Hit Zlín 13.3.2010 – online

Igor Vlahovič


LAST UPDATE: 14.3.2010, 8:35 – korekce v textu

RC klub Zlín měl na programu další závod seriálu HIT – Xray série a to dne 13.3.2010. Obvyklé místo konání – sportovní hala v Želechovicích – tedy jak jinak. Já jsem stále zvažoval účast na tomto závodě, protože se mi tu osobně vždy líbí a závody tu mají úroveň.

Jediným nedostatkem je vzdálenost z Brna. Ale když jedete dva, hned je to veselejší. A tak jsem se dohodl s kolegou Vaškem Sauerem a lehce po 8 hodině jsme byli v hale a rozkládali svoje depa. Vašek závodní, já spíše to redaktorské. I když dnes budu testovat model Raptor TC18 na poslední závod Xray Challenge Morava, který bude za 14 dní v Brně. A soupeři v kategorii Micro v podobě Karla Kratochvíla, Tomáše Brodského a dalších – lepší srovnání nenajdete. Vašek bude bojovat v kategorii Super Stock o nejlepší umístění, jak jsme u něho zvyklí.

U časomíry jsem potkal nejen Petra Novotného, ale i Jakuba Černého. Oba se starají o přihlašovací procedůru a mezi tím pouští na trať jezdce po skupinkách. Ano – i zde je již zaveden systém tréninku s Xray Challenge Morava. Dle mého názoru tah správným směrem. Je klid a na trati není „přeautováno“.

Zatímco nabíjím LiPo jedinou baterii v mém modelu a píši první řádky online reportu, chodí kolem mne kolegové závodníci a se všemi se zdravím a občas prohodím pár slov. Někteří mi říkají „ahoj spisovateli atp.“ A mají pravdu, protože co přijdu a rozložím depo, začínám ihned něco tvořit. Ale pro toto jsem také hlavně přijel. Napsat co se zde děje a jak to bude opět probíhat.

O půl deváté je trénink Micro a tak se jdu připravit. Abych zjistil, že Raptor jede a dělá co chci.

Jinak občerstvení opět bude zajištěno, takže nám nic chybět nebude. Ještě jdu zdokumentovat účastníky v depech no a zřejmě dojde i na nějaký ten video záznam. Samozřejmě foto i video dostanete k dispozici po závodě. Přes den tedy pouze textové informace. Ale to už mnozí znáte. Tak já jdu na foto.

Tak jsem projel Raptor a velmi příjemné svezení. Uvidíme, jak to bude probíhat dále. Piloti se postupně v klidu střídají na tribuně a testují své modely. Když jsem se optal kolegy Vaška, jak je vyladěn, bylo mi sděleno, že on to tak jednoduché jako já, nemá. Vašek jede Super Stock s podvozkem Xray T3 a je tam přece jen více práce s nastavením. A protože jsme u něho zvyklí na účast v prestižním A finále, pak je přípravě věnovat poněkud více času.

Já jsem měl od Petra Novotného zajištěný stoleček, za což mu děkuji. Ovšem nic není zadarmo. Vedle mne je jeho syn Pavel a já na něj mám občas dohlédnout. Ale zatím to vypadá, že kluk je šikovný a protože si dával Siestu, vypadal připraven a bez problémů.

Prošel jsem prostředí dep a jsou opět i v mezipatře a v prvím podlaží. Minule jsem si toho nevšiml. V patře jsem potkal opět Martinu Csonkovou s kolegou, oba bratry Novosády, Petra Sekulu a další. Přízemí je dnes zcela plné – vše uvidíte na foto.

Za Vaškem Sauerem také chodí kolegové z branže a mnozí se ho vyptávají na návrat k závodění. Kdo jezdí pravidelně ví, že Vašek na RC scéně již byl a to velmi úspěšný. Ale nyní měl přestávku. Ale vypadá to, že na kvalitě jeho umění to nic neubralo. Je to jako jízda na kole – jednou se to naučíte a už těžko zapomenete…

Mirra Dolanský opět zajišťuje servis v podobě náhradních dílů a to včetně elektroniky. A tak je u jeho „stánku“ stále živo a plno.

Karel Martinec mne zdravil jako nejlepšího redaktora nejlepšího RC serveru… Tak to trochu přehnal, ale za kompliment mu tímto děkuji. Ale názorem mým je, že všichni, kdo cokoliv dělají pro tento koníček, si zaslouží stejné uznání. Protože pak to má vše nějaký smysl a vývoj kladným směrem.

Ludvík Kurečka šel na trénink a vedl konverzaci s Karlem Kratochvílem. Na tomto závodě dnes budou soupeřit jak esa oboru, ostřílení borci, rekreační piloti tak i junioři. Opět jsem potkal a zdravil se s Ondrou Macháčkem. Tedy člověka s postižením na vozíčku, ale ze srdcem zcela závodním.

Za chvíli je rozprava a uvidíme sort na jízdy. Takže vydržte na další řádky.

Rozprava proběhla ve stylu Petra Novotného a borci byli seznámeni se všeobecnými pravidly závodu včetně předání pohárů na příštím závodě. Ještě po rozpravě se po dráze proháněly motorky a možná se dočkáme další „kategorie“. To jsem musel zdokumentovat naživo.

Jezdci se šli seznámit na nástěnku s rozpisy jednotlivých jízd a za chvíli začínáme. Karel Kratochvíl mne popohnal, že už jdeme na jízdu. Jsou 4 minuty do začátku jízdy kategorie Micro. Jdu na to…

Co se dělo v kvalifikacích?

Kolo 1

Micro – tak tady to vypadá na souboj Karla Kratochvíla, Tomáše Brodského a Igora Vlahoviče. Všichni tři nájezd 22. kol a dojezd v cca 5 sekundách a Igor nejlepší nájezd. Ale museli mu přičíst kolo, protože po kolizi s Jakubem Černým minul smyčku. Ale jinak pohodová jízda. Pavel Martinec to má rychlé, ale zde je to spíše na škodu. Nezvládá jet přesnou stopu.

MT a T – vyfasoval jsem místo nasazování na největším skoku, kde je nejvíce práce. Když jsem se ptal Petra Novotného proč zrovna já, tak jsem prý ta nejodpovědnější osoba na toto místo. Když jsem so opět optal, jak to budu dělat, až budu natáčet – tak prý to zvládnu. O práci nasazovače nebylo opravdu nouze a lítal jsem celkem dosti. Ale velmi slušně a bez chyb jel celou dobu Jakub Vícha, který má zkušenosti s buggy a tak zde nedal soupeřům šanci. A zřejmě nedá po celou dobu závodu. Jinak zde startují Petr Novotný, Matěj Bábovský, Dan Prášil, Kryštof Prášil a Martin Řezač.

2WD – dvě skupiny jezdců. Zde startuje i Ondra Macháček. Ale i Martin Vonášek, Fanán Stodola, Rudolf Ševčík, Radek Šimurda, Leoš Zádrapa, Fanánek Stodola, Roman Štalmach (úřadující mistr), Jura Hrabec, Petr Jeremejko, Zdeněk Jánoš, Vojta Jeremejko, Luděk Maléř a Ivo Novosád. Vidíte že startovní pole je hodně obsazené a kategorie se těší velké oblibě. Kdo jiný se dostal do čela než mistr Roman Štalmach. Ale Zdeněk Jánoš bude s kolegy tlačit. No a Vojta Jeremejko taky nezůstane pozadu.

Stock – hodně pilotů a mnoho juniorů. Nebudu zde vše vypisovat, ale pro příklad pár jmen: Roman Španěl, Karel Novosád, Ondra Soukup, Jan Zádrapa, Jakub Šimurda, David Fráňa, Daniel Vičánek, Roman Štalmach (ano, jede i tuto kategorii), Martin Kratochvíl (ten dnes nejede) a další. Na první pozici se objevili Ladislav Lebánek, David Fráňa, Pavel Martinec. Zde Roman Štalmach pořadí nevede.

World GT – zde zavítal z Kolína Roman Kořínek. A soupeřit bude s Mirou Dolanským, Markem Černým, Dušanem Vičánkem, Petrem Jeremejkem. Romna se bude snažit dokázat, že v této kategorii umí. Ale zatím se zařadil za Marka Černého s náezdem 24. kol. Mira Dolanský koružil na třetím místě. Roman má na vítězství, ale bude to mít opravdu hodně těžké.

Super Stock – tak zde kromě předních jezdců v podobě Ludvíka Kurečky, Karla Kratochvíla, Martina Kořínka, Tomáše Kubici na startovní listině najdete Tomáše Juřicu, Toma Brodského, Mirru Křížka, Petra Nováka, Vaška Sauera a mnoho dalších. Sleduji jízdu třetí skupiny, kde jede i kolega Vašek a Petr Novotný se rozčiluje nad modelem svého syna – povolená kola, odlepené pneu a další drobnosti. A tak se stará. Vašek zatím nájezd 22. kol a na špičku to zatím není. Pak na jízdu nastoupili Martin Kořínek, Mira Dolanský, Karel Kratochvíl, Marek Černý, Ludvík Kurečka, Roman Kořínek, Martin Bábovský. V čele Martin Kořínek. Jdu to zdokumentovat – krátce. Super Stock zatím vede Karel Kratochvíl s nájezdem 25. kol. Zatím jako jediný. Ludva druhý a třetí Tomáš Kubica.

Vše jde zatím bez prodlev a hezky v klidu. U každé jízdy bylo u dráhy celkem dost „diváků“ a to hlavně z řad jedzců, pokud zrovna nedělali na svém modelu. U časomíry byl často Karel Martinec a konzultoval s Petrem Novotným a Jakubem Černým připojení na místní síť. Bufet funguje skvěle a myslím, že vám donesou občerstvení na požádání až do depa. Takže zatím pohoda.

Kolo 2

Micro – zde se vyvinula zcela jiná situace. Karel Kratochvíl měl problémy a dojel až třetí za Tomem Brodským. Ale ani ten nestačil na Igora Vlahoviče, který najel 23 kol s best lapem pod 13 sekund. Toto ještě kolegové nezajeli. A tak Igor s modelem Raptor zatím ve vedení. Pavel Martinec má opravdu rychlý model, ale nejede klidně a ztrácí. Navíc měl nyní kolizi s Igorem a to kolmým nárazem. Oba modely naštěstí přežily. Jinak za 5 minut jízdy vyjel Igor z LiPo 1100 mAh s motorem EZRUN 5200, s naplno otevřeným regulátorem a převodem 36/18 cca 550 mAh.

MT a T – natáčel jsem začátek kvalifikační jízdy, ale brzy jsem to vzdal. U „super skoku“ mi pomáhal i Petr Nesládek. Ale nestačilo to. Já nasazoval, a kamera moc nestíhala. Ale nějaký ten akční záběr budete mít, nebojte. Je to originální… Jízdu opět v klidu Jakub Vícha před Petrem Novotným, který minulou jízdu vynechal. Mira Dolanský bez výsledku.

2WD – až 4 jezdci s nájezdem 21 kol. Roman Štalmach, Jura Hrabec, Zdeněk Jánoš a Luděk Maléř. V první skupině zajel nyní nejlépe Leoš Zádrapa (20 kol). Ondra Macháček ne na výhru, ale aby se svezl.

Stock – zašel jsem do bufetu a objednal si vynikající gulášek. A pak chvíli konverzoval s Petrem Nesládkem ohledně kuličkových diferenciálů v Micro. Ovšem díky tomu mne unikly jízdy Stock. Nicméně dle sortu dobře zajel Ladislav Lebánek jun., Jakub Šimurda a David Fráňa. Všichni borci najeli 22 kol. Dobře i Ladislav Holásek (21 kol). I Karel Novosád najel v první skupině 21 kol. Ale první tři jmenovaní si to ve finále určitě navzájem užijí. Výsledky tomu napovídají.

World GT – koukal jsem na jízdu World GT a dojídal domácí gulášek. Marek Černý opět v čele. Roman Kořínek v závěsu. Sekunda ztráta. Rudolf Ševčík neměl štěstí a skončil ve třetím kole. Sice je před námi ještě jedno kolo kvalifikací. Ale již nyní se můžeme těšit na finále. Marek nebo Roman ? A nebo se vylepší Mirra Dolanský ?

Super Stock – Vašek Sauer minule odvedl špatnou práci v podobě havárie. Ale podivoval se, kolik ta T3ka vydrží a nechá si líbit. Nyní v závěsu za Tomášem Juřicou, který najel 24 kol. Na tribunu nastoupila „nejlepší“ skupina a do čela se dostal Karel Kratochvíl. Tomáš Kubica v závěsu. Martin Kořínek dnes testuje údajně regulátor a tak není v popředí. Ale je to jen kuloární informace. Ale i tak je se soupeři v jednom kole a prvních 5 jede v pár sekundách. Karel ovšem opět výborně a jízdu vyhrává.

Před námi je třetí kolo kvalifikací a já se jdu připravit na svůj RACE.

Kolo 3

Micro – Karel Kratochvíl na jízdu nenastoupil, protože před startem měl technické problémy. A tak ve hře zůstal zejména Tomáš Brodský. Ten se dostal i před Igora těsně před koncem limitu. Igor chyboval celkem 2x a to ho stálo náskok. Petr Nesládek se opět radoval z pohodové jízdy. Pavel Martinec si stáhl výkon a jel lépe. Mirra Křížek si užil krátký souboj s Igorem na konci cílové rovinky. TQ na finále a má tedy Igor Vlahovič a uvidíme, co na to jeho soupeři.

MT a T – Jakub Vícha je pan jezdec i v této kategorii. Omylem srazil jezdce o kolo zpět a počkal, až ho nasazovač postaví na dráhu a pak spolu pokračovali. Samozřejmě i přes toto zdržení vyhrál a snad jako jediného jsem ho nemusel na obr skoku nasazovat. Nyní mi tam vypomáhal Leoš Zádrapa. Sám bych to nezvládl. TQ v této hops kategorii má Jakub Vícha a to zcela právem. Petr Novotný svede tuhý boj s ostatními.

2WD – Zdeněk Jánoš nyní ukázal, že i on může být na bedně vítězů. Vyhrál tuto jízdu před Jurou Hrabcem a Luďkem Maléřem. Roman Štalmach nenastoupil. A navíc Zdeněk dokázal pokořit nájezd Romana a získává TQ na velké finále !!! To bude ale hodně vyrovnané finále. Máme se na co těšit. Minimálně na souboje Zdeňka a Romana.

Stock – nyní zajel dobře David Fráňa. A tak si počkáme na to, kdo obsadí TQ v této kategorii. Pavel Martinec také najel 21 kol jako David. Ale nebyli sami v tomto nájezdu. Ladislav Holásek také nyní ve skupině číslo 3. S přihlédnutím na výsledky z minulých jízd se i zde dá očekávat tuhý boj. A mladí junioři si nedarují ani centimetr trati.

World GT – Markovi Černému to sakra dnes jede. Sice Roman Kořínek je těsně za ním, ale takto to Markovi co si pamatuji opravdu nejelo. Marek uhájil prvenství a také TQ. Byli jsem svědky zlepšování všech. Ale Marek a Roman ukázali nejlepší výsledky.

Super Stock – Vašek Buchta v souboji s Martinou Csonkovou. Novotný Pavel za nimi. Sleduji to pohodlně z depa na obrazovce svého notebooku Acer. Ve videu uvidíte, jak to má RC Zlín udělané. Vašek Sauer také konečně zabojoval a v jízdě vedl a vyhrál ji. Že by přišel vzestup ? Karel Kratochvíl získal TQ na finále A.

Nyní proběhne seřazení na jednotlivá finále a můžeme jít na to.

Finále kolo 1.

Micro

Naprosto čisté finále s grandiózním koncem. Po startu Igor v čele a Tomáš ihned chyboval. A tak Karel začal stíhat Igora a díky jeho chybě zhruba v půlce limitu se dostal do čela. Tom už na třetí pozici ztrácel. Igor ale dotahoval Karla každým kolem a v posledním si několikrát vyměnili pozice. Igor byl ještě těsně před cílovou páskou první, ale Karel byl ostrý a díky nebojácnosti a rychlé reakci vyhrál. Níže máte dojezd a časy, aby jste měli představu o těsnosti celého finále. Ostatní uhýbali vzorně a nebyl problém s předjetím. Takže:

1. Kratochvíl Karel, 23, 5m07.108, 12.668

2. Vlahovič Igor, 23, 5m07.247, 12.758

3. Brodský Tomáš, 21, 5m07.913, 13.121

4. Martinec Pavel, 20, 5m08.064, 14.493

5. Křížek Miroslav, 19, 5m09.514, 14.721

6. Černý Jakub, 19, 5m12.500, 14.320

7. Nesládek Petr, 18, 5m14.632, 14.353

MT a T

Jakub Vícha v klidu hopsal pro první místo. Souboj mezi Petrem Novotným a Mirrou Dolanským byl těsný. Nakonec Mirra druhý a třetí Petr Novotný. Ale nasazovači měli opět mnoho práce. Já šel automaticky na velký skok a pak jsem se divil, že na pozici nasazovače číslo 1 nikdo není… Příště si dám pozor.

2WD

Dvě finálové skupiny. Bčko vyhrál Radek Šimurda před Martinem Vonáškem a Vojtou Jeremejkem. A sklidil za svou jízdu potlesk. Ano – tleská se i zde přátelé. Ačko – tak zde jsme byl osobně zvědav na výkon Zdeňka Jánoše. Toho předjel Roman Štalmach a nervy pracovaly na plné obrátky. Zdeněk, Roman a Leoš Zádrapa – kdo z koho ? Ale i Ivo Novosád útočil. Z vítězství se radoval Roman. Zdeněk skončil v sedmém kole. Druhý Leoš a třetí Luděk Maléř.

Stock

Dvě finálové skupiny. B finále bylo v režiji Fanánka Stodoly, který se po jízdě ptal Romana Štalmacha, kde byl. Ten dojel druhý a se ztrátou. A finále hned po startu bojem mezi Laďou Lebánkem jun., Davidem Fráňou a Karlem Novosádem. Navíc do toho přispívali Jakub Šimurda a Ladislav Holásek. Pořadí se měnilo a vítězem se stal Jakub Šimurda.

World GT

Krásná jízda jak Marka Černého, tak i soupeřů. Roman Kořínek po startu druhý, ale o pozici přišel. Marek nakonec zvítězil před Mirou Dolanským a třetím Romanem Kořínkem. Hezká podívaná doprovázená komentářem Petra Novotného.

Super Stock – pořadí na prestižní A finále – prvních 5 jezdců máte uvedeno níže:

1. Kratochvíl Karel, 25, 5m01.553, 3

2. Kořínek Martin, 25, 5m03.141, 3

3. Kořínek Roman, 25, 5m04.048, 3

4. Kubica Tomáš, 25, 5m05.886, 3

5. Černý Marek, 25, 5m05.911, 3

Ale nepředbíhejme. D finále vyhrál Marek Soukup. V C finále exceloval Matěj Bábovský před Petrem Zvejškou a Pavlem Novotným. Ten je stále pod kontrolou otce Petra. Pavel Novotný za sebou nechal i Toma Brodského. Ale zaslechl jsem něco o zkrácení tratě. B finále také krásně vyrovnané 4 jezdci jeli v 1,5 sekundě. Kdo udělá chybu, končí. Dnes je to těsné ve všech kategoriích. A ještě nás čeká Ačko… To budu natáčet. Bčko tedy v rukou Libora Holuba. A finále máte na záznamu a vyhrál ho Martin Kořínek. Roman hrubě chyboval.

Pekárna Veka se opět postarala o sladké pokušení v podobě sladkostí. Nelze jinak než pochválit a před dalším kolem finále jako když najdeš. Ve všech skupinách to bylo již nyní těsné a nebude tomu jinak zřejmě ani nyní.

Finále kolo 2.

Micro

Po startu Igor v čele. V závěsu Tomáš a Karel. Ten chyboval a i Tomáš. Igor získal náskok, ale pak potkal Pavla Martince a bylo po náskoku. Tomáš i Karel ho dojeli, ale již Igora nepředjeli. Igor s náskokem 1. sekundy. Za ním Tomáš a Karel. Mezi nimi opět těsně: (Brodský Tomáš, 23, 5m07.366, 12.898 a Kratochvíl Karel, 23, 5m07.931, 12.792 ). Petr Nesládek vzorně uhýbal a dojel čtvrtý. Poslední finále rozhodne. Tato jízda byla natočena Karlem Martincem. Díky za pomoc.

MT a T

Jakub Vícha opět vítězně. Ale ve stejném kole dojeli Mira Dolanský a Petr Novotný. Všichni 16 kol. A modely opět létaly vzuchem a piloti dokonce couvali přes skokánky…

2WD

Bčko v režiji Martina Vonáška. Ačko absolutně jiné pořadí. Leoš Zádrapa ukázal, že i on umí být první. Jura Hrabec druhý se ztrátou a třetí Petr Jeremejko. Roman Štalmach ani Zdeněk Jánoš se nyní neradovali.

Stock

Bčko ovládl Vlastimil Pelčák. Ačko – Jakub Šimurda pojel Karla Novosáda i Laďu Lebánka. A tak i zde bude rozhodovat poslední jízda.

World GT

Změna je život… Roman Kořínek sice chyboval v Super Stock, ale zde nyní nechal za sebou Marka Černého. Oba 25 kol nájezd. Dušan Vičánek se mohl zaradovat z místa třetího. Jízda modelů GT je pohledná a přitom celkem rychlá. Uvidíme, jak dopadne poslední finále, které rozhodne o vítězi.

Super Stock

Dčko vyhrál Zdeněk Kaška. A to s náskokem kola. C finále vyhrál Matěj Bábovský před Oldou Grochem st. B finále ovládl Vašek Buchta a sklidil za svoje vítězství potlesk. Ačko – tam to bylo opět velmi, velmi adrenalinové. Někteří jezdci byli už minutu před startem připraveni a asi i trochu nervózní. Do vedení se dostal Karel a vyhrál tuto jízdu. Další místa ovládli bratři Kořínkové. Roman a Martin.

Hoši Fanánovi za mnou přišli s prosbou, abych prostřednictvím portálu poslal vzkaz jejich spolupořadatelce ZVK paní Haně a Fanánkové slečně Anet. A tak tímto je všichni pozdravujeme ze Želechovic. Od Miroslava Křížka jsem se dozvěděl, že Tomáše Brodského trápí fakt, že mne ještě nenechal za sebou. Neboj Tome, máš na to ještě jeden pokus :-). A jdeme na kolo třetí… Jo ještě jeden pozdrav od Luďka pro Janu…

Finále kolo 3.

Micro

Po startu Tomáš tlačil na Igora. Ale chyba přišla vzápětí. Karel pak jel za Igorem a čekal na chybu. Igor drobně uhnul ze stopy a Karel se ujal vedení. Ale Igor se opět zavěsil a čekal. Jenže boj dvou znamená, že třetí vás dojede a chce zaútočit. A tak Tomáš dojel oba dva a čekal. Potom Karel chytil pásku z tratě a hodně ztratil. A Tomáš stíhal Igora, který jel ale stopu a nedal mu již šanci. A tak vítěz je jasný a Fanánek Stodola vše natočil včetně bonbónku na závěr jízdy. Díky pane… Jinak motor 5200 je pomalejší oproti jiným, ale na OPEN kategorii s LiPo to bohatě stačí. Přesná stopa a bezchybná jízda vás pošle směrem nahoru. Jsem zřejmě připraven na poslední Xray Challenge Morava…

MT a T

Poslední finále sice vyhrál Petr Novotný, ale první místo Jakubovi nevzal.

2WD

B finále opět skvěle Fanánek Stodola. Nestačil na něj ani otec Fanán. A finále Roman se vrátil do formy a zvítězil. A tak si počkejme na celkový výsledek. Zdeněk Jánoš také vyhrál a do toho ještě Leoš Zádrapa. Jsem osobně zvědav.

Stock

B finále bylo ve znamení Vlastimila Pelčáka. A finále – tak z toho se moc radoval Karel Novosád, který nechal za sebou celou omladinu a to s náskokem kola. Jízdu jsem natočil, ale rozhovor bohužel nikoliv. Sdělil mi to až po ukončení záznamu.

World GT

Tady jsem sledoval z pozice kamery vítěznou jízdu Marka Černého a jeho jsem se po jízdě optal na dojmy. Jeho dnešní vítězství je zasloužené. Počkejme si na celkové pořadí.

Super Stock

Zde jsem moc nesledoval dění a tak se podíváme až na prestižní Ačko. Kde šlo o celkového vítěze. Karel po startu první a všichni byli zvědaví na jeho výsledek. Roman Kořínek chyboval a propadl se až za Karla. Jakub Černý opět dobře komentuje stav na trati. Karel útočil na Marka Černého a měli kolizi, čehož využil Roman Kořínek. Jízdu vyhrál nakonec Martin Kořínek. Tomáš Kubica druhý a třetí Roman. Krása, krása a zase krása.

Vyhlášení proběhlo za účasti většiny jezdců a ti si odnesly PRICE MONEY a sladkost. Vítěze budete mít na foto a uvidíte tedy, jak to dnes přesně dopadlo.

Co napsat na závěr ? Předem chci poděkovat Jiřímu Olšarovi, který mi přinesl fotoaparát, který jsem jednoduše nechal mimo trať. Je vidět, že na závody jezdí seriózní lidé a tím nemyslím jen tento podnik. Opravdu díky. A co dále ? Závod bez stresu, bez dohadů a vyrovnané souboje. Vše bez prodlev a na počet jezdců konec kolem 19. hodiny. Ano , myslím si, že Rc klub Zlín opět odvedl dobrou práci. Tedy především jeho členové Jakub Černý a Petr Novotný, na kterých dnes vše záviselo. Ale i ostatní pomohli s úklidem dráhy. I těm patří dík. Jen tak dále kluci…