6. závod MSP 3.3.2007

Láďa Vašnovský


EP1:10 poprvé bez EP 1:18<br>
<p>
Tak je tady další, v pořadí již šestý, závod ze série Moravskoslezského poháru a znovu v Ostravské hale, v Domě dětí a mládeže na ulici Ostrčilové. Sešli jsme se v sobotu 3.3.2007 v 7 hodin plní očekáváni kolik, že se dostaví závodníků a diváků. Tentokrát šlo poprvé o rozdělený závod, neboť doposud soutěžili závodníci v kategoriích EP1:10 a EP1:18 společně. Po zkušenostech z minulých závodů, kdy se dostavilo k závodům neuvěřitelných devadesát závodníků, jsme byli nuceni, z organizačních důvodů, rozdělit kategorie do dvou samostatných termínů. Takže &#8222;desetiny&#8220; kategorie STOCK a OPEN společně v jednom termínu a &#8222;osmnáctiny&#8220; ECO a Truck OPEN rovněž společně v dalším termínu.
</p>
<p>Závod byl zahájen rozjížďkami kategorie STOCK, kdy byly vytvořeny 3 kvalifikační skupiny a následovala kategorie OPEN, kde byly vytvořeny 2 kvalifikační skupiny. Rozdíl mezi oběma kategoriemi byl v použitém motoru, kdy skupina STOCK měla předepsaný motor Johnson a v kategorii OPEN bylo povoleno použít libovolný druh motoru. Z tohoto důvodu zde byla viděna nejmodernější technika, převážně střídavé pohony, jejichž výkon překonával hranici 500W.
</p>
<p>Samotný závod byl tvořen trojicí rozjížděk, na podkladě jejich výsledků pak byly vytvořeny finálové desetičlenné skupiny v obou kategoriích. Soutěže se zúčastnilo 43 závodníků, z důvodu rozdělení, což umožnilo snadnější organizaci a závodníci mohli taky mezi jednotlivými jízdami testovat své speciály.
</p>
<p>Zpestřením závodu byl výbuch článku pohonného akumulátoru, kdy během jízdy došlo k prodření ochranného obalu a k následnému zkratu přes karbonový podvozek. Nebezpečná situace však dopadlo dobře, nikdo nebyl zraněn a nedošlo ani k poškození podvozku.
</p>
<p>Samotná organizace dopadlo na výbornou, dokonce se zlepšilo, po upozornění z minula, chování závodníků k sobě navzájem. Konečné pořadí kategorie STOCK je následující:<br>
<br>
1.Tomáš Kubica &#8211; Xray T2<br>
2.Karel Kratochvíl &#8211; Xray T2<br>
3.Pavel Szostek &#8211; Yokomo</p>
<p> Konečné pořadí kategorie OPEN je následující:<br>
<br>
1. Jan Snášel &#8211; Xray T2<br>
2. Tomáš Rajdus &#8211; Xray T1<br>
3. Jakub Zamarský &#8211; Xray T2</p>
<p>Další závod Moravskoslezského poháru se pojede dne 17.3.2007 v Šenově, jak je uvedeno v harmonogramu, více informací na <a href=“http://www.rccarostrava.cz“ target=“_blank“>www.rccarostrava.cz</a>.
</p>