SUPERCUP podruhé

Martin Kořínek


<p>Na druhé pokračování letního Supercupu se 27.května do Kolína sjelo 39 závodníků. Slunečné počasí narušené snad jen větrnými poryvy dopřálo jezdcům vychutnat každou jízdu na technické trati vyznačené ještě o něco lépe než na prvním Supercupu. Neúčast Aleše Pelikána a profiků týmu Lestr s podvozky Yokomo, přivítalo několik závodníků
kteří mohli tím pádem okusit vytoužené finále A. Byl jsem velmi nadšen jízdou mladých talentů tohoto sportu zvláště pak Erika Muffa (XRAY) Jakuba Jurka (Yokomo) a Stanislava Čecha (Yokomo), kteří si také perfektně připravili své podvozky. Musím přiznat, že jsme s bratrem Romanem neměli za neúčasti čtyř předních pilotů „volný den“.
Dokonce v jednu chvíli (po druhé rozjížďce) bylo pořadí: Martin Kořínek, Jakub Jurek, Erik Muff, Roman Kořínek, Martin Milowský! Většina závodníků po druhé kvalifikační rozjížďce nasadila pneumatiky tvrdosti „B“ samozřejmě povolené značky Corally/TakeOff, které jsem úspěšně použil s Jurou Hudym v sobotním Brněnském WarmUpu.
<br>Nápadně dobře se dařilo v Kolíně Oldřichu Podlešákovi, který si nakonec odvezl krásnou třináctou pozici. Bitvu mladých vyhrál pro sebe Erik Muff který si tak vybojoval vynikající čtvrté místo v závodě, ale také v celkové klasifikaci před svým konkurentem Jakubem Jurkem. Vypadá to, že by mohlo díky novým talentům tohoto sportu svítat na vyrovnanější závodní pole, jen
se bojím aby rodiče těchto mladých talentů v roli sponzorů nebyli znechuceni pohledem na finačně náročnou profesionalitu některých z vás.
</p>
<p>
<a href=“doc/Supercup_2001.xls“>Výsledky ke stažení ve formátu .XLS (pro nějaký eXcel)</a>.
</p>