Xray Challenge Holešov 30.10.2010 online

Igor Vlahovič


<p>
<b>LAST UPDATE: 21:50 – video galerie</b>
</p>
<p>
Dovolte, abych Vás přivítal na premiérovém závodě seriálu Xray Challenge 2010/2011 na Moravě. Hlásím se Vám ze sportovní haly v Holešově, kde se tato závodní akce dnes koná. S kolegy Petrem Rovným a <!– separe –>Michalem Abrahámkem jsme do areálu přijeli lehce po sedmé hodině ranní.
</p>
<p>
Po příjezdu nás ihned přivítal ředitel akce pan Martin Kořínek a postupně jsme se potom zdravili se všemi účastníky. Těch již takto po ránu bylo velká spousta a přes 100 jezdců přihlášených online svědčí o zájem o tento seriál.
</p>
<p>
V přízemí se chystalo občerstvení a do haly jsme vystoupali do prvního podlaží. Tribuna postavená z pevné konstrukce, která pojme více jak 10 jezdců. Nezapomnělo se ani na vozíčkáře. Depa účastníků jsou přímo v hale, a tak všichni mají možnost mít přehled o dění na dráze. I ozvučení je slyšet z kterékoliv části velmi dobře. Martin Kořínek hlídá průběh tréninku, který je po ránu po 5. minutách. A nejen počet pilotů na tribuně, ale i styl jízdy.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/-Z0SqjoCOhw?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/-Z0SqjoCOhw?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
Koberec je šedé barvy se žlutým jasným značením. Dráha je poměrně široká a dnes rychlá. Perfektní je osvětlení, které umožňuje i pohodlnou práci s fotoaparátem a kamerou. Hala je jednak prosklená a navíc svítí zářivky.
</p>
<p>
Presezentace opět u pana Pavla Magdy, který bude závod řídit.
</p>
<p>
Na seznam přihlášených a na přesný průběh závodu se můžete kdykoliv podívat na server My RCM. Ale když sedím na svém redaktorském stanovišti a pozoruji lidi kolem sebe, vidím samé známé tváře. A i na tento závod přijeli oba Hudyové – Martin a Juraj. Nechybí slovenská účast Oskara Malatinského, jsou tu piloti klubů Blansko, Zlín. Jezdci z Prahy a okolí byli taky zvědaví na prostory a úroveň tohoto závodu.
</p>
<p>
Wifi není k dispozici, a tak zatím máte k dispozici úvodní foto. Další foto a video ve večerních hodinách.
</p>
<p>
Na tribuně se postupně střídají jezdci a je jich tam vždy více jak 10. Martin Kořínek má opravdu po ránu dost práce s organizací. Navíc do toho opravuje koberec, aby trať byla ve 100% Stavu.
</p>
<p>
Takže zde budou vidět jezdci světového formátu, česká a moravská špička, hobbysté i junioři. Na koberci se projedou závodní speciály 1/10 4WD, GTčka, Formule a mimo jiné také šasi Tamiya TT-01
v podání Igora Vlahoviče a Petra Rovného. Tito dva jezdci si srovnali rychlosti svých modelů a pojedou společně kategorii Stock Standard. Igor jede střídavý motor 21,5 (55/26) a Petr Rovný motor Carson CE4 (55/25) a modely jedou naprosto stejně.
</p>
<p>
Do 9:30 je volný trénink, pak nastane rozprava a pak již nic nebude bránit započetí závodu.
</p>
<p>
V tomto množství lidí není možné zde rozepisovat jednotlivé skupiny. A tak Vás poprosím o náhled na My RCM.
</p>
<p>
Rozprava proběhla přesně 9:30 a byly sděleny základní informace. 13 skupin, tři kvalifikace a tři finálové jízdy. Modely nyní půjdou na technickou před jízdou a po ní pak mohou jezdci dát auto do depa. Bude se kontrolovat především světlost, aby se netrhal koberec.Bude kladen důraz na přesný časový harmonogram, aby konec závodu byl v rozumnou dobu. Pavel Magda odstartuje za 3 minuty první kategorii a tou jsou Formule. Ty se ještě při rozpravě společně fotily – tedy přesně řečeno modely jezdců.
</p>
<p>
Novou kategorií v tomto seriálu je Modified, která se v létě nejela.
</p>
<p>
<b>Kvalifikace 1</b>
</p>
<p>
Formule 1 – na kvalifikace byly vytvořeny dvě skupiny. Tato kategorie zažívá obrození,a tak dnes na tribuně budou k vidění nové tváře – Jiří Sattler, Martin janíček, Miroslav Jurčák. Ostatní jména jak Martin Bábovský, Petr Novotný, Antonín Hráček, Roman Štalmach není potřeba představovat. Tomáš Brodský dnes také jede tuto pohodovou kategorii.
</p>
<p>
GT – dvě kvalifikační skupiny. Zde je potřeba vyzvednout Vojtu Fleka, který měl nyní chvíli pauzu. Ale dnes je zde se svým bratrem Radkem a pod jeho vedením bude kroužit právě zde. Nové jméno je také Marek Rabas a Michal Abrahámek, který se věnuje hlavně 1/10 IC. Tato elektra je pro něj zejména (a to i pro ostatní), aby nevyšel přes zimu ze cviku. Marek Černý, Petr Zvejška, Roman Hradecký, Roman Kořínek, Dušan Vičánek není nutné představovat.
</p>
<p>
Modified – předepsané obutí, motory volné. I zde dvě skupiny jezdců. Zde dnes jede i Radek Flek společně s Martinem Hudym, Okarem Malatinským, Jurajem Hudym, Tono Slobodou a dalšími borci. Po cílové rovince, která se nachází naproti tribuně modely uhání velmi slušnou rychlostí. I Petr Hruška bude měřit síly se svými soupeři. Zvuky motorů jsou úchvatné a Pavel Magda komentuje průběh jízdy. Ostatně jeho kvality nelze popřít. Petr Hruška byl dokonce napomenut za špatnou práci nasazovače a potvrzuje se, že dohled nad čistotou jízdy a nasazovači bude fungovat.
</p>
<p>
Stock – tři skupiny jezdců. Jezdci s modely Tamiya TT-01 trochu doufali, že budou schopni trošku potrápit své soupeře. Ale první jízda ukázala, že se budou trápit navzájem. Tři kola dostali oba piloti Igor Vlahovič a Petr Rovný od svých kolegů. A to nejeli ti nejlepší. Zdeněk Ajmut kroužil ve druhé skupině. Pavel Martinec z RC klubu Elišky Junkové si zvolil také tuto kategorii. Posílil ji i Daniel Mach, Tomáš Kovařík, Michal Kubina, Jan Červený a další.
</p>
<p>
Superstock – nejobsazovanější kategorie. Mnozí jezdci jedou dvě kategorie,a tak například Roman Kořínek, Luděk Maléř, Marek Černý jsou příkladem. RC klub Blansko má zde zastoupení ve jménech Petr Jelínek, Michal Vévoda, Jarda Kopecký, Radek Flek. Zajímavostí je start Martina Hudyho nejen v Modified, ale právě i zde. Václav Sauer si nakonec vybral místo nejrychlejší kategorie právě Superstock. Za Zlín je tu také početná skupina jezdců – oba Novotní, Bábovští, Zdeněk Šafář, Petr Nesládek či Dušan Vičánek.
</p>
<p>
Tak to bylo malé představení jezdců v první kvalifikaci. Více pak napoví foto a případné video. Občerstvení je vynikající a za dobré ceny, atmosféra pohodová a v depu TT-01 vládne skvělá nálada.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/-ymgTPzAjn0?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/-ymgTPzAjn0?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
<b>Kvalifikace 2</b>
</p>
<p>
Formule 1 – v tomto kole se podíváme na první z pilotů. V první skupině najel Luděk Maléř a Jirka Groch 21 okruhů. Luděk zvítězil. Ve druhé skupině byli na tribuně kluci z STS Chvojkovice. Všem ukázal záda Tomáš Brodský.
</p>
<p>
GT – I dnes se pokouším zachytit výrazy pilotů na tribuně. Jejich soustředění především. V první skupině si to vyloženě užíval Michal Abrahámek, který zvítězil i v minulém kole. Nezklamal na nyní. Druhá skupina byla v režii Jadra Kopecký před Romanem Kořínkem. Přitom minulé kolo zvítězil Dušan Vičánek.
</p>
<p>
Modified – Martina Csonková si vybrala tuto kategorii, přitom ještě v létě jezdila Superstock. Tímto postoupila o stupeň výše. Ale tuto jízdu nedokončila. David Němček zvítězil v první skupině nejrychlejší kategorie. V druhé skupině převládal na tribuně slovenská elita v čele s Martinem Hudym. Ten také vede celkově. Ale i v nejlepší skupině se chybovalo,a tak komentovalo.
</p>
<p>
Stock – ve třetí skupině opět souboje modelů Tamiya TT-01, které podle některých jezdců uhýbaly přímo vzorově. A tak Petr Nesládek mohl ukázat, jak se ve skupině první jezdí. Z TTčkářů byl nyní úspěšnější Petr Rovný. Ve druhé skupině to byl Martin Bábovský ml. a ve třetí pak Jarda Vala. Ale v čele se objevil i Olda Groch. Ve finále se oba majitelé modelů TT-01 setkají se Zdeňkem Ajmutem a budou se jej snažit pořádně potrápit.
</p>
<p>
Superstock – Petr Nesládek je dalším z pilotů, kteří jedou dvě kategorie. V první skupince jezdců vítězí Petr Novotný. Ve druhé grupě to byl Tomáš Kubica s nájezdem 25 kol. Ve třetí skupině se do čela skupiny dostal Petr Hruška, ale nedokázal pozici udržet. Vyhrál Jirka Cigánek. Martin Hudy, Jarda Kopecký a Radek Flek v jedné sekundě. Ale stejně budou dle mého názoru velmi těsné rozestupy na postup do finálových jízd. A to nejen v této kategorii.
</p>
<p>
Pokud chcete kromě tohoto oline reportu vidět i online, co se děje na dráze, pak se podívejte na stránky RC klubu Blansko, kde je kamerový přenos z areálu. Závod samozřejmě pod vedením Pavla Magdy jede bez prodlev.
</p>
<p>
<b>Kvalifikace 3</b>
</p>
<p>
Formule 1 – Luďkovi Maléřovi se nakonec podařilo zvítězit před vynikajícím Jirkou Grochem. Krásný monopost má Tomáš Brodský v barvách Vodafone. Ale můžeme tu vidět Red Bull stáj a další překrásné kousky. Míra Dolanský vyhrál v druhé skupině a Tomáš Brodský si uvědomoval, že i on mohl dojet lépe.
</p>
<p>
GT – Vojta Flek je nejmladší účastník této kategorie. Začínal na modelu 1/18, a to na dráze
v Blansku. Dnes již řídí model 1/10 a navic pouze se zadním náhonem. Tomu se říká pokrok. A zatímco Vojta s kolegy kroužil svoji poslední kvalifikaci, Roman Hradecký šel položit model na technickou kontrolu před jízdou. Michal Abrahámek opět zvítězil.
</p>
<p>
Modified – Tomáš Kembitzský nedokončil jízdu. Ani Petr Hruška. Ke konci jízdy skupiny číslo 1 po dráze kroužily pouze tři modely. Pozoroval jsem Martina Hudyho na tribuně a Martin řídí v mírném předklonu a s maximálním soustředěním. Oskar Malatinský zase naopak občas hýbe rameny při řízení modelu. Prostě každý má svůj jezdecký styl a je mu osobitý.
</p>
<p>
Stock – Petr Nesládek opět vítězí ve své skupině. Pohodová atmosféra mezi Igorem Vlahovičem a Petrem Rovným, kteří si užívají jízdu s výrazně pomalejšími modely. Petr opět pojíždí Igora a pouhou sekundu. Tento rozdíl dělají pouštěcí manévry rychlejších kolegů. Zatímco Petr Nesládek najíždí 23 kol, Igor a Petr 19. Díky Karlu Martincovi, který za mě nasazuje mohu jít do depa a pokračovat v reportu hned po jízdě. Pavel Martinec jel nyní výborně, byl sledován bedlivě svým otcem. Zbyněk Koupý jej předjel ke konci limitu. I piloti zde řídí svým tělem – například Jarda Vala nebo Kuba Šimurda. Na startu zde dnes nechybí opět pohodový Tonda Pospíchal. Jan Červený opět nedokončil jízdu. Po jízdě jsme s kolegou Petrem Rovným zašli za Pavlem Magdou a ten pro nás ochotně udělal to, že Petra posunul z posledního místa B finále na první místo C finále. Abychom si spolu pořádně zazávodili. Díky pane.
</p>
<p>
Superstock – Petr Novotný vítězí v první skupině s nájezdem 25 kol. O kvalifikacích již bylo napsáno dosti, ale zde máte vítěze dalších skupin: Roman Kořnek, Petr Hruška a Martin Hudy.
</p>
<p>
Podívejte se na My RCM na konečné pořadí v jednotlivých kategoriích a za 5 minut startují finálové jízdy.
</p>
<p>
<b>Finálové kolo 1</b>
</p>
<p>
Formule 1 – B finále vyhrál v pohodě Jirka Rampula. A finále bylo velmi napínavé mezi Tomášem Brodským a Petrem Novotným. Oba po celou dobu těsně za sebou. Tomáš první, Petr druhý. Až po drobné chybě se Petr dostal před Tomáše a vítězí. Záznam z B finále a celá Ačko bude na videu.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/HFhfQieVo44?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/HFhfQieVo44?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
GT – rychlá fotka jezdců B finále a Petr Zvejška uvedl první finálovou jízdu a zvítězil v ní Libor Vévoda. Ačko bylo nabité k prasknutí. Mira Dolanský nevystartoval – shořel mu motor. Nakonec Jarda Kopecký první před Markem Černým a Dušanem Vičánkem.
</p>
<p>
Modified – B finále trochu ostré po startu a někteří se dožadovali napomenutí. Nestalo se tak. Vítězem této jízdy se stal David Němček. Pak jsem natáčel A finále, aby bylo možné kouknout na jízdu TOP jezdců této kategorie. Vývoj tedy uvdíte „live“ i s patřičným komentářem Pavla Magdy. Pořadí po jízdě: Martin Hudy, Tomáš Lipták, Juraj Hudy.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/lvuYMQcsDWo?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/lvuYMQcsDWo?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
Stock – B finále vyhrál Jan Mikulenka před druhým Danielem Vičánkem. Petr Rovný držel první pozici po startu a Igor Vlahovič v závěsu. Pak rychlejší soupeři začali úřadovat a chlapci s podvozky TT-01 a výrazně slabšími motory měli dost práce. Igor třetí před kolegou Petrem Rovným. Ale oba kolegové obdrželi pár „popostrčení“. B finále vyhrál Karel Novosád před Pavlem Martincem, který s ním držel krok až do konce. A finále bylo v režiji Honzy Červeného (XRAY) před Jardou Valou (Tamiya).
</p>
<p>
Superstock – Dčko vyhrál Petr Zvejška. Pavel Magda neúnavně komentuje průběh každé jízdy a ještě stačí kontrolovat jízdu a občas napomene za zkrácení tratě a udělí Stop and Go. V C finále se radoval David Němček. B finále a Stop nad Go dostal Tomáš Juřica,a tím pádem se Václav Sauer dostal na první pozici před Jirku Vyšína vítězí. A finále a TQ Martin Hudy. Kolem dráhy skoro všichni jako diváci. A bylo na co se dívat… Já pozoroval souboj Radka Fleka a Martia Hudyho. Oba od začátku do konce za sebou a Radek měl i několikrát možnost Martina předjet. Ale Martin udržel první pozici. Třetí Jarda Kopecký.
</p>
<p>
<b>Finálové kolo 2 v podobě výsledků – redaktor musel tvořit videozáznamy</b>
</p>
<p>
Formule 1 – Jirka Rampula opět vítězí v B finále. A finále vítězí Tomáš Brodský před Petrem Novotným a Milan Peška. Mira Dolanský se dotazoval Romana Štalmacha, proč jej nepustil, když byl o kolo zpět.
</p>
<p>
GT – B finále bylo odjeto a vítězem se stal Libor Vévoda st.. A finále skončilo následovně: Marek Černý, Dušan Vičánek, Martin Kořínek. Toto finále jsem dokumentoval a ne všichni jezdci dojeli – např. Jarda Kopecký.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/NOQLieldIf0?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/NOQLieldIf0?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
Modified – vítězem B finále Tomáš Kebitzský. Ačko opět v režii Martina Hudyho. Dále pak pořadí Tomáš Lipták a Oskar Malatinský.
</p>
<p>
Stock – C finále: Daniel Vičánek, Petr Rovný, Jan Mikulenka. Petr bojoval do 4. minuty, ale rychlostně se na prvním místě neudržel. Ale vylepšil si nájezd na 21 kol. Karel Martinec natočil záznam. Díky pane. B finále mělo pořadí: Karel Novosád, Tonda Pospíchal, Zbyněk Koupý. Ačko vyhrál Vlastimil Švec před Jakubem Šimurdou. Jan Červený dostal Stop and Go.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/C4zBZ3jtZVY?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/C4zBZ3jtZVY?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
Superstock – zde máte vítěze jednotlivých finále s tím, že podrobné výsledky najdete na My RCM. Ale já se v tuto dobu nenudil. Zpracoval jsem postupně videa z průběhu dne,včetně finále a doma je jen rychle nahraji a budou k dispozici společně s fotogalerií. Takže: D finále – Michal Vévoda, C finále – Milan Šubík, B finále – Ludvík Kurčeka, A finále – Martin Hudy (to jsem natáčel).
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/pDOWWmwyjpM?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/pDOWWmwyjpM?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
<b>Finálové kolo 3 </b>
</p>
<p>
Formule 1 – konečně byl Jirka Rampula sesazen z trůnu ve finále B a porazil jej Ivo Novosád. A finále bylo opět mezi Tomem Brodským a Petrem Novotným, Milanem Peškou. Úspěšnější nakonec Petr Novotný.
</p>
<p>
GT – když se startovalo třetí kolo finále této kategorie, většina videa byla již zpracována. 100 fotek bude ještě nutno probrat. A to jich bylo 148… A navíc se před 19tou hodinou začala pomalu vyklízet hala. Někteří piloti již odjížděli po své poslední jízdě a nečekali na vyhlášení. B finále také poprvé vyhrál Petr Zvejška. Ačko se konečně vydařilo Jardovi Kopeckému.
</p>
<p>
Modified – premierové vítězství Tono Slobody v B finále mu udělalo určitě radost. Martin Hudy i do třetice vítězem této kategorie s nájezdm 27 kol. V podstatě dnes nedal nikomu šanci. Juraj Hudy byl občas na tribuně plný adrenalinu.
</p>
<p>
Stock – C finále konečně dotáhl do konce Petr Rovný a dokázal za sebou nechat rychlejší soupeře. Igor Vlahovič učil stopu Honzu Mikulenku. Ten sice mohl kdykoliv Igora předjet, ale vozil se za ním a držel si odstup. A učil se přesnou stopu. B finále opět výborně Karel Novosád před Pavlem Martincem. A finále pak konečně vítězně Jakub Šimurda před Jardou Valou a Janem Červeným.
</p>
<p>
Superstock – a nyní už jen stručně, protože report byl náročný. Navíc je obtížné psát o závodech pokaždé jinak a aby to zaujalo a neopakoval se obsah. Protože dění je v podstatě pořád stejné. Ale snad se to vždy nějak podaří. A tak tedy: Dčko vyhrál Michal Vévoda a pojistil si celkové první místo v tomto finále. C finále konečně dopadlo dobře pro Milana Šubíka. B finále pak pro Vaška Sauera. A na úplný závoěr opět všichni pozorovali poslední finálovou jízdu, kde zvítězil Martin Hudy. Ale souboj s Radkem Flekem byl nádherný a čistý. Hezká tečka na závěr dne.
</p>
<p>
Ještě nás čeká vyhlášení výsledků a můžeme se vydat směr domov. Vy si počkejte na fotogalerii a videogalerii. Závod proběhl v pohodě, ale při tolika lidech je to opravdu dlouhé a náročné. Ještě že nebyly prostoje a Pavel Magda to pěkně tlačil kupředu.
</p>