Mibosport Cup Svitavy 21.5.2011 – online

Igor Vlahovič


Je 21.5.2011 a my se nacházíme s Martinem Pavlíkem na dráze Svitavy. Ve sportovním areálu. Je před 9. hodinou a kolem dráhy se nachází pár dep. Hudba hraje, registrace probíhá. Martin Zvára pomáhá s ozvučením areálu.

Na tribuně jezdci ladí svoje modely do kategorií Tamiya Cup, Stock ZERO a Modified.

Já dnes budu testovat Hot Bodies Cyclone TC v kategorii Stock Zero a pojedu i Tamiya Cup. Nejvyšší účast je dnes v Tamiya Cupu a Stock Zero. Modified jede méně jezdců. Pro jezdce Tamiya Cup jsou opět připraveny ceny pro všechny jezdce.

Dnešní report bude stručnější, protože v tomto počtu lidí jet dvě kategorie, nasazovat a psát report, to vše nejde dohromady. Ale zjištění a pořadí se dozvíte zcela jistě. Za malou chvíli bude rozprava, kde pořídím foto jezdců. Pak začne první kolo kvalifikací.

Zde máte rozdělení do skupin:

Modified:

Marek Černý

Petr Hanák

Radek Flek

Matěj Řehák

Petr Aman

Tomáš Kembitzký

 

Tamiya Cup

Igor Vlahovič

Pavel Bartoněk

Tomáš Erdélyi

Petr Baxant

Patrik Maňousek

Miloš Klaus

Radim Skoupý

Petr Novák

Martin Pavlík

 

Stock ZERO

Radim Vrabec

Vojtěch Flek

Kubrt Lesní

Dominik Mašek

Igor Vlahovič

Marek Černý

Radek Flek

Adam Dubák

Matěj Řehák

Bronislav Vykutil

 

Kvalifikace kolo 1.

Modified – Matěj Řehák společně s Petrem Hanákem a Tomášem Kembitzkým najeli 17 okruhů. Matěj vítězí. Radek Flek do jízdy nenastoupil a Marek Černý ukončil jízdu dříve.

Tamiya Cup – Igor Vlahovič vítězí před Tomášem Erdélyim. Pavel Bartoněk se chytil do vesty (model) a ztratil. Proto Petr Baxant dojel nyní třetí. Dále pole bylo rozložené po celé trati, která je dlouhá a nerovnosti prověří jezdecké schopnosti pilotů

Stock ZERO – Igor Vlahovič zajel nejlepší výsledek ve své skupině. Najel 20 kol jako nejlepší tři – Radek Flek, Adam Dubák a Matěj Rehák. Ale sekundu ztrácí Igor na nejlepší. Proto nyní dává převod 4.92. Ale mor LRP X12 v pohodě po jízdě a těžší převodový poměr mu vadit nebude. 

Kvalifikace kolo 2.

Modified – Radek Flek vítězí s nájezdem 18 kol. Najel je jako jediný. Na druhém místě kroužil Petr Hanák a potom Matěj Řehák. Marek Černý skončil v 6. kole.

Tamiya Cup – Igor Vlahovič opět první s náskokem cca 17 sekund před druhým Pavlem Bartoňkem a Tomášem Erdélyim. Petr Baxant již ztrácel kolo na vedoucí jezdce. Pavlík Martin zajel  přes nehodu dobře. Miloš Klaus tentokráte najel jen 6 kol a skončil. Karoserie Tamiya vypadají na dráze realisticky a nejdete zde různé značky.

Stock ZERO – vynikajícně Marek Černý (20 kol) před Radkem Flekem. Oba dojezd 6.00 – 6.05. Pak již je časový odstup. 20 ko najeli ještě Adam Dubák, Matěj Řehák a Igor Vlahovič. Igor ztrácí na nejlepší cca 16 sekund a nepomohl ani těžší převod. atáčky jsou pomalejší a rovinka nevýrazná. Proto Igor vrací převod 4.5. Na převod 4,2 bylo vyjeto z baterie za 6 minut jízdy 2043 mAh.

Po startu nabíjení se spálil Martin Pavlík o LiPo IP 5000 mAh 40C. STav baterie uvidíte na foto. Jinak vše běží bez prodlev a my se modlíme za počasí po obědě.

Kvalifikace kolo 3

Modified – Marek Černý dojel první. O 2 sekundy lepší jak Radek Flek. Třetí Petr Hanák, který je jedním z vítězů při losování o nástřik karoserie.

Tamiya Cup – Igor Vlahovič jel nyní LiPo Zippy s nízým C a opět vítězí s dostatečným náskokem před Pavlem Bartoňkem a Tomášem Edrélyim. Petr Baxant jezdí stabilně na 4. pozici. Radim Skoupý si stěžoval na přvracení vozu. Petr Novák předpisově pouštěl ostatníl. Pole nyní uzavřel Miloš Klaus.

Stock ZERO – Igor Vlahovič se vrátil s převodem na 4.5 a najel o 3 sekundy lepší nájezd. Na poslední jízdu dá novou sadu pneu Solaris, aby zjistil, zda to pomůže k lepšímu nájezdu. Na prvních místech se vyhřívají Marek Černý, Radek Flek. Oba jedou Yokomo BD5. Matěj Řehák jízdu nedokomčil. Bronislav Vykutil nájezd 19 kol. 20 kol je standard a Marek Černý dal nyní 21 okruhů.

Kvalifikace kolo 4.

Modified – Radek Flek nyní vítězí. Petr Hanák druhý a Marek Černýna jízdu nenastoupil. Matěj Řehák třetí.

Tamiya Cup – Igor Vlahovič vítězí i této kvalifikaci a jako jediný dává 17 kol. Vyrovnané pole za Igorem. TOmáš Erdélyi, Patrik Maňousek, Petr Baxant, Martin Pavlík, Pavel Bartoněk, Miloš Klaus – ti všichni najeli 16 kol. Velmi vyrovnané. Uvidíme, jak to bude ve finále.

Stock ZERO – Igor novým obutím najel o 6 sekund lepší výsledek a to měl i výlet mimo trať. Marek Černý krauje. 21 kol najel pouze on. Radek Flek druhý a třetí nyní Matěj Řehák. Ale ten najel jen 19 kol. Adam Dubák po výletu mimo trať jízdu ukončil. 

 

Finálové kolo 1

Modified – Radek Flek těsně poráží Matěje Řeháka. Oba v cíli v jedné sekundě. Třetí Petr Hanák. Marek Černý skončil a tuto jízdu nedojel.

Tamiya Cup – čistý start a vedení se ujal Igor Vlahovič, který vítězí s nájezdem 17. kol. Tomáš Erdélyi druhý s nájezdem 16 kol. S poměrně velkým časovým odstupem pak třetí Pavel Bartoněk. Čtrvtý Petr Baxant. Ostatní jezdci pouštěli o kolo a nemuselo se rozdávat STPO nad GO.

Stock ZERO – start opět čistý. Marek Černý poráží Radka Fleka o cca 4 sekundy. Třetí Adam Dubák, který odolával čtvrtému Igorovi, který si udělal výlet mimo trať. Matěj Řehák neměl v autě aktivní čip a nepočítal. Broněk Vykutil jel tandem s Martinem Zvárou. 

Finálové kolo 2.

Modified – pořadí po jízdě: Flek, Hanák, Řehák. Radek se stává vítězem této kategorie. I na dalších pozicích to bude stejné.

Tamiya Cup – Igor vítězí i v drhé jízdě. Je nedostižitelný. Tomáš Erdélyi opět druhý a Pavel Bartoněk třetí. Místa na bedně jsou jasná. Igor na třetí jízdu nenastoupí, aby natočil jízdu této kategorie. Petr Baxant čtvrtý v těsném souboji s Patrikem Maňouskem. Někteří piloti řešili jízdní vlastnosti modelu. Někteří chvíli stáli.Petr Novák lovil auto na dráze, Martin Pavlík nedokončil jízdu.

Stock ZERO – Marek Černý vítězí s i on se stává vítězem kategorie. Radek Flek bude druhý. O třetí míto se svedl souboj mezi Adamem Dubákem a Igorem Vlahovičem. Oba velmi vyrovnáni a Igor byl i třetí. Ovšem v sekundě dojel s Adamem, ale až za ním. Avšak čistý souboj bez kolize. Broněk Vykutil pátý, již se ztrátou kola.

Finálové kolo 3.

Modified – pořadí po jízdách bylo následující: Petr Hanák, Matěj Řehák, Petr Aman

Tamiy Cup – Tomáš Erdélyi, Pavel Bartoněk, Petr Baxant. Toto finále bude na videu večer

Stock ZERO – Marek Černý, Adam Dubák, Igor Vlahovič. Krásný souboj Igor vs Matěj Řehák. Toto finále bude díky Petrovi Baxantovi na videu večer. Díky za pomoc Petře.

„Horší kvalita záznamu, ale díky za něj.“

A jdeme na vyhlášení výsledků. Počkejte si na foto vítězů. Tamiya Cup bude opět vyhlášen celkově a všichni jezdci budou na foto.

 

Pořadí na prvních třech místech v kategoriích. Tamiya Cup celé pořadí:

 

Modified:

  1. Radek Flek
  2. Petr Hanák
  3. Matěj Řehák

Tamiya Cup

  1. Igor Vlahovič
  2. Tomáš Erdélyi
  3. Pavel Bartoněk
  4. Petr Baxant
  5. Patrik Maňousek
  6. Radim Skoupý
  7. Petr Novák
  8. Miloš Klaus
  9. Martin Pavlík

Stock ZERO

  1. Radek Flek
  2. Petr Hanák
  3. Matěj Řehák

 

Počkejte si na videa a závěrečné shrnutí.

Závod v menším počtu lidí, ale vládla pohoda. Zbytečně se nezdržovalo a organizátor se snažil dohlížet na čistotu jízdy v rámci možností. Takový počet lidí znamená i včasný konec závodu a brzký návrat. Počasí vyšlo perfektně, tak za sebe mohu říci, že jsem si to užil. A to více jak na 100%. Tamiya Cup měla opět účast a úroveň, Stock ZERO mi umožnil opět něco otestovat a poznat. O tom však bude zvlášt příspěvek. 

Nástřik karoserie si na tomto závodě vylosoval (nebo spíše byl vylosován) Tomáš Kembitzký.