Test TT-01E, karoserie Ferrari FXX, kombo LRP

Igor Vlahovič


<p>
Dne 13.2.2011 se vyčasilo a tak se naskytla příležitost provést další test. Tentokráte
jsem byl zvědav na jízdní vlastnosti podvozku Tamiya TT-01E s karoserií <!– separe –>Ferrari FXX, střídavým systémem LRP a na závodních pneu LRP.
</p>
<p>
Podvozek mám v lehkém tuningu. Mám tam ALU kardan včetně unašečů a tuningové poloosy. Navíc mám v modelu kuličkové diferencály, kdy vpředu je více utažen a je tam originál Tamiya. Zadní náprava má kuličkový diferenciál z produkce 3 Racing.
</p>
<p>
Karoserie z dílny Tamiya je Ferrari FXX a jak vidíte na foto, nemám na něm přítlačné křídlo. Jedná se opět o kitovou záležitost, kde se neočkává extra jízdní vlastnost. V pomalé rychlosti (například s motorem Johnson) je je ještě model naprosto řiditelný, s motorem střídavým o počtu 17.5 závitu již není možné držet stále plný plyn.
</p>
<p>
Testoval jsem již tento podvozek (s níže uvedenou elektronikou) s karoserií Arta Garaiya na kobercovém povrchu na závodě Xray Challenge a jízdní vlastnosti byly velmi dobré. Ale koberec je zcela jiný povrch jak asfalt o teplotě cca 3°.
</p>
<p>
I tak jsem byl překvapen, že se mi podařilo udržet model na trati a řízeným smykem zvládat zatáčky. Nicméně rovinku bylo možno jet na plný plyn.
</p>
<p>
I jízdní doba, která se blížila 26. minutám mě příjemně překvapila. Zvláště když jsem měl v modelu poměrně výkonný střídavý motor LRP X12 a nejtěžší převodový poměr.
</p>
<p>
Na foto máte zdokumentován model. Karoserie jela poprvé je určena na prezentační účely. Na videu uvidíte reálné jízdní vlastnosti i s komentářem na pozadí.
</p>
<p>
Nakonec ještě nastavení podvozku a jeho osazení elektronikou:
</p>
<p>
Podvozek: Tamyia TT-01E v tuningu
</p>
<p>
Převod: 55/28
</p>
<p>
Baterie: LiPo IP 5000 mAh 40C
</p>
<p>
Regulátor: LRP SXX TC Spec (nastavení plynu na stupeň 4)
</p>
<p>
Motor: LRP X12 17.5
</p>
<p>
Obutí: LRP VTEC 27R (poměrně tvrdá směs na takto chladný asfalt)
</p>
<p>
Karoserie: Tamyia Ferrari FXX
</p>
<p>
Doba jízdy: 26 minut
</p>
<p>
Teplota venkovní: 3°
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/u6wgPT6yidU?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/u6wgPT6yidU?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>