RC dráha Blansko v novém kabátě

Igor Vlahovič


Dne 24.4.2008 jsem zavítal na RC okruh v Blansku, na kterém se již v neděli jede první závod XRAY Challenge Morava. A tak bylo na čase otestovat zcela nový asflatový povrch a tím pádem i grip bezdušového pneu. A zkusit také nový tvar tratě, který se změnil v technické pasáži naproti rovince. Vše vidíte na fotografiích níže.

Došlo v podstatě ke kompletní rekonstrukci tratě. Tedy nejen nový povrch, který je i pro modely 1/18 velmi hladký. Ale i nové obrubníky, které jsou nově natřeny. I tyto se dají s modelem 1/18 v klidu bezpečně přejet. Únikové zóny kolem dráhy jsou opět dostatečné v podobě trávníku. Pro spalovací modely je k dispozici nové startovací depo. Tribuna je zastřešená kompletně, takže i za deště či 12ti hodinovce jedeme nonstop.

Osobně jsem jel na novém povrchu, který se tento den poprvé testoval, s modelem XRAY M18 PRO. Motor Mamba 6800, LiPo 1800 mAh. Převod 42/16. Bezdušové pneu. Nej kolo 16:30. Zbytek průjezdů viz foto. Doba jízdy: 5 minut. Počet kol celkem 18. Jsem na listině jako CAR 7. Pocit z jízdy velmi dobrý. Jen místy to ještě klouzalo a to proto, že na povrchu byla ještě mastnosta. Ale ta se rychle rozjede a jak se povrch „nagumuje“, bude grip zcela dostatečný. Instruktážní video, jak jsem projížděl novou tratí s modelem 1/18, si můžete stáhnout ZDE .

Závod XRAY Challenge bude závodem prvním, tedy svým způsobem pokřtíme touto akcí zcela novou a velmi bezpečnou trať na jižní Moravě. Trénink na tento závod bude probíhat v sobotu cca od 12:00 hodin. Na vaši účast se těší RC klub Blansko.