RC Racing Slovakia – RC Hobby online portál

Alexander Žvak


Vraťme se zhruba o dva roky zpět do Brna. Konkrétně se jedná o zimní sezónu seriálu Xray Challenge Morava, která se zde v Brně jela v hale na Palackého Vrchu.

Rád bych vám nyní připomněl jednoho závodníka, který byl pravidelným účastníkem tohoto závodu, vážil k nám cestu ze Slovenska a na koberci proháněl modely 1/10 a 1/18. Jednalo se o Josefa Polačíka. Velmi dobrý pilot a navíc byl vždy ve velmi dobré náladě. Prostě pohoda sama o sobě. Mnozí si na tohoto borce určitě vzpomenete.

Nyní jsem jej skoro 3 roky neslyšel, ale vzpomínal na něj. Občas jsme si napsali přes klienta ICQ. A stal se zázrak. Do redakce mi od Josefa přišel pozitivní mail. Stojí za vznikem portálu na Slovensku, který je dalším velkým informačním kanálem v této zemi.

Je to však velmi obtížné a hlavním cílem je sjednotit RC kluby na Slovensku do jednoho velkého projektu, kterým by měl být právě RC Racing Slovakia.

Na výše uvedeném odkazu najdete hlavní stránku portálu. V menu se zorientujete hravě – RC modely, fotogalerie, závody, fórum. Navíc jsem se dozvěděl o plánu kryté haly v Bratislavě, kde jsem byl i pozván.

Myslím si, že tento projekt zaslouží pozornost a já ho budu pozorovat a s Josefem Polačíkem komunikovat a spolupracovat. Link jsem trvale přidal do odkazů na tomto portálu – do kategorie KLUBY. Pokud se objeví na portálu RC Racing SK něco něco velmi zajímavého, budete o tom zde informováni.

Na foto vlevo je to pán vpravo (v dobré náladě), na druhé fotce je to čtvrtá postava z prava.