Možnosti volných jízd na drahách Brno a okolí

Igor Vlahovič


Letní sezóna 2010 se nám kvapem blíží a většina z nás uvažuje i rekreačních jízdách a trénincích se svými modely. Já jsem zjišťoval možnosti volných jízd na RC dráhách na jižní Moravě. Níže vám nastíním možnosti:

ARC Slavkov

Rc klub se rozhodl otevřít dráhu pro širokou veřejnost od prvního čtvrtka v květnu. A posléze každý čtvrtek bude dráha ve Slavkově u Brna otevřená od 16. do 20. hodin. Vstup je zdarma a i celý areál bude k dispozici (toalety, občerstvení atd.). Uvažuje se i možném měřeném tréninku či mini závodu. A to dle situace a počtu účastníků.

Tímto se vám otevřela možnost si zakroužit na této nové dráze, která bude dějištěm ME Large Scale v tomto roce.

RC Blansko

Zde se opět bude jezdit každý čtvrtek od 17. hodin do večera. Nyní zdarma. I zde máte k dispozici zázemí, možnost měřit si své tréninky.

Tato dráha je také zánovní a v krásném prostředí města Blanska naproti plaveckému bazénu.

RC Bosonohy

Zde se budou konat setkání každý čtvrtek a to od 17. hodin do večerních. Zázemí opět k dispozici. I zde se uvažuje o mini závodech a to opět dle zájmu a počtu účastníků. Zde bude zřejmě také vybírán drobný poplatek. Ale lze se individuálně dohodnout přímo na místě.

Dráha Globus

Zde je přístup možný kdykoliv. Je to veřejný prostor, který je majetkem obchodního centra Globus a firma Reichard Modellsport zde tetno prostor má pronajmut. Po dostavění tribuny bude možné využívat i ji. Dráha je nově natřena a dokončeny další její drobné úpravy (hledisko bezpečnosti). Zázemí zde dostupné z části je. Toalety do 21 hodin v Globusu včetně občerstvení. Elektrická energie pouze v den konání závodu. Srazy zde jsou náhodně, ovšem skupinka nadšenců kolem šasi Tamiya TT-01 se zde schází většinou v neděli odpoledne. Jinak dle dohody či upoutávky na portále masters.

Považujte tyto informace za základní a podrobnosti potom přímo obdržíte na dráze od provozovatele. Nicméně máte v Brně a okolí mnoho možností, kde projet svoje miláčky a kde se setkat s partou stejně zaměřených lidí. A nejde o jízdu samotnou, ale i o nařerpání nových zkušeností, vědomostí a především se dobře pobavit.