TECH: duralové spojovačky pro F1-09 3 Racing

Luděk Aschenbrenner


<p>
Stále populárnější formule od 3Racing disponuje již v krabicovém základu nadstandartní výbavou, nicméně i na ni se najdou nějaké menší nedostatky které stojí za vylepšení. Při <!– separe –>sestavování modelu mne dostala táhla, resp. spojovačky.
</p>
<p>
Jsou zde použity dvoje a to jednak táhla zavěšení zadní nápravy a pak klasika – táhla řízení. V originální stavebnici jsou ocelová M3 což by až tolik nevadilo (nejsem v tomto ohledu vyložený extremista honící desetiny gramu) a i P-L provedení je základem pohodlného seřizování. Tedy vše by bylo o.k. pokud by to fungovalo jak má&#8230;.. Co se soudruhům z Číny moc nevyvedlo je totiž rozměr čtyř či šestihranu (nedá se to vlastně ani definovat), který nejen že nejde seřizovat přiloženým klíčem, ale on nejde seřizovat vpodstatě žádným klíčem.
</p>
<p>
Délku táhel lze tak upravovat vpodstatě jen pomocí kleští a to mi nepřijde jako dobré řešení.
</p>
<p>
Z těchto důvodů jsem se rozhodl vyrobit a zařadit do nabídky ALSracing kvalitní přesně CNC vyrobená duralová táhla. Čtyřhran pro seřizování byl zvolen standartní 4×4mm (dovolí použít přiložený klíč) a tvar táhla je optimalizován na pozvolný přechod od závitové 3mm části k části seřizovací aby nevznikl ostrý přechod náchylný na prasknutí. Táhla jsou pochopitelně v provedení s P-L závitem a v délce 35mm (zadní závěs) resp. 45mm (táhla řízení). Samozřejmě, že jsou táhla i přes svoji na první pohled výraznější robustnost o nějakou tu desetinu gramu lehčí než ocelový originál.
</p>
<p>
Produkty se prodávají samostatně v balení po 2 kusech.
</p>
<p>
Další foto naljdete a zakoupit toto zboží můžete přímo na stránkách firmy <a href=“http://alsracing.net/?p=1239#more-1239″ target=“_blank“>ZDE</a>.
</p>