Globus Brno – pracovní STAGE 1 dne 22.8.2009

Igor Vlahovič


22.8.2009 se konala na dráze Brno Globus brigáda, na které se natírala trať a také stavěla nová tribuna pro jezdce.

Osobně jsem byl zvědav na účast a nakonec se na dráze sešli tito dobrovolníci:

Igor Vlahovič, Lenka Vlahovičová, Martínek Vlahovič, Dušan Metelka, Martin Herzán, Michal Herzán, Jirka Lukáš, Martin Košťál, Martin Skorupski a později přijel ještě Lukáš Svanovský, coby nový kolega.

Nemá cenu se zde rozepisovat podrobně o činnostech, protože vše vidíte na fotkách níže. Ale za zmínku stojí dělba práce a kdo čím přispěl. Po ranní rozpravě jsme se dohodli na tomto rozdělení práce:

Stavba tribuny: Martin Herzán, Martin Košťál a Dušan Metelka. U svářečky se střídali Dušan a Martin Herzán. Martin Košťál řezal na míru, měřil a vyvažoval.

Nátěr dráhy: toto měli na starosti Igor Vlahovič, Lenka Vlahovičová, Martínek Vlahovič, Jirka Lukáš, Michal Herzán, Martin Skorupski a nový pomocník. Nejprve se natíralo štětci a potom Martin Skorupski zakoupil váleček o šíři 10 cm a najednou skoro všichni přešli na tento způsob. Barva se však musela ředit, protože byla hustá a do porovitého asfaltu špatně zatíkala. I spotřeba barvy byla větší. Na natření všech pruhů mimo zadní části cílové rovinky padly dva barely bílé silniční barvy.

Jak jsme tedy na tom po první pracovní STAGE ?

Dráha: nyní je tedy dráha z 90% natřená. Chybí pouze drobnosti. Ještě se bude natírat zelenou barvou a také značit nebezpečná místa žlutou.

Tribuna: nyní stojí základní konstrukce a je pevně zakotvená a již nyní (a to bez podlahy) je velmi stabilní. Nyní se chystá druhá část práce, kdy se bude svařovat zábradlí, schody. Dále se pak musí vyřešit podlaha, která bude z dřevěných latí.

Další práce si ještě vyžádají samozřejmě další investice (dřevo, pletivo jako zábrana, barva na tribunu po dokončení atp.). O možnostech se budeme ještě radit. Kdyby měl někdo řešení, stačí napsat na můj e-mail nebo zavolat na 603 520 835 a vše se dohodne.

Nyní ještě na závěr kdo s čím přispěl:

– firma Reichard Modelsport zajistila zdarma lešenářské trubky

– Martin Košťál zajistil bílou barvu, na kterou se složili všichni účastníci této akce. Dále pak žebřík, brusku a drobné nářadí

– k dispozici byly svářečky. Jednu zajistil Igor od svého otce Lubomíra (včetně kukly a elektrod), druhou měl pro jistotu Jirka Lukáš a třetí dovezl ještě nový Lukáš Svanovksý

– ředidla zajistili Martin Herzán a Jirka Lukáš

– štetce potom všichni dohromady. Kdo potřeboval, šel prostě koupit

– vedení Globus – Baumarkt poskytl přívod energie 220 V

Dík patří Jirkovi Lukášovi za pomoc při nakládání a převozu lešení. Zajistil dodávku a den před akcí jsme vše společně navezli.

Poděkování samozřejmě patří všem, se kterými jsem měl možnost tento den spolupracovat. Díky nim se udělalo kus práce a dráha nyní vypadá o 100% lépe. O dalším průběhu prací budete informování na tomto serveru včas. Hezký sobotní večer všem.