ZVK 12.12.2010 oficiální report

Fanán Stodola


<p>
Třetí závod sedmého ročníku ZVK s mezinárodní účastí se jel 12.12.2010 v Pozděchově
</p>
<p>
Ze Slovenska na svůj první závod přijel po několika letech půstu v závodění Július Fábián zvaný Ďusi. Závodil se zbrusu novým Skalpelem (2WD), vysílačkou ve 2,4GHz, <!– separe –>zkrátka všechno nové.
Pan Jan Hrnčíř od Břeclavi kromě závodění přijel s námi oslavit své osmdesáté narozeniny.
Při rozpravě mu Fanán poblahopřál k jeho jubileu, popřál pevné zdraví, hodně závodnického štěstí a předal &#8222;tekutý dárek&#8220;. Všechny potěšila &#8222;krabice od kuřat&#8220; plná zákusků domácí výroby, které přivezl. Já snad nepamatuji, že by něco takového na závodech bylo.
</p>
<p>
Při prezentaci obdržel každý závodník vizovické pečivo, jako každý rok na předvánočním závodě u nás, pokud jel dvě kategorie, dostal dvě figurky.
Dnes nebudu popisovat pořadí závodníků. Toto jste už určitě našli na našich stránkách i s průběžným pořadím.
</p>
<p>
Celkem 33 prezentovaných modelů bylo rozděleno do šesti skupin:
</p>
<p>
2WD &#8211; 10 modelů, 4WD &#8211; 12 modelů, Open &#8211; 11 modelů.
</p>
<p>
Ve dvoukolkách se navrátil Zdeňa Jánoš ze Vsetína, poprvé jel již zmiňovaný Ďusi a naopak nemoc skolila mladého Svaťu Hájka. V open kategorii mezi sebou závodili mladí Jan Ptáček, Filip Pykal, Marek Schiller a Martin Kratochvíl. Nebude dlouho trvat a budou v popředí startovního pole.
Další věc, která stojí za zmínku, jsou RC soupravy: 12x 40MHz, 1 x 27Mega (mladý Honza Ptáček v open) a zbytek má DSM frekvenci!
</p>
<p>
Rozjížďky začaly v 9 hodin, celý závod byl odjet v 16.30. I když jedeme čtyři finálovky na 10 minut, závod proběhl ve svižném tempu. Celá runda finálovek trvala cca 80 minut. Pokud ještě přibude skupina formulí, musíme začít v 8.30 hod., protože v 18 hod. po nás v neděli jdou do tělocvičny florbalisté. Slabá stránka všech závodů jsou nasazovači a to i u nás.
Počítací zařízení &#8222;Ouda&#8220; šlapalo bez problémů. Chce to mít jenom &#8222;svůj personál&#8220; bezpodmínečně v pořádku, pokud Vám nezapočítá kolo a více, je závada v čipu. Je proto nutné mít čipy dva, ten jeden na výměnu a špatný nechat zkontrolovat u P. Nesládka. Pokud máte ulomenou nožičku u diody nebo odletované přívodní dráty, na to je zase dobrý Jirka Hrabec. Takže se nemusíte bát infra Red poč.zařízení. Je spolehlivé!
</p>
<p>
Další dobrý &#8222;tah&#8220; je přespání v tělocvičně hlavně pro závodníky ze vzdálenějších míst. Ze soboty na neděli jich bylo 13 včetně pana Hrnčíře!
</p>
<p>
Na našich třech závodech závodníci přispívali do &#8222;čepice&#8220; pro vytopeného Luďka Aschennbrenera z Vísky u Frýdlantu v Čechách. Vybralo se celkem 3835 Kč. Takže ještě jednou díky za peníze pro Luďka.
Musím ještě poděkovat Martinovi, Karlovi Kratochvílovi a Jirkovi Hrabcovi, ač se vraceli až do Ostravy, tak nám pomohli s úklidem tělocvičny.
</p>
<p>
Ještě poslední dvě věci pro ty, kteří nebyli v neděli v tělocvičně:
</p>
<p>
1. Šestý závod z 26.3. se předkládá na neděli 13.3., neboť 26.3. se pojede republikové mistrovství 1:18 na zámku v Polné
</p>
<p>
2. poslední letošní závod osmnáctin se jede 29.prosince v kulturáku v Polné u Vládi Vomlela!
Rok 2010 je skoro za námi, chtěl bych Vám poděkovat za účast na závodech, všech ostatním za přízeň. Přeji Vám šťastné a veselé vánoce, pod stromečkem krom papučí i něco od modelařiny a do Nového roku hodně zdraví, pohody a taktéž i trošičku závodnického štěstí!!
</p>
<p>
Toto vše Vám přejí
</p>
<p>
STODOLOVI
</p>