MČR Large Scale online 16.10.2010, ceremonie

Igor Vlahovič


<p>
<b>LAST UPDATE: 20:20- text a záznam z vyhlášení</b>
</p>
<p>
Na dráhu ve Slavkově jsem dorazil až po obědě. Dnes se koná poslední závod modelů 1/5 Large Scale v kategoriích EKO a Touring Car v této sezóně. Navíc se po závodě bude konat <!– separe –>
slavnostní vyhlášení výsledků všech kategorií (tedy i Porsche Cup). A u toho nemohl masters.cz chybět. Ale hezky postupně. Nejprve se budeme věnovat průběhu dnešního závodu.
</p>
<p>
Když jsem se na dráze objevil, byla zrova přestávka před posledním finále MČR TC. EKO již bylo úspěšně ukončeno. Pojďme se podívat na průběh a výsledky.
</p>
<p>
EKO 16.20.2010 – na piloty čekaly opět tři kvalifikace a pka hlavní finále. Počet pilotů se na posledním závodě ustálilo na počtu 8 jezdců. Na foto máte soupisku, ale vy ji můžete vidět i na My RCM, kde najdete i podrobné výsledky z jízd a finále.
</p>
<p>
Nicméně dvě kvalifikace vyhrál Jiří Tlustý a jednu Dušan Bayer. Erik Margony se držel uprostřed pole, ale zajel druhý nejlepší čas. TQ na finále tedy měl Jirka Tlustý, za ním pak Erik. Dušan Bayer startoval jako třetí. Potom bylo pořadí Josef Kolařík, René Pšurný, Tomáš Mikulec, Marian Sedlák, David Mrkos.
</p>
<p>
Neviděl jsem finále osobně, ale faktem je, že Erik potrápil Jirku Tlustého a zvítězil. Jiří Tlustý druhý. oba byli v jednom kole. S odstupem na třetím místě dnes René Pšurný. Ten za sebou nechal i Dušana Bayera. Pole uzavřel Tomáš Mikulec jun., který skončil finále v 18. kole.
</p>
<p>
Pořadí v kategorii MČR EKO pro sezónu 2010 na prvních pěti místech je tedy po tomto závodě:
</p>
<p>
Jiří Tlustý, René Pšurný, Dušan Bayer, Jan Macejík a Erik Margony. Podrobné výsledky na My RCM a také večer na masters.ct ve večerním vyhlášení.
</p>
<p>
Za chvíli startuje poslední finále sezóny a to MČR TC. TQ má Vladimír Plh před Alešem Bayerem, Tomášem Markem, Martinem Markem, Ivo Dayem, Davidem Mrkosem, Josefem Kolaříkem. Je potřeba to zdokumentovat…
</p>
<p>
TOURING CAR 16.10.2010 – trochu zmatku před startem. Ale start se podařil a piloti vystartovali do posledního finále dne. Martin Marek nakonec zvítězil před Vladimírem Plhem, který si pochvaloval po jízdě model samotný s novými olejovými tlumiči. Aleš Bayer odstoupil ze závodu, ale o své prvenství se bát nemusí. Ani Tomáši Markovi se nezadařilo. Erik Margony také start vynechal a to úplně. Josef Kolařík dojel v tomto finále třetí a je to jeho velký úspěch. Ivo Day čtvrtý a model na trati občas vyvedl ze stopy.
</p>
<p>
V tuto chvílu již máte k dispozici foto z vyhlášení výsledků tohoto závodu. Po 18. hodině se opět přihlásím s celkovým vyhlášením. Ještě pro vás nyní dělám video z finále TC.
</p>
<p>
Zítra 17.10.2010 se koná v dopoledních hodinách vytrvalostní závod modelů 1/5 na 2 hodiny. Touto akcí se i slavnostně uzavře areál ARC klubu Slavkov.
</p>
<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/sej5jOxgk08?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/sej5jOxgk08?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>
<p>
Je 17:30 a vrcholí přípravy na slavnostní ceremoniál vyhlášení celkových výsledků. V depech však probíhají přípravy na zítřek nebo se model „zazimovává“. To obnáší čištění, mazání a dlší úkony spojené s provozem modelu.
</p>
<p>
Přesně v 18:00 vše začne. Auto Porsche na 2. hodinovku ladil i Petr Jirků, který také zítra pojede. Takže zítřejší závod bude velmi zajímavá podívaná. V galerii již přibyly fotky z příprav rautu a modelů. A Jirka Tlustý předvedl své umění s helikoptérou. Takže bylo postaráno i o předskokana celé akce.
</p>
<p>
18:00 a účastníci vyhlášení se pomalu scházejí. Vladimír Šeliga připravil i projekci, kde se budou promítat fotky, videa ze sezóny. Přinášejí se poháry a za malou chvíli začínáme.
</p>
<p>
Vyhlášení zahájil Dušan Bayer a poté se ujal slova Vladimír Šeliga a postupně vyhlásil nějlepšího juniora, potom Porsche Cup, Formule 1, OLD STAR, kategorii EKO a na závěr Touring Car. Na úplný závěr se Tomáš Mikulec stal skokanem roku – za jeho velký postup v kategoriích za tento rok.
</p>
<p>
Pak se dal prostor volné zábavě a všichni se přesunuli na připravený raut.
</p>
<p>
Níže vám přináším záznam z vyhlášení. Sezóna 2010 je úspěšně za námi. Příští rok opět naschledanou.
</p>
<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/eP4BXTMO070?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/eP4BXTMO070?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>