Slavkov 5.8.2010 – připravy na závody

Igor Vlahovič


LAST UPDATE: 20:48 – video záznam

Dne 5.8.2010 se po 16. hodině pomalu scházeli jezdci, kteří pojedou sobotní závod Xray Challenge 2010 a v neděli pak závod 10 hodin Tamiya TT-01, aby potrénovali a vyladili svoje stroje.

Xray Challenge se jede tentokráte v protisměru, vytrvalostní závod klasickým směrem. A tak se nejprve jezdilo opačně a poté přišly na řadu jízdy modelů TT-01.

Miloš Pokorný se svým týmem přijel naladit. I team Vacín se sešel. Kromě týmů na 10ti hodinovku se v areálu postupně objevili piloti jmen Vašek Sauer, Radek Flek, Pavel Bartoněk či jezdci ze Zlína. I Marek Černý si nenechal ujít příležitost vyzkoušet jízdu.

Já se naopak věnoval vyzkoušení časomíry a ozvučení. Jiří Hájek z RC Car Clan klubu přijel a nainstaloval vše potřebné. Bylo lepší vše vyzkušet dopředu a v neděli pak jen najisto spustit závod. Nezbývá poděkovat klubu ARC Slavkov za umožnění vstupu do místnosti časomíry.

Časomíra se zdá býti funkční a zájemci především z řad TT-01 pak mohou otestovat čas na kolo. Informace zjistím i z našeho modelu a pošlu na internet. Aby ostatní měli představu a mohli svoje auto doladit.

I zvuk přes mikrofon se podařilo rozjet. Mohu konstatovat, že Jirka Hájek se zhostí časoměřiče na výbornou.

Za malou chvíli už jsem otestoval naše týmové TTčko v akci. S motorem Johnson s převodem 58/24 a LiPo 4000 mAh 25C jsem zajel kolo za 37,61. Kroužil jsem cca 7 kol. S jezdících modelů Tamiya TT-01 jsem jel nejrychleji.

Miloš Pokorný ladil také model TT a půjčil si ode mne 55ku. Měl sice 58 kolo, ale z TBčka to prostě nepasuje.

A na dráze se objevili další jezdci. Příkladem může být Filip Uher. I on přišel vyzkoušet Xray T3 a jeho nastavení.

Naše Honda NSX byla na rovince atakována mnohem rychlejším modelem GT. Ale mohu ujistit členy týmu Masters, že je auto v pohodě. Je připraveno na 100%.

Na dráze je dnes plno, jako by se jel ostrý závod. Více vám napoví foto a video.

Team Vacin musle měnit hlavní převodové kolo 58. Ale na startovnní rošt se v neděli postaví. Team Miloše Pokorného má také model připraven a kroužila s ním již i žena. Ostatní týmy budou mohou auta ladit ještě v sobotu po závodě Xray Challenge a pak v neděli od 8. hodiny ráno.

Takže připravím krátký záznam z dnešního odpoledne a v sobotu na závodě naviděnou.