Určice Cup 18.9.2010 – online závěrečný závod

Igor Vlahovič


LAST UPDATE: 18:25 – video

Je sobota 18.9.2010 a jede se závěrečný závod sezóny Určice Cup 2010. Takže nás dnes čeká jednak závod samotný a posléze také vyhlášení celkových výsledků. Na úplný závěr proběhne losování tomboly, kde si dnes každý účastník odnese pozornost, kterou zajistil portál Masters.

Celkový počet se dnes zastavil na 16. pilotech. Jmenovitě dnes jedou Igor Vlahovič, Svatopluk Hájek ml., Petr Hráček, Mikuláš Nesládek, Petr Nesládek, Martin Myšička, Pavel Martinec, Filip Pykal, Vítek Kutal, Michal Crhonek, Svatopluk Hájek st., Vladimír Vomlel, Ondra Vomlel, Martin Kubík, Jan Kupský, Filip Vítek. Martin Kubík je nováček, který přijel s kluky z RC Polná otestovat dráhu.

Před 9. ranní proběhla rozprava, kde se všichni seznámili s programem. Pak se již mohlo začít s kvalifikacemi. Ty se pojedou opět 3 na 6 minut. Tři skupiny jezdců.

První kolo kvalifikací – velmi vyrovnané výkony, kde se pouze Filipovi Pykalovi opravoval výsledek. Jinak měření v pořádku. Především v první skupině to bylo hodně vyrovnané a Pavel Martinec zajel svůj nejlepší výsledek. Jízdu Pavel vyhrál a vede v pořadí. Igor Vlahovič obul nové mechy a tak grip byl ze začátku horší. Ondra Vomlel ve své skupině zajel taky výkon, za který se nebude stydět. I Vítek Kutal dnes bude bojovat o vyšší pozici.

Druhé kolo kvalifikací – Martin Myšička a Honza Kupský najeli 29 kol a souboj byl velmi těsný. Ani Martin Kubík nejde vůbec špatně a ztrácí maximálně 2 kola ve své skupině. Filip Pykal v druhé skupině opět na první pozici a s náskokem. Sváťa Hájek st. si držel druhou pozici a po problému z minulé jízdy si vedl dobře. Společně s Vláďou Vomlelem si měnili pozice. A k tomu do třetice Vítek Kutal. I zde krásně vyrovnané. V první skupině držel s Igorem krok Pavel Martinec, Petr Nesládek. Ale Igor i Pavel drobně chybovali. Nakonec Igor přece jen vyhrál jízdu, ale Pavel zatím nejlepší nájezd. Petr Nesládek druhý a po jízdě se mu docela klepaly ruce. Petr Hráček si postěžoval, že jeho obutí poskakuje. Rychlost dostatečná, ale grip nic moc. Sváťa Hájek ml. řešil grip na svém 2WD modelu.

Třetí kolo kvalifikací – Honza Kupský musel na chvíli do depa. Ale i tak jel hezky. Ondra Vomlel skoro zvítězil. Ke konci jej dojel Martin Myšička. Martin Kubík skvěle na třetím místě. Ideální stopu zatím nedrží tuningář Filip Vítek, jehož Pick Up je velmi zajímavé úpravy. Malá přestávka pro dobití baterií a druhá skupina vyrazila na trať. Časomíra trochu pozlobila Filipa Pykala a Mikuláše Nesládka. Potkali se pod mostem. proběhne korekce. Nicméně velmi dobře Vítek Kutal, který „závodil“ se Sváťou Hájkem st., který zrychlil po výměně motoru. A to stačil synovi připravit obutí. Sváťa Hájek dojel první a radoval se. Igor Vlahovič potvrdil vítězstvím pozici TQ do Ačka. Vítek Kutal povede z první pozice Finále B. A Cčko bude obhajovat Ondra Vomlel. Finále startuje za malou chvíli.

Finále číslo 1 – C finále odstartovalo a byly kolize. Ondra Vomlel potvrdil svoji pozici a zvítězil. Těsný souboj trval mezi Mikulášem Nesládkem a Janem Kupským. B finále nádherně vyrovnané, kdy mladý Hájek hledal auto na trati – zajímavé. Ale opravdu 5 pilotů v jednom kole. A Sváťa Hájek st. v čele udržel pozici číslo 1. Vítek Kutal druhý a držel dlouho krok. A finále bylo napínavé a 4 jezdci jeli v jednom kole. Igor zvítězil před Petrem Hráčkem a Pavlem Martincem.

Finále číslo 2 – Mikuláš Nesládek měl problém s čipem. Ale zde je vše o dohodě. Čip se mu vypnul v 10. kole. Ondra souhlasil a skončil tedy za Mikulášem Nesládkem. Jinak i v tomto finále bylo nyní již méně kolizí. B finále krásná podívaná. Oba Hájkové za sebou a oba best lap. Ovšem Vítek Kutal s nimi držel krok až do konce. Pouze Vláďa Vomlel ztrácel, protože kola pod 11. sekund nejel pravidelně. Svatopluk Hájek ml. zvítězil v B skupině. Ačko bylo ve znamení dvou chyb Igora, kdy toho využil Petr Nesládek a zvítězil. Igor druhý. Pavel Martinec s chybkami třetí. Petr Hráček si připravil kola a moc mu to nepomohlo. Je před námi poslední kolo finále.

Finále číslo 3 – poslední možnost si vylepšit nájezd. Protože pak se budou počítat výsledky. Chlapci z Cčka vystartovali sice o něco dříve, ale start se neopakoval. Mikuláš Nesládek opět podal dobrý a vyrovnaný výkon – zvítězil. Honza Kupský slušně skákal a držel krok s Ondrou Vomlelem. V Bčku se čekalo na Vládi Vomlela, který ještě chystal obutí. Podruhé zde zvítězil mladý Hájek před Vítkem a starším Hájkem. Junior Myšička si postěžoval, že výkon nepodal kvůli včele na hlavě. A finále svým vítězstvím potvrdil Igor Vlahovič. Petr hráček bojoval s Pavlem Martincem. Jak to dopadlo se dozvíme na vyhlášení.

Ihned po závodě se zpracovaly výsledky jak za dnešní závod, tak i celkově. Vyhlašovali se i junioři. Na foto uvidíte vítěze. Na úplný závěr se konala tombola a společná fotka všech účastníků.

Celkově se sezóny podařila příští rok se budu opět těšit na současné i nové účastníky. Počkejte si na video záznamy…

Vítězové dnešního závodu: Igor Vlahovič, Petr Nesládek, Pavel Martinec

Celkoví vítězové: Igor Vlahovič, Petr Nesládek, Pavel Martinec

Nejlepší junioři: Pavel Martinec, Mikuláš Nesládek, Vitek Kutal