5. závod Mini Z Stolárna Cup 15.3.2008

Láďa Vašnovský


<p>
Dne 15.3.2008 proběhl ve Frýdku-Místku, v restauraci Stolárna, v pořadí již pátý, závod oblíbeného seriálu MiniZ Racer Stolárna CUP 2008.
</p>
<p>
Scénář průběhu závodu byl stejný jako obvykle. Začalo se v 11.30 hod stavbou samotné dráhy Kyosho, která umožňuje nesčetně mnoho tvarů.
Po vyčištění dráhy začal volný tréning a souběžně probíhala registrace do závodu. Účast byla již standardní a to bylo celkem úspěch s přihlédnutím
k hustotě závodů v tomto termínu.
</p>
Premiéru si zde odbyl model Kyosho MiniZ 2,4G, se kterým startoval Tomáš Rajdus, jinak bylo startovní pole obsazeno modely MR 02 a MR 02 I Series.
</p>
<p>
Situace ve startovním poli závodníků se neustále mění, jednou se daří, podruhé ne. Je zajímavé, že model, který minule skvěle jezdil, tak při dalším
závodě stávkuje. Na vině je teplota v místnosti, na kterou jsou pneumatiky modelů velmi citlivé a rovněž jejich opotřebení.
</p>
<p>
Závod se jel ve třech kvalifikačních skupinách, kdy jezdci absolvovali 3 kvalifikační rozjížďky a následně 3 finálové jízdy bez rozdílu skupin.
Tento systém je spravedlivější a zvýhodňuje výkonnost jezdců proti jezdeckému štěstí. Tedy i jezdec z třetí finálové skupiny může zvítězit.
</p>
<p>
<b>Po boji byly výsledky následující:</b>
</p>
<p>
1. Michal Rajdus
</p>
<p>
2. Jakub Žůrek
</p>
<p>
3. Tomáš Rajdus
</p>
<p>
Průběžné a Celkové výsledky najdete v sekci Výsledky závodů na této <a href=“ http://rccarsteam.nolimit.cz“ target=“_blank“>adrese</a>

</p>
<p>
Další, tedy poslední závod seriálu, se uskuteční dne 30.3.2008, kdy bude provedeno slavnostní vyhlášení výsledků celého seriálu a dlouho očekávané losování
o ceny. Srdečně zveme všechny závodníky na tuto slavnostní událost.
</p>