Desetinová formulománie je na vzestupu

Luděk Aschenbrenner


<p>
Formulománie, tedy ta desetinová, je evidentně v plné síle. V podstatě každý týden se dozvídám o dalších nových majitelích monopostů a tak <!– separe –>bylo jen otázkou času, kdy se objeví potřeba udržet v závodním provozu i další mopnoposty, nejen ten od 3Racing. Jelikož další nejvíce rozšířenou formulovou značkou je na našem trhu legendární Tamiya a to v podobě podvozků F103 a jeho novějšího nástupce F104, obrátila se pozornost ALSracing také na tyto modely.
</p>
<p>
Jelikož je především u modelu F103 významná kompatibilita dílů s formulí 3Racing (celá přední náprava a montážní rozteče serva jsou prakticky shodné) a tento model je historicky velmi rozšířený, ukázala se potřeba doplnit sortiment formulových dílů především o plata F103. ALSracing tak připravil sklolaminátová plata z osvědčeného materiálu. Na modelu F103 vzhledem k jeho jednoduchosti není příliš co měnit a tak si mohou případní zájemci vybrat hlavní plato z materiálu síly 2,5mm (totožné s originálem) nebo v zesíleném provedení z materiálu 3mm. Zadní plato je pak k dispozici buď standart 1,5mm nebo zesílené 2mm.
</p>
<p>
ALSracing pamatoval i na uživatele nové formule F104 a tak lze zakoupit sklolaminátové závěsy zadní nápravy a také hlavní plato. Hlavní plato se kvůli přesnému sesazení se závěsem prodává pouze v setu se závěsem (samotný závěs označený &#8220;ALS&#8221; lze pochopitelně zakoupit náhradní). Hlavní plato je tak jako u originálu z materiálu síly 3mm a závěsy je možno zakoupit buď standartní síly 1,5mm nebo na zakázku vyrobené z materiálu 2mm. Oproti originálním závěsům jsou tyto od ALSracing z vysokotlakého laminátu jednoznačně pružnější a dovolí lépe ladit podvozek.
</p>
<p>
Další foto a možnost zakoupení naleznete na stránkách <a href=“http://alsracing.net/?p=1412#more-1412″ target=“_blank“>ALS Racing</a>.
</p>