Hit Zlín 14.8..2010 – online

Igor Vlahovič


LAST UPDATE: 20:05 – video galerie

Tři borci ráno nasedli v Brně do auta a vyrazili směr Otrokovice, kde se jel další závod seriálu HIT Zlín. Tomáš Erdályi, Petr Baxant a Igor Vlahovič. V autě probíhala čilá konverzace nejprve o supersportech a posléze se diskuse zaměřila i na smutné události z Liberecka.

Počasí se postupně vylepšilo a slibovalo dobré podmínky pro dnešní závod. Při příjezdu na dráhu byla trať ještě vlhká po noční bouřce. Závodníci se postupně sjíždějí a já mezi tím ladím model pro Pavla Martince. Pojede dnes model TT-01, který koupil od Jirka Lukáše. Pak přišel na řadu můj model, kde jsem měnil zadní poloosy. Kratší za delší.

A za malou chvíli jdu otestovat model Lamborghini Gellardo.

Po ránu na nás čekalo opět občerstvení v podání sladkostí od pekárny Veka. Každý účastník tak mohl ochutnat nějakou tu dobrotu. Petr Novotný zatím presentuje účastníky. Tomáš Erdelýi mění obutí a ladí diferenciál v autě. U u ostatních pozoruji přípravy před dnešním závodem.

Na nástěnce jsem mohl shlédnout skupiny. A jak to bude dnes vypadat ?

GT – Mira Dolanský, Marek Sukup, Milan Peška

2WD – STS Chvojkovice Brod, Fanán Stodola, Vojtěch Dobeš

Stock – Ladislav Lebánek, Martin Bábovský jun., Tomáš Kovařík jun., Pavel Martinec, Daniel Vičánek, Vlastimil Pelčák, David Fráňa

Hobby – Radko Černohous, Igor VLahovič, Petr Nesládek, Fanán Stodola, Radko Černohous jun., Petr Baxant, TOmáš Erdélyi, Vojtěch Dobeň, Pavel Martinec. Za pozornost stojí Vojtěch, který jede dnes popvré závod na asfaltu.

Superstock – Zdeněk Kaška, Jiří Olšar, Davdi Fráňa, Tomáš Erdélyi, Michal Kelnar, Petr Neesládek, Marek Sukup, Dušan Vičánek, Martin Bábovský, Marek Černý, Milan Šubík, Martin Bábovský jun., Mira Dolanský, Petr Novotný, Pavel Novotný, Matěj Bábovský, Zdeněk Zikmund, Zděněk Šafář, Milan Peška, Petr Novák, Ladislav Lebánek

Opět nejobsazovnjší je kategorie Superstock, ale i v Hobby je také účast skvělá. A tak závodní den je před námi a bude to stát za to. Petr Novotný dnes bude mít na starosti řízení závodu.

Kvalifikace kolo první začíná…

K časomíře se také posadil Zdeněk Šafář, který měl na starosti i předešlý závod. I dnes bude řídit závod.

Kategorie GT jela jako první a v ní i Marek Černý z F1. Jinak Mira Dolanský a Marek Sukup budou bojovat o místa na bedně.

2WD – jen tři modely na startu, z toho jeden je přímo model z 24 hodin le Čelákovice. I dnes krásně svítil. Nováček Vojta Dobeš s podvozkem DF 03. Po ránu ztratil kardan. A tak vydělal z modelu ještě jeden a se zadním náhonem pojede obě kategorie – jak 2WD, tak i Hobby. Jízdu vyhrál Fanán Stodola a měl neuvěřitelnou radost.

Stock – kolize ještě před startem. nakonec všichni vyrazili na první kvalifikaci. Ladislav Lebánek jel od začátku do konce s náskokem kola před ostatními. I v superstocku jel naposledy hezky. David Fráňa na druhé pozici.

Hobby – 9 modelů na trati. Souboje mezi Lamborghini, Ferarri, Mazda RX7, Subaru Imprezza a dalšími supersporty budou určitě zajímavé. Možnost použití jakéhokoliv motoru ukáže, jak kdo zvládne svůj plastový podvozek na trati. Igor Vlahovič na podvozku Tamiya TT-01e má tlumiče ze šasi TRF 416X… Igor vyhrál první jízdu, před Petrem Nesládkem a třetím Petrem Baxantem. Igor zajel i nej kolo. Ale na prvních třech místech to bude asi hodně zajímavé. Po jízdě musel Tomáš vyměnit hlavní hnací kolo a stejný krok musel udělat Pavel Martinec.

Superstock – sotva Tomáš Erdélyi dokončil jízdu Hobby, hned šel na tribunu znova. S motrem 13,5 a regulací Novak nejel nijak závratně rychle, ale zato klidně a pohledově. Na další jízdu ale dá o zoubek více na pastorku. Petr Novák dnes také na závodě. I Zdeněk Šafář jede ze svého vozíčkářského místa. Potom na tribunu nastoupila poslední skupina a mohli jsem vidět Petra Novotného, Martina Bábovského, Marka Černého a další jezdce. Marek Černý odstoupil ze závodu a nesl svůj model do depa. Martin Bábovský triumfoval.

Druhé kolo kvalifikace:

GT – Mirra Dolanský sice vyhrál jízdu. Velmi dobře jel Marek Černý, který si pochvaloval jízdní vlstnosti Formule. Milan Peškaq rkoužil za nimi a pole uzavřel Petr Sukup.

2WD – Fanán Stodola vyhrál minulou jízdu. Vojta Dobeš udělal ze svého stroje 2WD – tedy kardany má jen na zadní nápravě. STS Chvojkovice nyní řídil Pavel Novotný. Každou jízdu zde model Xray X10 řídí jný pilot. Tuto jízdu ale Fanán podruhé na tribuně radostí neskákal. STS zajelo dobře.

Stock – Ladislav Lebánek opět ve vedení. Docela klidná jízda juniorů. Lebánek, Fráňa Martinec. Takové pořadí bylo po jízdě. A skoro bez nehod.

Hobby – Igor Vlahovič nasadil mechová kola GRP. Stejně konal i Petr Baxant, který Igorovi vzkázal, že Ferrari potrápí nejnovější model Lamborghini. Nyní jel skvělel po výměně hnacího kola Tomáš Erdélyi. Dojel třetí za druhým Petrem Nesládkem a Igorem. Nejslabší model má kolega Vojta Dobeš. Ani Pavel Martinec pro podivný zvuk z převodů nenastoupil.

Superstock – V první skupině jel Petr Nesládek vyrovnaně a vyhrál před Davidem Fráňou. Postupně Petr smazával náskok prvního Davida až do úplného vítězství. V další skupině jeli Pavel Novotný, Petr Novák, který uvažuje o novém motoru a volba asi padne na 17,5ku. Ovšem Milan Peška vedl v jízdě před svými kolegy a jízdu nakonec dotáhl do úspěšného konce. První tři jezdci v poslední skupině jeli v jedné sekundě. Petr Novotný, Martin Bábovský a Dušan Vičánek. Opravud velmi těsné a vítězem se stal Dušan Vičánek. Teto pilot se zlepšuje. A finále je pro něj skoro standartem.

Třetí kolo kvalifikace:

GT – v jízdě GT se na dráhu dostavili se zpožděním oba Černohousové. Hobby posílí o dva piloty. Igor Vlahovič byl upozorněn, že má na přední nápravě každý tlumič postaven jinak. Ale nepoznal to na jízdních vlastnostech. Mezi tím odjela tato kategorie a vítězem se stal Mirra Dolanský.

2 WD – model STS je krásně osvětlen. Na 24 hodin muselo osvětelní být. Ještě to budu muset vyfotit. Řada červených diod vzadu – prostě nádhera. A nejlépe to i natočit live. Tento model opět řídil Pavel Novotný a jízdu vyhrál.

Stock – Nyní Bábovský Martin jun. zvítězil. David Fráňa si udržel reputaci druhým místem a vyrovnaně jede i Pavel Martinec. Ladislav Lebánek jízdu nedokončil.

Hobby – Igor Vlahovič i potřetí dobře. Ovšem Petr Baxant byl nyní spokojen. Zajel druhý nejlepší výsledek a to mu pomůže na startu ve finále. Nestačil na něj ani Tomáš. Oba Černohousové již nastoupili, aby se kvalifikovali na finálové jízdy. Oba Subaru Imprezza. Počkejme si na pořadí na startu pro finále.

Superstock – byl čas zaběhnout do místního obchodu Billa pro oběd. A tak jen rychle výsledky před finále. Peška Milan vyhrál druhou skupinu a Dušan Vičánek potom poslední skupinu. Dnes jede opravdu dobře a má našlápnuto na dobré umístění. Tomáš Erdéliy jede tuto kategorii se systémem Novak a motorem 13,5. Jede klidně, ale na nejsilnější finále bohužel nemá výkon. Ale užívá si obě kategorie.

Finále kolo 1:

GT – Miroslav Dolanský TQ v této kategorii. Nakonec Milan Peška bojoval s Mirou o první místo a byl úspěšný.

2 WD – zde TQ klub STS. Před jízdou musel klub STS ještě dotáhnout diferenciál. Bylo tedy krátké zdržení. Pak již nic nebránilo startu. Hned po startu měl technický problém Vojtěch Dobeš se svým strojem. Mira Dolanský se mu snažil pomoci. Do čela se dostalo STS a jízdu vyhrálo. Vojta seběhl z tribuny a pokoušel se model uvést do chodu. Po chvíli se vrátil opět na trať.

Stock – Martin Bábovský jun. bude startovat z TQ pozice. Ale v tu dobu se stala nehoda v depu Černých / Nováků. Vítr zafoukal, zatlačil na prázdnou krabici od pizzy. Pizza krabice se opřela o sklenici s nealko pivem a to se rozlilo po stole Marka Černého. Pivní nádech plata na modelu Xray T3 a komletně mokrý ručník. Jinak vše v pohodě. Petr Novák pomáhal s úklidem. Mezi tím se opakoval start této kategorie. Před startem opět drobné karamboly. Laďa Lebánek vs Martin Bábovský jun. martin vedl, ale jednu zatáčku udělal větší oblouk a Martin se Ladislav se dostal do čela. Udržel pozici s malým náskokem. David Fráňa třetí.

Hobby – TQ pro finálové jízdy pro Lamborghini. Druhé Ferrari 430. Třetí karoserie z fy BPA. Čtvrtá Mazda RX7. Pak následuje Mazda 6, BMW M3 GT2 a Subaru Imprezza. Hned tři za sebou. Reálné modely na startu. Igor Vlahovič, Petr Baxant a Tomáš Erdélyi. Tito tři dojeli za sebou a jejich koníci měli „dobré podkůvky“, dostali dobře „nažrat“ a nespílali se. Petr Nesládek doplatil na práci nasazovačů, kteří se příliš nesnažili. Po prvním kole tedy Brno ve vedení. Fanán Stodola jede stroj 2WD a krásně uhýbá, pokud je o kolo předjížděn.

Superstock – Jiří Olšar vyhrál C finále. Tomáš Erdélyi za sebou udržel mnohem rychlejší soupeře a udržel druhé místo. Jeho jízda byla pohledná a bez chyb. B finále – zde startoval Petr Nesládek s modelem XRAY, který pořídil od Ludvíka Kurečky. Petr Nesládek jel těsně za Pavlem Novotným. Zdeněk Šafář komentuje stále pořadí a hlídá modely na trati. Pavel Novotný jízdu vyhrál. Ale souboj s Petrem Nesládkem byl nádherný a okomentoval to i Tomáš, který nasazoval.V tomto finále jede i Zdeněk Kaška. A finále – TQ Dušan Vičánek. Ale po startu se dostal do vedení Petr Novotný a pak držel Dušana za sebou. Ale i Mira Dolanský, Marek Černý či Petr Novák jeli v tomto finále. Petr se po chybě propadl na poslední místo. Martin Bábovský také v popředí. Nakonec pořadí Petr Novotný, Dušan Vičánek, Martin Bábovský. Uvidíme, jak se bude vyvíjet závod dále.

Finále kolo 2:

GT – natočil jsem jízdu této skupiny a její start. Marek Černý mimi pořadí z formulí. Sedí mu skvěle. Petr Sukup občas s chybou. Milan Peška vyhrál a dokázal za sebou nechat Mirry Dolanského.

2 WD – testovali jsme v této jízdě leštící přípravek Formula 1 od Petra Baxanta. Na foto je karosererie Tomáše Erdélyiho před a po. Mezi tím Pavel Nvovotný s modelem XRAY X10 ve vedení. Fanán na druhém místě. Vojtěch třetí (tomu se našel ztracený kardan z rána).

Stock – chyba Martina Bábovského ml. stála tohoto pilota po startu pořadí. Ale postupně se propracoval do popředí. Natočil jsem tyto okamžiky. David Fráňa se po jeho chybě dostal do vedení. Ladislav Lebánek se posléze ujal vedení. Martin Bábovský zvítezil a rozhodne poslední finále o pořadí na bedně.

Hobby – Igor první, ale musel dávat pozor na soupeře, kteří tvořili nepředpokládané situace. To stejné čekalo na Petra Baxanta, Tomáše a další. Nakonec pořadí stejné jako v minulé jízdě. Pravděpodobně se na stupni vítězů postaví za Igorem Petr a Tomáš a čeká je překvapení od portálu Masters :-).

Superstock – C finále a nádherný souboj mezi TOmášem Erdélyim, Jiří Olšar těsně ko konci využil strkanice Tomáše a Zdeňka Sukupa a zvítzil. Ale oba další jmenovaní si to tedy dávali a Tomáš skvěle druhý. B finále minulou jízdu krásný souboj Nesládek / Novotný. Jízdu vyhrál nakonec Zdeněk Zikmund. Petr Nesládek odstavil kvůli regulátoru. V A finále odstoupil Petr Novák. Dušan Vičánek po startu držel první pozici před Petrem Novotným a Martinem Bábovským. Dušan nakonec první a poslední finále ukáže pořadí celkově.

Třetí kolo kvalifikace:

GT – Peška Milan zvítězil i ve třetí jízdě. Pořadí na bedně uvidíte na foto po vyhlášení. Milan je však určitě první.

2 WD – pořadí zde opět stejné a pořadí na stupni vítězů bude taky stejné – STS, Fanán a Vojtěch.

Stock – junioři na tribuně. Lebánek, Fráňa, Martinec. Takové pořadí bylo po jízdě a Ladislav Lebánek sklidil blahopřání od soupeřů po jízdě. navíc si potom stoupne na bednu na nejvyšší místo. Dnes jel prostě dobře.

Hobby – Igor s modelem TT-01 opět první a zažil nevšední zážitek při předjíždění. Vždy dojel soupeře a pak raději čekal a vývoj. Za nej se pak dostal Petr Nesládek a rkoužili oba za sebou. Petr Baxant měl na konci jízdy problém s modelem, ale pořadí mu to nevezme. zato Tomáš Erdélyi skončil až za Petrem Nesládkem a budeme zvědaví, kdo bude tedy na třetím místě celkově. Oba Černohousové (Subarru Imprezza) kroužil za sebou a snažili se uhýbet rychlejším. Vojta Dobeš si za jízdy dokonce všiml, že Igor změnil barvu ráfků na červenou.

Superstock – C finále a poslední řež Tomáše Erdélyiho s ostatními, mnohem rychlejšími soupeři. Zvítězil Marek Sukup. Ovšem Tomáš Erdélyi si ještě vylepšil nájezd. Superstock B skončil předčasně pro Petra Nesládka, který nedal svůj Xray do pohybu. Zde se stal vítězem Zdeněk Zikmund. I ten dnes podával vyrovnané výkony. Ačko a většina pilotů byla připravena již před koncem jízdy skupiny B. Po startu celé pole u sebe v čele s Dušanem Vičánkem. Pěkná podívaná. Dušan Vičánek vítěz finále. Stupně vítězů vám odhalí foto.

Ještě odpoledne byly k dispozici sladkosti v podobě pečiva. Před námi je vyhlášení výsledků, kde budou předány Price Money a bonus pro vítěze Hobby kategorie. Vyhlašovat bude Petr Novotný, tak jako minule.

Závod vyšel nádherně. Počasí krásné po celý den. Atmosféra pohodová, jak je zde zvykem. Model TT-01E na olejových tlumičích TRF jelo skvěle a s nerovným povrchem se vypořádalo na jedničku. Zhruba do hodinky budete mít k dispozici fotogalerii z dnešního závodního dne a posléze i video souhrn. Vyčkejte si prosím na aktualizaci.