Mibosport Cup Trnava 7.5.2011 – online

Igor Vlahovič


Za malou chvíli napíši první řádky z této akce. Takže začínáme:

Patrik Maňousek s kolegou nás dovezl v pořádu areál se našle brzy. Jen ta správná cesta k dráze. Ale na závodě vše v pohodě.

Přivítala nás již obsasezá depa, která mají stoly, židle a přívod 220V. Nechybí kompresor. Ozvučení hraje hudbu na pohodu. Takže zatím vše  pořádku a dle „mých“ představ. Buňka s časomírou nechybí a závod bude opět řídit Michal Bok a hlavně Vojta Novický. Tak jako na závodě Bosonohy.

Do 9:45 se jedou volné trénininyk a pak začne rozprava a…. závod. V 25 lidech to bude pohoda a mělo by jet vše bez průtahů.

Já jdu vyzkoušet svůj model TT-01E, abych otestoval povrch dráhy, který je hladký a zatáčky jsou bílo červeně značené. Únikové zóny také pro modely 1/10 dostatečné.

Ve fotogalerii máte již skupiny do dnešního závodu. Takže se podívejte, jak na tom dnes závod bude. Vypadá to na pohodu a hezky strávený den.

My očekáváme rozpravu.



Skupiny jsou následující:

Stock ZERO –  Marek Černý, David Němček, Tono Sloboda, Oskar Malatinský. Group 2 – Adam Dubák, Robert Tomík, Mario Žila, Kristian Valovič

Tamiya Cup – Pavel Bartoněk, Igor Vlahovič, Tomáš Erdélyi, Petr Baxant, Patrik Maňousek, Miloš Klaus, Ivan Opatt (SK)

Modified – Michal Bok, Marek Černý, David Němček, Petr Hanák, Robert Žák, Daniel Žák  

Tak a máte přehled jezdců. Málo, ale bude to asi opravdu pohodička. Ve fogogalerii máte další foto.

Na rozpravě se sdělilo důkležité a můžeme začít závodit. Dráha je opravdu zajímavá a není příiš rychlá. Především technické pasaáže jsou příjmné a ani s TT-01 nelze jef „FULL THROTLE“..

Za 50 minut vVám přinesu první info z kvalifikací, kterých se jedou 4 kola.

 

Kvalifikace kolo 1.

Stock ZERO – dvě skupiny pro kvaifikace. Mále pilotů na trati, pak i více prostoru. Marek Černý s Tono Slobodou nájeli 23 kol. Oskar Malatinský pak zatím o okruh méně. Pokud Marek Černý bude mít takovou formu jak na Trenčíně, bude to zajímavé. V druhé skupině sponzor seriálu DUBI Design v podobě Adama Dubáka z jizdy odstoupil A tak je 3 piloti kroužili o nejllepší nájezd. Ale máme 4 kola kvalifikací před sebou, a tak je možností na opravu výsledku dost.

Tamiya Cup – nejvíce obsazená kategorie v dnešmím závodě. Opět pro všechny účastníky pozornosti od portálu Masters a od Mibosportu. Krásné modely od MB až po Lamborgini Gallardo. Také nechybí RTA Garaiya, Honda NSX, Corola Axio atd. Přehlídka originál závodích vozů. Pavel Bartoněk po prvním vítzství srtoval jako první do jízdy. Tomáš Erdélyi svoji Hondu NSX naladil a vítězí. Před Petre Baxantem a Patrikem Maňouskem. Ten získává také formu. A ptáte, se kdy byl Igoe Vlahovič ? Ten si zapomněl zapnout AMB a tak se připojil do jízdy pozdě. Ale BEST lap a kola pod 10 sekund drží zatím on.

OPEN – Michal Boj vystartoval velmi dobře. Ale pak musel ukončit jízdu a Marek Černý opět výborně. Je čím dále lepší. Těsné souboje s jednou sekundou byli mezi Robertem Žákem a Petrem Hanákem. 

Nasazovači na svých místech vesty na sobě. Vojta Novický komentuje jízdu. První kolo je za námi. V tomto počtu lidí je to rychlá záležitost. Ale osobně si myslím, že to není na škodu. Nyní hraje Michael Jackson Billy Jean… Paráda. Jen aby bylo větší teplo.

Kvalifikace kolo 2:

Stock ZERO – Marek Černý, Tono Sloboda, Oskar Malatinský i David Němček – již všichni najeli 23 kol a opravdu je tato kateogie ZERO hodně ale hodně vyrovnaná. I v drhé skupině Vojta hlásil minimální rozestupy. Adam Dubk zajel nejlépe a je sponzorem tohoto seriálu. Jedná se o nadaného člověka, který lakuje na zakázku karoserie AIRBRUSH technologií. Je v tom profesionálem.

Tamiya Cup – bavili jsem se s Michalem Bokem a shodli jsme se na faktu, že tato kategorie má budoucnost. I zde je 6 lidí z České republiky a dráha se jim velmi líbí. A podpora této kategorii je velmi potřeba. Po jízdě se ujla vedení Igor Vlahovič, který již měl zapnutý čip AMB. A ten je opravdu důležitý ro měření kol. Igor vítězí  před kolegy Erdélyim a Bartoňkem. Patrik nyní chyboval i jeho kolega. Petr Baxant měl kontakt s Igorem, ktetý se mohl zachovat lépe. Celově je kategorie vyrovnaná.

OPEN – Michal Bok nyní vítězí před Markem Černým. Ten již ztrácel na Michala. Michal nyní ovládl pole. David Němček třetí. Rozestupy mezi jezdci jsou již větší.

Druhé kolo je za námi. Hudba hraje, kometnáře jsou jasně zřetelné. Hezky to ubíhá. Ten počet lidí je zde ideální. Rerport se píše na pohodu, fotky jsou, videa budou večer. A člověk se tolik nenaběhá. Ani jsem osobně nečekal takovou dráhu a zázemí.   

 

Kvalifikace kolo 3.

Stock ZERO – zde jsem natočil depa, jízdy a prostředí areálu. Ať máte představu o reálu. Marek Černý chtěl opět fotit model na trati. Ale točení je lepší. Proto jsem se věnoval záběrům z obou jízd Stock ZERO. Marek má opravdu formu a  dává to najevo v každé jízdě. I když byli opět všchni piloti v jednom kole (23 kol nájezd), Mirek opět první. A i pořadí bylo stejné jako minulé kolo. Adam Dubák opět výborný před ostatními. Robert Tomík a Mario Tomík v mírném rozestupu. 

Tamiya Cup – Igor s jistým náskokem před kolegy. Ovšem setinový dojezd Tomáše a Pavla byl nádherný. Ani Ivan Opatt nejede vůbec špatně, Někteří nyní opět v travičce. Ale nasazovači fungují jak mají, Je to dosti vyrovnané. Především modely jsou autentické. A nálada mezi jezdci výtečná. Ale to i v ostatních kategoriích.

OPEN – Michal Bok, MArek Černý ujíždí zbytku pole. Hlavně Michal má dens dobrou formu. I zde bylo natáčeno, jak kluci jezdí. Michal najel 21 kol oproti Markovi. Oba Žákové ukončili pole. Ale Petr Hanák, který minule vylosován o nástřik karoserie od fy DUBI Design jede vyrovnaně.  

A máme tu poslední kolo kvalfikací, které mohou jezdce posunout v pořadí na finále. Diváci jsou také na dráze a pozorují dění. A střídají se. Nedaleko je i fotbalové hřiště a tak pozorují fotbal a naše závody. Občerstvení za rohem.

POZOR !!! Došel mi 20MB kredit, kteý jsem díky foto vyčerpal dříve. A tak bude pokračovat text s tím, že foto a videou budou až navečer. Díky moc za pochopení.

 

Kvalifikace kolo 4.

Stock ZERO – Marek a zase Marek. Opět výborně. Ona celkově ta první skupina je vemi vyrovnaná. V té druhé zatím opravdu nejlépe Adam Dubák. Všichni jezdci budo ve finále a tak to bude hodně zajímavé.

Tamiya Cup – Pavel Bartoněk tentokráte měl odlepenou pneumatiku a klouzalo mu to. Proto do bojů nezasáhl. Třetí místo Petra Baxanta je naopak velký úspěch. Tomáš Erdélyi si zajistil druhé místo na finále. Patrik Maňousek i kolega pojedou za sebou. Patrik má na stupně vítězů. Uvidíme, jak jezdci ukáží své schopnosti ve finále kde budou také všichni,

OPEN – Michal Bok ani Marek Černý jízdu nedokončili. Proto se ostatní posunuli vpřed. U každé kategorie máte postavení na start finále. My máme malou přestávku.

Stock ZERO

  1. Marek Černý
  2. Tono Sloboda
  3. Oskar Malatinský
  4. David Němček
  5. Adam Dubák
  6. Robert Tomík
  7. Mario Žila
  8. Kristian Valovič

Tamiya Cup

  1. Igor Vlahovič
  2. Tomáš Erdélyi
  3. Pavel Bartoněk
  4. Petr Baxant
  5. Patrik Maňousek
  6. Ivan Opatt
  7. Miloš Klaus

Open

  1. Michal Bok
  2. Marek Černý
  3. Petr Hanák
  4. David Němček
  5. Robert Žák
  6. Daniel Žák

Hudba hraje a máme 20 sekund do startu prvního finále. Vojta Novický vede závod velmi dobře. Uvidíme, jak si bude vést ve finále. Ale závod má opravdu úroven. Líbí se mi tu, a to asi nejen mně,

 

Finálové kolo 1.

Stock ZERO – Marek Černý využil TQ pozici na 100%. S více jek 10. sekundovým náskokem porazil Tono Slobodu a Adama Dubáka.

Tamiya Cup – hodně vyrovnané modely. Pouze ruce posunují jezdce vpřed na stupně nejvyšší. Kdo nejezdí zatáčky těsně kolem bílo červeného malování, pak ztrácí. Igor Vlahovič měl co dělat s rychlejším Pavelm Bartoňkem. Ale udržel jej za sebou. Tomáš Erdélyi si zajistil třetí pozici. Petr Baxant dojel 4tý a myslím si, že může být spokojen. Fakt je, že baterie Igora byly nyní nabíjeny na nabíječi EKO SIX. Jezdci o kolo zpět pouštěli a nebyly zbytečné kolize.

OPEN – Michal Bok po startu přesrušil jízdu, ale pak se do ní vrátil. Ale to mu uškodilo. Marek Černý pak zvítězil v pohodě před Petrem Hanákem a Davdem Němčekem. Snad další jízda bude pro Michala lepší a potvrdí TQ pozici.

 

Finálové kolo 2.

Stock ZERO – jízdu až mám natočenou a tak se pojďme podívat, jak to probíhalo. Start neproběhl tak klidně. Marek Černý po startu první. Adam Dubák skončil ihned po startu. Vojta Novický opět komentoval jízdu a upozorňoval jezdce na čistotu jízdy.  Marek Černý, Oskar Malatisnký a Tono Sloboda.  

Tamiya Cup – nádherný a čistý souboj Igora Vlahoviče a Tomáše Erdélyiho. Igor byl naražen po staru Pavlem Bartoňke, který se ale zachoval FAIR PLAY a počkal. Pak ztrátu doháněl. Igor čekal půl časového úseku na chybu a ta se pak konečně dostavila. Igor zvítězil velmi těsně před Tomášem. Třetí Pavel, který zajíždí nejlepší časy. Čtvrtý potom Petr Baxant se svým Lambem. Ale i ostatní podávají výkony jen se řeší u Petrika a kolegy záhadné průjezdy. A to již řešili pozici AMB čipu atd.

OPEN – Michal Bok jel čistě a získal si náskok. Ale pak… opět problém s vozem. Neuvěřitelný souboj Marek Černý vs Petr Hanák. Do toho David Němček. Ten byl povzbuzováno Igorem Liptákem. A pomohlo to. Marek udržel první místo, ale David předjel Petra. David je dobrý jezdec. Oba Žákové spíše v vzadu a bojují spolu.

Michal Bok ny závodech jen pořádá, ale tady se chce povozit. Protože tato dráha je opravdu zajímavá a u ns ji nemáme. Provází ho technické problémy, ale hlavní je, že jsou ostatní spokojeni. Jak vidíte, první místa v tomto závodě jsou jasná: Marek Černý (Stock), Igor Vlahovič (TC) a Marek Černý (OPEN). Ovšem o pořadí na dalších místech se ještě bude soutěžit,

 

Finálové kolo 3.

Stock Zero – Černý, Dubák, Sloboda – takové bylo pořadí po jízdě. Marek Černý potvrdil roli favorita. Pořadí uvidíte na foto a ještě zpracuji clkové výsledky.

Tamiya Cup – Igor Vlahovič si v klidu nyní dojel pro první místo. Tedy měl ho jisté již po minulé jízdě celkově. ale teď byl více v klidu. Pavel Bartoněk si vyměnil místo s Tomášem Erdélyim a jeli těsně za sebou. Štěstí podrželo Toma a skončil celkově druhý. Ivan Opatt čtvrtým místem v jízdě uikázal, že umí a těší se na další závod. Petr Baxant s ním měl hodně práce. Tamiya Cup se dnes opět vydařil a to na jezdce ještě čeká vyhlášení, foto a…

OPEN – jízda již bez Michala Boka. Tentokráte Marek ustoupil Petrovi Hanákovi, který dojel první a radoval se. Třetí David Němček. Fotil jsem modely v pohybu a podařilo se mi zachytit i něco zajímavého… To vše večer.

Ale ještě nekončíme… Jede se bonus závod Tono Slobody o gulášek !!! 

Jenže… zatímco jezdci kroužili a snažili se, ostatní dostávali gulášek bez boje. Třeba jako já. Klub z Trnavy připravil překvapení nakonec dne.

Zde máte pořadí po tomto závodě:

Stock ZERO:

  1. Marek Černý
  2. Tono Sloboda
  3. Adam Dubák
  4. Oskar Malatinský
  5. David Němček
  6. Mario Žila
  7. Robert Tomík
  8. Kristian Valovič

Tamiya Cup:

  1. Igor Vlahovič
  2. Tomáš Edrélyi
  3. Pavel Bartoněk
  4. Petr Baxant
  5. Ivan Opatt
  6. Patrik Maňousek
  7. Miloš Klaus

OPEN:

  1. Marek Černý
  2. Petr Hanák
  3. David Němček
  4. Robert Žák
  5. Daniel Žák
  6. Michal Bok

Na závěr se losoval vítěz o nástřik karoserie do fy DUBI Design. Dnes to byl Patrik Maňousek. A moc se radoval. Tak jako jezdci Tamiya Cupu, kteří doufám dovezou domů svým rodinám svoji výhru. Na foto budou opět všichni jezdci.

Co na závěr ? Závod pohoda sama. Málo lidí = žádné hodnění a stres. Závod jako by měl dnes zase o něco vyšší úroveň. Ať je to jak jak chce, závodní akce bylo až až. Navíc konec závodu ve výborný čas. Vyčkejte na foto a video.