Co se dělo na dráze Globus Brno 3.4.2011 ?

Igor Vlahovič


Dne 3.4.2011 se udělalo opravdu krásné počasí. Byl by hřích, kdyby se alespoň na chvíli nezašlo s RC modelem na dráhu. A nešlo jen o jízdu samotnou, ale také setkání s kamarádem, kterého jsem dlouhá léta neviděl. Nyní jsme se opět potkali a budeme spolu trávit hodně času. I jeho již dávno zajímala auta na vysílačku a nyní si plní klukovské sny.

S Martinem Pavlíkem se znám dlouho, ale opravdu dlouho jsme se neviděli. Nyní se situace mění. Martin si pořídil podvozek TT-01E v RTR setu s je pevně rozhodnut jít na první závod Mibosportu, který se pojede v dubnu. A tak mu ještě pomohu poladit model, aby se rychlsotí dostal na moji úroveň. Ruky má velmi šikovné na to, že teprve začíná. Navíc pro masters Martin napsal i příspěvek, který jste si zde mohli přečíst. A není to poslední článek.

Na videu oba jedeme Tamiya TT-01E. Motory jsou Johnson a Mabuchi RS540, převodový poměr máme stejný a to 55/25. Ale kluzná ložiska v modelu Martina, NiMh baterie a Tamiya konektory udělaly rozdíl v rychlosti. To vše budeme v týdnu měnit a ladit. Ale když se zadaří, Martin bude pro mnoho pilotů konkurencí. Když ne hned, brzy určitě.

Na tvorbě záznmu se podílela i moje drahocená manželka. Pak jsme točili s Martinem průjezdy našich modelů Ferrari Enzo a BMW 320 SI navzájem a já pro vás připravil první jarní video z dráhy Globus Brno. Počasí super, tak jako i nálada všech účastníků.