Setkání Globus Brno 28.9.2009

Igor Vlahovič


Na tomto srazu se opět sešli majitelé podvozků Tamiya TT-01, aby si užili možná jeden z posledních teplých víkendů a při kroužení po trati si ujasnili pravidla pro první halový závod sezóny.

Pro všechny to bude premiéra a tak dotazů bylo hodně a řešila se problematika motorů, obutí, čipů a dalších podrobností.

Mezi tím se na model kolegy Jirky Lukáše a pak můj opět připevnil aparát a natočilo se pár nových záběrů.

Na této bojové poradě se sešli Ajgor, Oldřich Nekuža, Jirka Lukáš, Martin Skorupski (ten už TTčko má, ale zatím bez elektroniky) a Jirka Kubát (bude pořizovat). Chyběl kolega Pavel Hrbáček, který model TT-01 měl a nyní si ho znova pořídil a na závod se také připravuje. K dalším majitelům šasi TT patří Vladimír Pilát, Martin Herzán, Petr Machala. Jak vidíte, základna jen na dráze Globus je slušná. A řady se budou asi rozrůstat . Další modely jezdí v Bosonohách. Kolik z těchto majitelů však na závody skutečně přijede je otázkou.

Byl to asi jeden z posledních teplých večerů a tak jsme si to řádně užili. Ale zima nás rozhodně nezaskočí. Už nyní se plánují zimní jízdy na rally pneumatikách a pomalu se začnou shánět kryty proti nečistotám. Takže za pár týdnů zimní bundy, rukavice, šálu a něco teplého do žaludku a hurá na dráhu.

Zde máte záznam z akce a nějaké to doplňující foto.