 6. minutách. Jeden nejhorší výsledek se škrtá. V úvahu se bere nájezd kol a dojezdový čas pro celkové pořadí.

Doba mezi jízdami – bude cca hodina mezi jízdami a to z důvodu času pro nabití LiPo článků. Někteří nebudou mít dvě LiPo sady a tak se musí počítat s delší mezerou. Tento čas bude využit pro řešení technických záležitostí, občerstvení, koupání a dalších příjemných činností. V pauzách mezi jízdami bude hrát hudba a v pozadí i při jízdě. Pokud to nebude vadit jezdcům.

Počet jezdců v jízdě (rozjížďky i finále) – 5 jezdců v rozjížďkách. Ve finále potom bude startovat opět 5 jezdců.

Ocenění – první tři finalisté A skupiny obdrží pozornost Určice CUPU. Další vítězové finále taktéž. Za celý seriál potom pohár obdrží tři nejlepší jezdci poháry, jako trofej za svoji snahu v seriálu. Pro všechny účastníky, kteří odjedou minimálně 4 závody bude připravena tombola.

Startovné – 150 Kč

Jinak pravidla jsou více méně jasná. Slušné chování na místě a fair play jízdy podmínkou. Po jízdě závodník odevzdá model ke kontrole a jde na místo nasazovače. Jedná se o pohodové závody, takže žádné protesty a sankce nebudou snad zapotřebí. STOP and GO ale bude platit pro všechny stejně !!!

Bodování – po jednom bodu, tzn. 1. místo – 100b, 2. místo – 99b, 3. místo – 98b atd. Jeden nejhorší výsledek se škrtá.Do celkového pořadí se tedy započítávají 4 závody.

Další dotazy a informace získáte na výše uvedeném mailu, telefonním čísle či ICQ.

Tento rok jako pořadatel nebudu soutšžit, ale výhradně se starat o průběh závodu. Tedy psát online report, měřit, kontrolovat čistotu jízdy, komentovat atd.
 

Na Vaši účast se těší

Igor Vlahovič a Jindřich Matějka st.

ZDE je link na stránky závodu.