Xray Nosram Challenge Trenčín – online 1.5.2011

Igor Vlahovič


A máme tu druhý den závěrečného závodu Xray NOSRAM Challenge, který se koná v Trenčíně. A to přímo v areálu firmy XRAY v Hudy aréně. Do 9. hodin je dráha uzavřena, i když někteří se na trati objevili. V 9 hodin pak startuje poslední a důležité kolo kvalifikace číslo 4. To posune některé výše, některé níže. A že jsou výsledky hodně vyrovnané, o tom není pochyb. I já na svém regulátoru LRP SXX stock Spec nastavil parametr FEEL na stupeň 7. Aby byl model na výjezdu živější. Zbytek se uvidí.

Depa opět v plném proudu už od rána. Vrcholí přípavy na jízdu, která bude opravdu pro mnohé rozhodující. Pavel Magda už je za pultem časomíry a za malou chvíli to všechno začne.

Počasí je otazníkem. Bude pršet v průběhu dne, nebo to dnes vyjde.

Takže zhruba za hodinu Vám přinesu vývoj po posledním kole kvalifikací. Nyní na začátek pár momentek. Dnes večer pak bude zveřejněn článek s názvem „Co se do online reportu z Trenčína nevešlo“ a bude tam fotogalerie dalších fotek – jako bonus pro Vás.

Už to začalo…

KVALIFIKACE KOLO 4.

TC OPEN – pozoroval jsem jízdu nejlepší skupiny a David Němček na studeném asfaltu zajel svou jízdu. Marek Černý také výborně. Až za těmito jezdci Juraj Hudy a Martin Hudy či Radek Flek. Pak proběhla kontrola nasazovačů a mohla jet další skupina. A mám tu jezdce TOP 10 včetně TQ Martina Hudyho.

  1. Martin Hudy
  2. Matěj Řehák
  3. David Němček
  4. Zdenko Kunak
  5. Petr Aman
  6. Marek Černý
  7. Juraj Hudy
  8. Martin Mihalik
  9. Radek Flek
  10. Petr Hanák

WORLD GT – Luděk Maléř vítězí i v posledním kole a získává TQ na finále. Před Ríšou Granátem, Romanem Hradeckým a ostatními. Níže máte pořadí na finále TOP 10. Zbytek pak v galerii.

  1. Luděk Maléř
  2. Ríša Granát
  3. Roman Hradecký
  4. Roman Kořínek
  5. Mira Dolanský
  6. Jarda Vala
  7. Jarda Rezek
  8. Saša Kukan
  9. Marek Rabas
  10. Milan Peška

TC MODIFIED – i zde modely létaly mimo trať. A to pak znamenalo pro jezdce ztrátu, kterou mnohdy nešlo dohnat. A pak je to posunulo níže ve skupině. Foto jezdců na tribuně nesmí chybět – až v bonusu na závěr obou reportů. Velmi vyrovaná byla skupina, kde jel Kája Novotný s kolegy. Minimální odstupy mezi jezdci. Bude z nich někdo v A finále ? Stačí dobře zajet. V nejrychlejší skupině to byl Zdenko Kunak, který zajel nejlépe. To Radek Flek na jízdu nenastoupil. V Ačku to nebude mít Zdenko lehké. Petr Grof, Kuba Šimurda, Marek Černý… Zde máte TOP 10 A finále. V galerii další rozřazení skupin.

  1. Zdenko Kunak
  2. Petr Grof
  3. Jarda Kopecký
  4. Roman Kořínek
  5. Radek Flek
  6. Kuba Šimurda
  7. Dušan Vičánek
  8. Marek Černý
  9. David Němček
  10. Libor Vévoda ml.

TC STOCK – Jirka Olšar v A finále sice nebude, ale i tak si svoje určitě užije. Každý si ve své finálové skupině najde soupeře. Tak jako Tomáš Kovařík, Laďa Koželuh, Zdeněk Ajmut a jiní jezdci. I mladý ALex Tlustý nastoupil do závodu. Až dnes, protože otec Jirka jel včera MČR ve Slavkově u Brna. Taky stíhá vše. Markéta Chalupová je jedinou ženou v poli. No spíše slečnou. Já udělal hrubou chybu v jízdě a ztratil cca 3 sekundy. Ale i tak nájezd o 6 sekund lepší a mohlo být ještě lépe. Ale v součtu bodů by mi toto stejně nepomohlo. Takže druhé místo v B finále za Jardou Valou a s takto jedoucím modelem to bude hodně dobré. Už se na to těším.

  1. Dušan Vičánek
  2. Kuba Šimurda
  3. Karel Doležal
  4. Vlastík Švec
  5. Zbyněk Fišer
  6. Jan Červený
  7. Jiří Opl
  8. Pavel Magda
  9. Petr Zvejška
  10. Standa Mrázek

NITRO – Jiří Tlustý se dnes poprvé objevil na dráze. V pořadí mu to sice nepomůže, ale jeho jíza byla vynikající. Nechal za sebou Davida Čermáka, Jirku Vyšína, Benjamina Šíma a další ze skupiny. A jaké je pořadí na finále zde ?

  1. Martin Hudy
  2. Jura Hudy
  3. Tomáš Lipták
  4. Michal Abrahámek
  5. Jiří Tlustý
  6. Vladimír Kraus
  7. Zdeněk Čechura
  8. Benjamin Šíma
  9. Theodor Šíma
  10. David Čermák

 FORMULE 1 – níže máte pořadí na start F1.

  1. Ríša Granát
  2. Martin Bábovský st.
  3. Roman Štalmach
  4. Milan Peška
  5. Mira Dolanský
  6. Ondra Macháček

Před finálovou jídou číslo 1 se prezentoval nový XRAY RX8 ve spalovací variantě. Z této jízdy je pořízen také krátký záznam a foto modelu je v galerii. My startujeme první kolo finálových jízd.

Finálové kolo 1.

TC OPEN – 12 jezdců na trati v B finále. Pozice na startu ukazují sloupy. Michal Blahovský vítězí před Jardou Kopeckým a Igorem Liptákem. A finále bylo ve znamení Martina Hudyho před Zdenko Kunakem a Markem Černým. Foto na startu a tribuna jezdců obou skupin nebude chybět.

B finále

  1. Michal Blahovský
  2. Jarda Kopecký
  3. Tomáš Lipták

A finále

  1. Martin Hudy
  2. Zdenko Kunak
  3. Marek Černý

 

WORLD GT – Luděk Maléř na TQ pozici. Všechny vozy na startu. Zatímco Luděk si jel svoje, Roman Hradecký soupeřil s Jardou Valou. Ten vyčkal a dočkal se. Roman Kořínek sice druhý, ale se ztrátou. Borci jeli finále na 10 minut !!!

  1. Luděk Maléř
  2. Roman Kořínek
  3. Jarda Vala

 

TC MODIFIED – Dominik Mašek poněkud lovil model po trati. Jel v D finále s ostatními. Jirka Kolman to zvládl na výbornou.  

  1. Jiří Kolman
  2. Dodo Ťažký
  3. Radek Pavliš

V C finále začalo lehce poprchávat a všichni sledují mraky a vývoj počasí. Pojede se na vodě ? To by bylo hodně špatné. Ovšem první msto Jakuba Mrázka, který startuje z 8. pozice. Klobouk dolů.

  1. Jakub Mrázek
  2. Filip Uher
  3. Luděk Maléř

V B finále opět přestávalo poprchávat. Čistá jízda Káji Novotného a chyby Tomáše Juřici, který startuje z první pozice zamotali pořadím. Ale Kája Novotný udržel před Kájou Doležalem těsné vítězství.

  1. Karel Novotný
  2. Karel Doležal
  3. Jan Kanina

A finále a opět foto jezdců a modelů na startu. Po startu v pohodě, ale pak chyby pilotů. Roman Kořínek se propadl. I Kuba Šimurda nějaká ta chybka.

  1. Zdenko Kunak
  2. Jarda Kopecký
  3. Marek Černý

 

STOCK – D finále a hodně karambolů po startu. Pak se sice jízda trochu uklidnila, ale výlety mimo trať neskončily. Dáma na tribuně. Jak dojela ? 7. místo – hezký výsledek, ne ?

  1. Radovan Rusinko
  2. Jiří Olšar
  3. Pavel Ryšavý

Před C finále jsem požehnal kolegovi Tomovi Erdéliymu hodně štěstí. A přálo mu. Startovat ze zadní pozice a dojet druhý. Dobře jsem mu zaklel auto.

  1. Kuba Mrázek
  2. Tomáš Erdélyi
  3. Ladislav Lebánek

Finále B bylo pro Jardu Valu úspěšné, jen na konci chyboval. Ale náskok dostatečný. Igor Vlahovič nechtěně narazil do Saši Kukana. Počkal a pak spolu najeli málem 15 kol. Oba byli po jízdě v pohodě.

  1. Jarda Vala
  2. Igor Vlahovič
  3. Saša Kukan

A finále bylo špatné pro Kuby Šimurdy a Dušana Vičánka. Ti se na začátku střetli,  ztratili oba. Proto Vlastík Švec udržel náskok a vítězí. Po dojezdu Martin Kořínek kontroloval model vítěze, který byl rychlý. Motor a nastavení regulátou v pořáku a je to tedy jen o vyladění modelu pilotem.

  1. Vlastimil Švec
  2. Karel Doležal
  3. Zbyněk Fišer

FORMULE 1 – foto startu a jezdců. Ríša Granát z TQ pozice. Ovšem ta mu nepomohla. Do vedení se dostal Martin Bábovský st. a dostal se před něj i Roman Štalmach. Ondra kroužil na poslední pozici. Ale
                     musíme přihlédnout k jeho poloze, odkud řídil model.

  1. Martin Bábovský st.
  2. Roman Štalmach
  3. Ríša Granát

Tak první kolo je za námi. jak jste si všimli, dal jsem si práci a máte k dispozici pořadí na prvních místech v každém finále. Takže pokud to udělám i ve druhém kole, budete vědět, zda je rozhodnuto či ne na těchto postech. Změna na tomto závodě. Videa budu natáčet nyní ve druhém kole. V galerii máte nějaké foto pro zábavu. Jsou tam jezdci finálových skupin a modely na startu.

 

Finálové kolo 2

TC OPEN – B finále se podařilo Michalu Blahovskému. Stejně jako v prvním finále. Pozice za ním se však změnily, jak vidíte níže.

  1. Michal Blahovský
  2. Kája Novotný
  3. Víťa Hola

A finále a hezký manévr Zdenko Kunaka hned po startu. Kolize Marka Černého a Zdenko Kunaka. Marek se po jízdě omluvil. Toho využil Radek Flek. A pořadí ?

  1. Martin Hudy
  2. Radek Flek
  3. Marek Černý

 

WORLD GT – smrákalo se nad dráhou a déšť hrozil. Mechová kola s elektronikou na dešti nejsou dobrá kombinace. Naštěstí stále sucho.  10 minut jízdy je opravdu dlouho. Dokonale to prověší jezdce a modely v případě kolizí. Roman Kořínek za sebou celou dobu držel Luďka Maléře. Ten ze svojí Tamiya F 103GT a LOLA karosérií jel velmi dobře. Bylo však vidět, jak XRAY Pan Car je klidný i ve vyšší rychlosti, kdežto F103ka o něco méně. Dodo Ťažký jede i tuto kategorii a dojel šestý.

  1. Roman Kořínek
  2. Luděk Maléř
  3. Jarda Vala

TC MODIFIED – studený vítr vanul a nevěstil nic dobrého. Nasazovači v akci na tomto finále D. Ale Dominik Mašek se dal dohromady a tuto jízdu vyhrál. Celkově poadí bylo zcela jiné jak minule. Naprosto jiní jezdci si užili slávu.

  1. Dominik Mašek
  2. Miroslav Vedlejch ml.
  3. Dodo Ťažký

Před C finále měl Petr Nesládek strach z deště. Modlil se asi nejen on. Jenže při startu již drobně kapalo. Karel Martinec to předpověděl na 14. hodinu… Co se dělo dále ? Jízda jela. Maléř, Uher, Mrázek v souboji. Jezdci chystající se na další jízdu spekulovali, jak na jízdu. Zavodnit ? Jet bez ? 

  1. Luděk Maléř
  2. Filip Uher
  3. Standa Mrázek

B finále a dlouho odolával Tomáš Juřic Kájovi Novotnému. Pak se podařilo a Kája vítězí podruhé a na vlhku. Pořadí jako v první jízdě. Video napoví více a stojí za to.

  1. Kája Novotný
  2. Tomáš Juřica
  3. Jan Kanina

A finále jsem natáčel a bylo to zajímavé. Radku Flekovi na poslední chvíli ladili model. Nervy napjaté. Kamera v pohotovosti a jedeme…

  1. Zdenko Kunak
  2. Petr Grof
  3. Radek Flek

 

TC STOCK – jen poprchávalo. Dráha sice lehce vlhká, ale už to chtělo cit v rukou. D finále a pořadí:

  1. Radovan Rusinko
  2. Martin Řezáč
  3. Jiří Olšar

C finále jsem nyní nepožehnal Tomášovi Erdélyimu. Přestalo pršet !!! Mraky mimo. Asi se to vše dojede. Hodně jezdců se muselo modlit. Tomáš se choval FAIR PLAY například vůči Pavlovi Martincovi. Ale doplatil na jízdu jiných.

  1. Jakub Mrázek
  2. Michal Kubina
  3. Ladislav Lebánek

B finále bylo v režiji Igora Vlahoviče, který se vypořádal s klouzajícím Jardou Valou a výborně jedoucím Sašou Kukanem. Oba se potom naháněli, ale Igor v klidu a na jistotu. Poslední finále rozhodne…

  1. Igor Vlahovič
  2. Saša Kukan
  3. Jarda Vala

A finále opět natočeno. Za mě se našla náhrada na místě nasazovače. Krásná a čistá jízda veterána a časoměřiče Pavla Magdy. Vlastimil Švec byl mimo dráhu. Kuba Šimurda konečně slavil úspěch a nepotkal se s Dušanem Vičánkem.

  1. Kuba Šimurda
  2. Dušan Vičánek
  3. Zbyněk  Fišer

 

Pozn. toto je finále 2 !!!

FORMULE 1 – jeden model neodpovídal jasně daným pravidlům. Sice jel nejpomaleji, ale asi by se měly technická specifikace dodržovat. Je to kategorie F1 a tak by se to mělo takto jezdit. Nicméně Martin Bábovský st. potvrdil svým vítězstvím své prvenství v tomto závodě. Ríša nedokázal udržet výsadní pozici TQ na startu.

  1. Martin Bábovský st.
  2. Ríša Granát
  3. Roman Štalmach

Tak počasí se zase umoudřilo a my před sebou máme poslední finálové kolo. Podívejte se na výsledky na prvních třech místech. Někde je již rozhodnuto, jinde nikoliv.

 

Finálové kolo 3

TC OPEN – v  finále byl skoro neporazitelný Michal Blahovský. Kája Novotný jede i zde, ale nedaří se mu tolik, jako v MODIFIED. Ondřej Čechura, Ivan Opatt, Gabriel Maszaros a další jezdí spíše v zadní části pole. Víťa Hola s podvozkem HB Cyclone TCX naopak vpředu společně s Jardou Kopeckým. Ale i Michal dělá chybu. Vítěství si odnesl Jarda Kopecký.

  1. Jarda Kopecký
  2. Michal Blahovský
  3. Víťa Hola

  

A finále bylo natočeno. Nejrychlejší jezdci na trati za dobrého počasí. Martin Hudy v pohodě. Ale další pozice opět napínavé. Dva se perou, třetí se směje. Marek Černý po kolizi Davida a Zdenka druhý. Všichni do toho šli naplno.

  1. Martin Hudy
  2. Marek Černý
  3. David Němček

 

TC MODIFIED – pomalu se cítím unaven z toho pobíhání po areálu. Ale ještě pár jízd, velké finále spalováků a je konec reportu. 4 skupiny v MODIFIED, 4 ve STOCK. Hodně jezdců, hodně práce. Co naplat. Časomíra byla poněkud zmatena, a tím pádem i já u svého laptopu. Pak jsem zaregistroval pořadí od Pavla Magdy. Dominik se stává vítězem D finále. Krása.

  1. Mašek
  2. Pavliš
  3. Kolman

C finále již naběhlo v pořádku na obrazovce. Petr Zvejška, Milan Šubík, Standa Mrázek za sebou. Petr Nesládek spíše na konci pole. Filip Uher konečně skoro dle svých představ. A co více, Filip jede jiný design karoserie. Kdepak je jeho původní kombinace ?

  1. Jakub Mrázek
  2. Filip Uher
  3. Martin Ševčík

Oba Bábovští (Martin st. a Matěj) v rodinném kruhu na startu na zadních pozicích. Před nimi Jan Kanina a Michal Vévoda. Na těchto pozicích souboje jako v popředí. Kája Novotný už mohl jet v klidu. A Tomáš Juřica také, JIrka Cigánek se nyní radoval z třetího místa.

  1. Kája Novotný
  2. Tomáš Juřica
  3. Jiří Cigánek

Pořadí v Ačku bylo následující, a to po chybě Zdenko Kunaka:

  1. Petr Grof
  2. Zdenko Kunak
  3. Libor Vévoda ml.

 

TC STOCK – opět mraky na obloze. Ale ty už nebyly tak hrozivé. 6 místo Alexe Tlustého a čtvrté místo Markéty CHalupové j velmi dobrý výkon. I Mikuláš Nesládek se konečně ukázal. To vše v D finále.

  1. Radovan Rusinko
  2. Jiří Olšar
  3. Mikuláš Nesládek

V C finále se opět radoval Tomáš Erdélyi z třetího místa. Pavel Matinec se musel spokojit se 4. pozicí. A jak to dopadlo po jízdě ?

  1. Jakub Mrázek
  2. Ladislav Lebánek
  3. Tomáš Erdélyi

B finále se podařilo Igorovi Vlahovičovi i Sašovi Kukanovi 15 kol. Oba by mohli být, tak jako Jarda Vala, ve finále A, kdyby jeli na dešti. Výsledky nebyly špatné. Celkově B finále bylo velmi slušné a na úrovni.

  1. Jarda Vala
  2. Igor Vlahovič
  3. Saša Kukan

A zde je pořadí v A finále po poslední jízdě. Obdivuji Vlastíka Švece jak jel finálové jízdy ze své pozice, která nebyla ideální.

  1. Dušan Vičánek
  2. Kuba Šimurda
  3. Zbyněk Fišer

 

NITRO – velké finále na 30 minut

Točil jsem start a pak jak probíhá tankování. Aby byl záznam i z tohoto. Foto nebude chybět. Nkonec došla baterie v kameře a já musel nabít před vyhlášením. Ale start tam máte. V půlce limitu 30 minut bylo pořadí vpředu Martin Hudy, Tomáš Lipták, Michal Abrahámek. Pak Michal urazil kolo a… Jirka Tlustý se posunul na jeho místo. Po jízdě potom:

  1. Martin Hudy
  2. Tomáš Lipták
  3. Jiří Tlustý

 

Na foto budete mít celkové výsledky po závodě. Já jsem se nyní ještě vybičoval k souhrnu TOP 10 a vítězům jednotlivých finále… Takže:

WORLD GT

  1. Roman Kořínek
  2. Luděk Maléř
  3. Jarda Vala
  4. Milan Peška
  5. Mira Dolanský
  6. Dodo Ťažký
  7. Pavel Ryšavý
  8. Ríša Granát
  9. Jarda Rezek
  10. Saša Kukan

F1

  1. Martin Bábovský st.
  2. Roman Štalmach
  3. Ríša Granát
  4. Milan Peška
  5. Ondra Macháček

TC OPEN

  1. Martin Hudy
  2. Marek Černý
  3. Zdenko Kunak
  4. Radek Flek
  5. David Němček
  6. Adam Janovič
  7. Martin Mihalik
  8. Juraj Hudy
  9. Matěj Řehák
  10. Petr Aman

Finále B: Petr Hanák

 

TC MODIFIED

  1. Zdenko Kunak
  2. Petr Grof
  3. Jarda Kopecký
  4. Radek Flek
  5. Marek Černý
  6. David Němček
  7. Libor Vévoda  ml.
  8. Dušan Vičánek
  9. Roman Kořínek
  10. Kuba Šimurda

Finále B: Kája Novotný

Finále C: Jakub Mrázek

Finále D: Dominik Mašek

 

TC STOCK

  1. Kuba Šimurda
  2. Dušan Vičánek
  3. Karel Doležal
  4. Zbyněk Fišer
  5. Vlastimil Švec
  6. Jiří Opl
  7. Pavel Magda
  8. Jan Červený
  9. Standa Mrázek
  10. Petr Zvejška

Finále B: Jarda Vala

Finále C: Jakub Mrázek

Finále D: Radovan Rusinko

 

NITRO

  1. Martin Hudy
  2. Tomáš Lipták
  3. Jiří Tlustý
  4. Vláďa Kraus
  5. Zdeněk Čechura
  6. Benjamin Šíma
  7. David Čermák
  8. Michal Abrahámek
  9. Juraj Hudy
  10. Theodor Šíma

 

Tak a je tu konec. Vyhlášení proběhne po závodě a po výsledcích tohoto závodu se vyhlásí zimní sezóna. Obřad bude trvat dlouho, ale počasí již přeje. Jakmile dojedu domů, nahraji všechny fotky, včetně vítězů. Limit jsem již vyčerpal a tu chvíli to už vydrží ne ? To platí i o video záznamech. Večer bude všechno dokončeno.

Líbil se Vám tento způsob reportu ? Pokud ano, jenom dobře. Ale psát v takovém počtu lidí je opravdu náročné. Jiní redaktoři o tom ví asi své. Pokud dělají, to co já.

Díky mé rodině opět a znovu za podporu v této činnosti a za čas, který tomu mohu věnovat. Protože již příští týden jedu do Trnavy a měl bych jet v neděli EKO 1/5… Trnava je 100%, neděle zatím nikoliv.