3.závod Frýdeckého poháru 2007

Láďa Vašnovský


<p>V letošním roce se opětovně pořádá letní část <b>Frýdeckého poháru ve Frýdku-Místku</b>, která je určena pro modely RC aut a to Off i On road. Seriál je rozdělen na Off road a On road část, jednotlivé podniky probíhají v době od 28.4. &#8211; 13.10.2007, kalendář jednotlivých závodů <!– separe –> je dostupný na <a href=“http://www.kyoshoshop.cz/dokumenty/FM_kalendar_2007.htm“ target=“_blank“>http://www.kyoshoshop.cz/</a>.
</p>

<p>Dne 2.6.2007 proběhl <b>3. závod seriálu</b>, který je vypsán pro modely s EP 1:10, Open a Stock a dále SP 1:10 GP a v rámci těchto kategorií se jede pohár modelů CEN SP 1:10 a Losi EP 1:10. K závodům je využívána vlastní asfaltová trať, která je velmi technická a eliminuje na minimum tak výkonové rozdíly motorů. Není výjimkou, že zkušenější jezdec se stockovým motorem zajede lepší čas jak jiný s modifikovaným. Byla vybudována nová tribuna, která umožňuje bezpečnější a lepší řízení modelů jezdci. Součásti dráhy jsou rovněž servisní boxy pro přípravu modelů, sociální zařízení a občerstvovací bufet. V případě špatného počasí je možno závody zorganizovat v přilehlé tělocvičně. Tento komplex lze tedy využívat celoročně.
</p>
<p>Počasí moc nepřálo, ale nakonec jsme stačili odjet za sucha všechny kategorie, kromě poslední finálové jízdy elekter v kategorii stock. Dráha byla dobře připravena a účast byla vzhledem k nepřízni počasí dobrá.
</p>
<p>Další závod On road seriálu proběhne dne 11.8.2007 dle plánu. </p>
<p>K měření výsledků je využíváno měřící zařízení AMB, které využívá personální čipy. RC Autoklub Frýdek-Místek zde vychoval známé jezdce jako Jan Žáček nebo velmi nadějný a všestranný Jakub Zamarský.</p>
<p>
<b>Pořadí OPEN:</b><br>
1. Šostek Luděk<br>
2. Pyreň Marian<br>
3. Melicher Pavel<br>
<br>
<b>Pořadí Stock:</b><br>
1. Košík Jan<br>
2. Kohut Rostislav<br>
3. Melicher Pavel<br>
<br>
<b>Pořadí Cen Racing:</b><br>
1. Zamarský Jakub<br>
2. Kohut Tomáš<br>
3. Knap Radek</p>

<p>Srdečně zveme všechny automodeláře a příznivce RC modelů aut na poutavé závody na obou tratích. Upozorňujeme na nutnost elektronické registrace přes Net. Další informace na http://kyoshoshop.cz/.
</p>
<p align=“right“>Byly použity fotografie Karla Kratochvíla, Tomáše Kohuta.</p>