HIT Zlín, šampionát F1 začal…

Igor Vlahovič


<p>
Dne 23.10.2010 se konal v Želechovicích první kobercový závod seriálu HIT pořádaného RC klubem Zlín. Prohlédl jsem si výsledky včetně článku o kategorii F1 a dovolím si vám ho <!– separe –>trochu přiblížit „nadálku“. Tento první závod se vyznačoval poměrně vysokou účastí a to v kategoriích Superstock, World GT, ECO-WD2DVD, Stock, Stock Standart a Hobby. Vyhlášeni byli zvláště i junioři Superstocku.
</p>
<p>
Kromě těchto kategorií se jela i kategorie Formule a jednalo se o první závod zimního seriálu F1, který má na starosti Antonín Hráček.
</p>
<p>
Celý článek v podání ředitele kategorie pana Hráčka najdete včetně fotogalerie na tomto <a href=“http://www.tony.websnadno.cz/1zavod—Zelechovice-23102010.html“ target=“_blank“>ODKAZU</a>.
Článek se zaměřuje na kategorii F1.
</p>
<p>
Na Hitu byla z léta ponechána kategorie Hobby, což je výborné. 6 pilotů s sešlo a nechyběli opět oba Černohousové. Závod navštívili i oba Rovní, kde otec Petr zajel výborný výsledek. Ovšem ano syn Jan se za celkové čtvtré místi nemusí stydět. A to teprve začíná. Pořadí na prvních třech mítech: Petr Rovný, Tomáš Erdélyi, Pavel Martinec.
</p>
<p>
Ve stock standart se sešlo 9 jezdců. I zde zajel dobře Tomáš Erdélyi. Skončil druhý za vítězem Martinem Bábovským jun., který zvítězil. Třetí skončil Martin Kratochvíl jun. Pavlovi martincovi opět nepřálo štestí, protože na něj zbyla bramborová medaile. Jména Jan Zádrapa, David Fráňa, Vlastimil Pelčák snad ani není nutné připomínat.
</p>
<p>
Stock a stejný počet jezdců jako ve standardu. Čtyři rivalové již z léta si to rozdávali. Nakonec pořadí bylo na konci klání Jakub Šimurda, Zdeněk Zikmund, Michal Kubina.
</p>
<p>
ECO – WD2DVD s pohonem modelu zadní nápravy. Tuto kategorii propaguje Roman Štalmach. Ale v závodě se musel poklonit Fanánkovu Stodolovi (1), Jiřímu Hrabcovi (2) a třetímu Martinu Vonáskovi. Celkově se zde napoporvé sešlo 8 pilotů.
</p>
<p>
World GT – 10 pilotů. Složení stejné tomu z léta. Návštěvou poctil tuto kategorii Pavel Rajdus a nováček Michal Abrahámek. Roman Krejčí také nesměl chybět. Marek Černý naladil nejlépe a potvrdil roli favorita. Dušan Vičánek skončil druhý. Ale třetí místo Michala Abrahámka je výborný úspěch.
</p>
<p>
Nejvíce obsazovanou jako vždy byl Superstock s počtem 21. jezdců. zde potvrdil svoje kvality z minulé sezóny Karel Kratochvíl. Neskončil sice první, ale na bednu se opět dostal. Marek Černý i zde triumfoval a zvítězil. Martin Bábovský celkově druhý před celkově třetím Karlem Kratochvílem.
</p>
<p>
Pokud vás zajímají podrobné výsledky z celého závodu, navštivte stránky s <a href=“http://www.rc.zlin.cz/hit10_11res.htm“ target=“_blank“>výsledky</a>.
</p>