TECH: Nové spurgeary DP64 pro modely formulí 1/10

Luděk Aschenbrenner


<p>
Desetinové 2WD formule zažívají nebývalý rozmach a tak po loňské premiéře frézovaných delrinových převodů od ALSracing dnes přinášíme inovovanou kolekci spurgearů pro oblíbené <!– separe –>monoposty 3Racing a Tamiya.
</p>
<p>
Nová převodová kola akceptují skutečnost, že formule přidaly na výkonu a že s neomezenou AC motorizací, která se na některých místech jezdí, rostou nároky na diferenciál. Jednou z cest jak zlepšit kvalitu chodu kuličkového diferenciálu je použití vyššího počtu kuliček, které zabezpečí příznivější rozložení tlaku na podložky a chod nápravy zrovnoměrní.
</p>
<p>
Nové spurgeary mají tedy šestnáct děr a dovolují použít jak standartních osm kuliček, tak dvojnásobný počet. Středový otvor je s průměrem 12mm pro osazení ložiska MR128. Kola jsou vyroba ve vysoké kvalitě pomocí švýcarských frézek na ozubení prozatím v nejpoužívanějších počtech zubů 95, 96, 97 a 98. Pochopitelně to vše v jemném modulu 64DP. Použitý materiál (černý delrin) zaručuje výhodné kluzné vlastnosti a dobrou životnost kol.
</p>
<p>
Zbývá jen dodat, že kola jsou skladem na našem <a href=“http://www.rcmicrocars.eu/obchod/“ target=“_blank“>shopu</a> v dostatečném počtu a že se připravuje výroba dalších typů spurgearů nejen pro formule.
</p>