Slavkov u Brna – velké přípravy na sobotu

Igor Vlahovič


Čtvrtek 1.7.2010 byl ve znamení jednak volných jízd, ale především příprav na sobotní Xray Challenge 2010 Morava. 3.7.2010 se pojede na této trati závod seriálu Xray Challenge 2010 a tak několik pilotů využilo tento den a přišlo ladit svoje modely.

V podstatě se zde objevili zástupci RC klubu Blansko – Pavel Magda, Radek Flek, Jarda Kopecký, Václav Sauer a další. Taky se na dráhu přijel podívat Miloš Pokorný, který ale s modelem TT-01 závod v sobotu nepojede. Nechyběl Aleš Bayer, který dohlíží na provoz na trati a v areálu. Mladí kluci ze Slavkova opět přijeli a požádali mě o půjčení modelu. Tentokráte jsem jim zapůjčil TT-01E, aby vyzkoušeli i lowend podvozek.

A pak jsem potkal Filipa Uhra, borce se stroji 2WD – například Romana Hradeckého, Marka Černého a další. Prostě to tu kolem 17. vypadalo jako na závodě. I Jarda Vala dojel potrénovat. Než psát, tak je lepší to vyfotit.

Na dráze plno, skoro jak na ostrém závodě. I já jsem otestoval model a pojedu s motorem 13,5 v kategorii Superstock. Sice budu ztrácet, ale svezu se budu mít srovnání.

Michal Jurčí také ladil svůj XRAY X10. Radek Flek stříkal karoserii do kategorie World GT. Vašek Sauer, Pavel Magda měli depo u sebe také se věnovali svým modelům. A kolem areálu pořád chodili mraky a čekla se déšť.

Kluci si půjčili TT-01E a po nějaké době ho vrátili, že nefunguje brzda a zpátečka. Co s tím dělali nevím, ale ani nová kalibrace nepomohla. A tak budu muset řešit nějaký regulátor. Junioři potom záhadně zmizeli a asi je už neuvidím.

Později přijel i Petr Baxant a připojil se k davu na dráze. Konzultoval se mnou nějaké drobnosti ohledně modelu 1/18 a sundání mechových kol.

Na závěr pár foto a záznam z dění na trati. V sobotu se uvidíme kolegové…