XTC MORAVA pátý závod v Blansku

Martin Kořínek


<p>
Pro několik účastníků <b>XTC Morava</b> začal závod už v sobotu večer. Většina hned využila připravené dráhy k tréninku a po pár odjetých bateriích jsme si natočili pivečko a opekli klobásky na ohni, hmm móóc pěkný večer <!– separe –> v areálu blanenské dráhy.
</p>
<p><b>Dráha</b><br>
Samozřejmě jako již tradičně perfektně připravená dráha se jela v opačném směru než na předešlém závodě a také opačně než při dvanáctihodinovce, aby ti co kroužili a kroužili před týdnem téměř do bezvědomí, neměli výhodu vůči ostatním.
</p>
<p><b>FORMULE</b><br>
Sedm přihlášených v kategorii formule a všichni favorité na startu. Libor Vévoda starší tentokráte nenašel přemožitele a dominoval ve všech třech finálových jízdách. Radek Flek sice postupoval třetí, ale ve finále jel opravdu skvěle a mohl se radovat s úžasného druhého místa, Radek tak porazil úspěšného mladšího Libora Vévodu, který si připsal body za třetí místo. Milan Peška zatím postrádá větší přilnavost zadních kol, avšak už brzy bude mít k dispozici stejné mazání na pneumatiky jako jeho zatím úspěšnější konkurenti, tak že uvidíme příště jak se mu povede.</p>

<pre>
1. Libor Vévoda
2. Radek Flek
3. Libor Vévoda ml.
4. Milan Peška
5. Miroslav Dolanský
6. Jiří Kunz
7. Karel Bečička
</pre>

<p><b>MICRO</b><br>
Šest závodníků v kategorii micro a blaneská dráha včetně zpomalovací šikany. V rozjížďkách dominoval Rada Bryx se svým XRAYem M18PRO, který fungoval více než skvěle, avšak ve finálovkách posunuly problémy s motorem Radu Bryxe až na 4 místo.Toho naplno využil Láďa Mlčák, který si dojel pro vítězství před taktéž hezky jedoucím Lukášem Diblíkem. Z třetím místem mohl být spokojen Jirka Pavlovec.
</p>

<pre>
Konečné pořadí MICRO
1. Ladislav Mlčák
2. Lukáš Diblík
3. Jiří Pavlovic
4. Radovan Bryx
5. Lukáš Pavlovic
6. Zdeněk Pekař sen.
</pre>

<p><b>XTC STOCK</b><br>
23 pilotu v atraktivní stockové kategorii se utkalo o posty nejvyšší v pátém závodě a že to byl zajímavý závod vypovídá konečné pořadí. Každá finálová jízda A i B míchala pořadím a vlastně vyjma Milana Pokorného, který byl očividně nejrychlejší, neměl nikdo do posledních metrů třetího finále jistou svoji konečnou pozici.
</p>

<pre>
Konečné pořadí XTC STOCK
1. Milan Pokorný
2. Pavel Magda
3. Vlastimil Švec
4. Vít Malchárek
5. Ondřej Koutský Středočech rozvířil moravskou hladinu
6. Jirka Toman
7. Dušan Vintr
8. Zbyněk Koupý si čekal více, ale je to hodně vyrovnané
9. Martin Cigánek dostal se mezi elitu
10. David Dohnal smůla v podobě nefunkčního regulátoru
</pre>

<p>Finále B vyhrál Zdeněk Dostál před Karlem Kačetlem a Mírou Křížkem.<br>Finále C vyhrál Martin Lžičař.
</p>

<p><b>XTC MASTERS</b><br>
Nejrychlejší kategorie seriálu XTC Morava, do které se mnoho pilotů bojí vstoupit, měla na seznamu přihlášených 15 pilotů. Rozjížďky jasně ukázaly, kdo bude v A finále pomýšlet na přední posty: Jirka Janoušek, Roman Kořínek, Adam Dubák, DJW. Tito jezdci najeli 27 kol v pohodě a Jirka dokázal najet 28 kol. Romanu Kořínkovi k tomu chybělo velmi málo. Jinak pro A finále bylo nutno najet cca 26 kol? Do A finále se bohužel nedostali Radovan Bryx, Jarda Štěpánek, Michal Musil, Kembitzky Tomáš a Černohubý Aleš. Ale ani tito jezdci nemuseli mít výčitky. Skvěle si zazávodili i ve finále B.
Konečné pořadí, které s každou odjetou finálovou jízdou dostávalo konečné podoby, vidíte v přiložené tabulce a věřte, že se pořadí hodně míchalo.
</p>

<pre>
Konečné pořadí XTC MASTERS
1. Jiří Janoušek vlastně nedal nikomu šanci
2. Roman Kořínek
3. DJW velká gratulace ke skvělému výsledku
4. Adam Dubák
5. Milan Peška hmm, dobře zajel pan Peška
6. Igor Vlahovič
7. Jiří Cigánek
8. Zdeněk Pekař měl více smůly
9. Miroslav Dolanský
10. Jakub Židek
</pre>
<p>
Finále B vyhrál Radovan Bryx před Jardou Štěpánkem a Michalem Musilem.
</p>
<p><b>Polovina seriálu je za námi</b><br>
Seriál závodů XTC MORAVA se dostal pátým závodem do své druhé poloviny a Vy se můžete pohledem na průběžné pořadí dozvědět jak se komu v tak nabité konkurenci daří, i když samozřejmě škrtání 3 horších výsledků může toto pořadí hodně pozměnit.
</p>
<p><b>Na závěr co nás čeká</b><br>
Další závod seriálu XTC Morava se jede 11.8. 2007 a to podruhé na velké Svitavské dráze.
</p>
<p align=“right“>Foto: <a href=“http://www.tomans.eu“ target=“_blank“>Jirka Toman – www.Tomans.eu</a></p>