Night Race Globus 25.6.2010 – relaxace a testování

Igor Vlahovič


Dne 25.6.2010 se na dráze Globus sice nesešel předpokládaný počet jezdců. Ale i tak jsem se rozhodl o tom přinést krátkou informaci. Protože se nejen kroužilo, ale také testovalo další mechové obutí GRP.

Na dráze se nakonec sešli tito jezdci: Igor Vlahovič (BMW Z4), Martin Láska (BMW 320 SI) a Oldřich Nekuža (Mercedes Benz CLK DTM). Aby byla jízda co nejvíce vyrovnaná, kromě sladění rychlosti si všichni dali na auta Tamiya TT-01E mechová kola GRP. Igor měl šíři 30 na ohou nápravách s tvrdostí 30. Kolegové pak oba 26ky šířku (obě nápravy) a tvrdosti Oldřich 32ky a Martin 30ky. Oba se shodli na tom, že grip na této směsi je dobrý a po pár minutách přišli jízdě na mechových kolech na chuť.

Na dráze se kroužilo cca 2 hodiny. Zhruba v půlce limitu jsem dostal nápad otestovat i mechovou směs 20. Tedy tu nejměkčí. Na model jsem dal opět „papuče“ o šíři 30mm a přirozeně na obě nápravy stejnou šířku. Při nezměněných výchylkách na RC soupravě a rychlosti se choval model opět poslušně a měl nepatrně větší točivost. Ale při teplotě kolem 20 stupňů naprosto použitelná volba. Za 40 minut jízdy opět minimální opotřebení.

Olda musel s dětmi po hodině domů, ale Igor a Martin pokračovali. Konec jízd byl cca kolem 23:30. A čím se večer vyznačoval ?

Všichni jeli bez kolize a v krásném vláčku nebo i vedle sebe. Při jízdě se vedla čilá diskuse o všem možném. Otestovali se mechová kola a byla vyjádřena všeobecná spokojenost. Modely kolegů se nefotili, prý aby nekazily dojem… Tak snad příště. Také se nepořídil video záznam a i foto je ilustrační.

Jedinou kaňkou na vydařeném večeru byli komáři, kteří (a to nechápu), obtěžovali při tepolotě kolem 20ti a byli opravdu nesnesitelní. A tak se borci snažili s havětí bojovat při jízdě a když už bylo nejhůře, tak se dal povel k přerušení jízdy.

Snad se na dalším „Night Race Globus“ sejde více jezdců a pak už se bude uvažovat o natočení záznamu. Vždyť pohled na noční dráhu a oblohu z tribuny je po tak dlouhé pauze opravdovým pohlazením po duši…