6. závod MSP 11.3.2007

Láďa Vašnovský


<div align=“center“>6. závod Moravskoslezského poháru 11.března 2007<br>
EP 1:18 poprvé bez EP1:10</div>
<p>Tak je tady další, v pořadí již opět šestý, závod ze série Moravskoslezského poháru v Kulturním domě v Brance u Opavy. Sešli jsme se v neděli 11.3.2007 v 9 hodin plní očekáváni kolik, že se dostaví závodníků a diváků. Tentokrát šlo již podruhé o rozdělený závod, neboť doposud soutěžili závodníci <!– separe –> v kategoriích EP1:10 a EP1:18 společně. Po zkušenostech z minulých závodů, kdy se dostavilo k závodům neuvěřitelných devadesát závodníků, jsme byli nuceni, z organizačních důvodů, rozdělit kategorie do dvou samostatných termínů. Takže v tomto termínu jely pouze &#8222;osmnáctiny&#8220; ECO a Truck OPEN společně.
</p>
<p>Samotný závod byl tvořen dvojicí rozjížděk, byly vytvořeny 2 skupiny Eco a 3 skupiny Truck Open, na podkladě jejich výsledků pak byly vytvořeny finálové skupiny v obou kategoriích, kde se jely v každé kategorii 4 finálové jízdy. Soutěže se zúčastnilo 38 závodníků a závodníci mohli taky mezi jednotlivými jízdami testovat své speciály.
</p>
<p>Samotná organizace dopadlo na výbornou, je potřeba hlavně pochválit rodinu Víchových za zajištění sportoviště. Ikdyž prostor byl o poznání menší než na jaký jsme zvyklí, trať byla obohacena o vyvýšenou část, která zvyšovala atraktivnost závodu.
</p>
<p>Konečné pořadí kategorie <b>Truck Open</b> je následující:<br>
1. Ondřej Vícha<br>
2. Jiří Kubánek<br>
3. Vít Kubánek</p>
<p>Konečné pořadí kategorie <b>ECO</b> je následující:<br>
1. Karel Kratochvíl<br>
2. Tomáš Rajdus<br>
3. Pavel Melicher</p>
<p>
Další závod Moravskoslezského poháru se pojede dne 17.3.2007 v Šenově, jak je uvedeno v harmonogramu, více informací na <a href=“http://www.rccarostrava.cz“ target=“_blank“>www.rccarostrava.cz</a></p>