Globus Brno 5.6.2010 – tribuna stojí !!!

Igor Vlahovič


LAST UPDATE: 5.6.2010, 23:55 – záznam ke stažení

5.6.2010 – sobota 8:15 a začíná den, kdy se dokončuje tribuna na dráze Globus. Igor Vlahovič přijel na dráhu a čekal na další účastníky. První dorazil s dodávkou Martin Košťál. S ním Igor provedl krátkou poradu a posléze čekali na spolupracovníky.

Jako další přijel na dráhu Petr Baxant a posléze Tomáš Erdelyi. A postupně další borci. Počasí krásné, teplota příjemná. Neuvěřitelné, jak to vyšlo.

Po ránu jsme narazili na problém, že nebyl profesionální svářeč. Největší zkušenost měl Petr Baxant a vypadalo to nadějně. Ale nakonec jsme se rozhodli, že přípravíme trubky a zavoláme odborníka na slovo vzatého – mého otce. Ten je profesionální svářeč.

Poté na dráhu přijeli Tonda Pospíchal, Jirka Lukáš a také Kaen Rainwell. Práce se rozdělila a někteří zametali, a další dvojice řezala dřevěné latě. Ale nemohli jsme vařit a řezat zaráz. Vypadával jistič. A tak činnosti probíhaly postupně.

Na dráze se zastavil Jirka Hájek a i on nabídl podporu a navíc jsme probírali časomíru na nadcházející 10ti hodinovku TT-01. Pak se zastavil Jirka Kubát a přispěl na tribunu.

Díky mému otci šla práce dobře od ruky a všichni tvrdě pracovali. Já se přiznám jsem fungoval spíše jako žurnalista, ale pomáhal jsem také. Jirka Lukáš nejprve zametal a potom společně s ostatními pomáhal připravovat materiál na tribunu. Tuto činnost dělali všichni společně. Práci řídil Martin Košťál s Lubomírem Vlahovičem. Byli to lídři.

Podrobně popisovat stavbu a průběh dráhy není potřeba popisovat. Vše budete mít na fotogalerii s hudbou a na videu. To vám vše poví o celém průběhu.

Každopádně konec práce byl kolem 19:00 hodiny. Začalo se kolem 9:00. Takže níže uvedení lidé odvedli hodně moc práce a všem dekuji za pomoc. A děkuji i všem, kteří přispěli a ještě třeba přispějí. Ještě není konec přátelé. A kdo dnes pomohl ?

Kaen Rainwell (pomáhal jak mohl), Jiří Lukáš (tribunu oslaví brzkým narozením dcery a my mu přejeme mnoho štěstí a zdraví), Martin Košťál (zajistil dřevo, většinu nářadí a spojovacího materiálu), Petr Baxant (zajistil správnou svářečku u známého – díky Petře), Antonín Pospíchal (na svůj věk dřel jako kůň), Tomáš Erdelyi (pomáhal mi točit super pomalé záznamy a také dřel). Hlavní postavou byl také můj otec Lubomír Vlahovič, díky němu jsou sváry dokonalé a pevné. Tento člověk byl po zásluze odměněn. No a byl jsem tam i já. Staral jsem se o občerstvení, dokumentování akce a taky jsem pomohl (snad mi to budete věřit :-)). Zapomněl jsem na někoho ? Snad ne.

A co bude dále ? Není zdaleka konec. Ještě je potřeba natřít celou konstrukci a dodělat drobnosti na dráze. Například něčím zajisti betonové mantinely proti poškozování modelů při nárazu. Ale je tu stále jedno riziko – a to takové, že by mohlo dojít k poškození naší práce. Je to na volném prostranství. Ale já a všichni ostatní doufáme, že se lidé budou chovat slušně a nejen ti, co budou na dráze.

Rozpočet: vybralo se hotově a přes účet 2850 Kč. Dřevo stálo 1800 Kč, odměna pro svářeče cca 320 Kč, barvy a drobný materiál cca 300 Kč a zbylo 400 Kč. Kolegové ví, že tomu tak bylo.

A co ještě ? Nyní počkám týden na doslání finanční pomoci od těch, kteří mají ještě zájem. Po týdnu (tedy 13.6.2010) uzavřu akci Globus Brno a nechám vyrobit reklamní tabuli, kde budou uvedena jména všech lidí, kteří pomohli při stavbě tribuny a i těch, kteří finančně přispěli. Nechám to na reklamní agentuře. Část peněz půjde z vybraných peněz a část dám ze svého, protože tam bude i moje reklama na portál. Koupí se barvy a další drobnosti. Zbytek bude uložen ve firmě Reichard a bude to sloužit pro úrdžbu. Máte jiný návrh ? Napište mi ho, zavolejte. Nejsem dokonalý.

Takže už mne nenapadá, co dodat. Díky, díky všem a kouknětě na foto a video. Není to o závodě, ale stojí to za shlédnutí. O dalších akcích na tomto místě budete informováni.

Snad jen poznámka na závěr: Tonda Pospíchal i ostatní byli z nové tribuny nadšení a byla i vyzkoušena. Vše na foto a video. Fakt už nevím, co napsat dále.

Tento záznam ukazuje, jak jsme se nadřeli a to naprosto detailním způsobem…

 

 

Tento záznam ukazuje, práce dne 5.6.2010 od A do Z – klasika – tři díly. Nezkracováno, autentické záběry z celodenní práce…

 

 

 

 

 

 

Pokud budou mí kolegové spolupracovníci chtít (samozřejmě i ostatní) si stáhnout celou akci na památku, připravil jsem pro ně soubor .mpg, který si můžete stáhnout přímo ZDE .