Obsah Masters, budoucnost úvaha

Igor Vlahovič


Přemýšlel jsem o budoucnosti tohoto portálu. Jedná se o to, že systém byl psán na míru a zjistil jsem, že přesun /migrace/ na novou platformu není možný. Jedině to nechat ve statickém stavu a vytvořit novou stránku. Ale jsou zde i jiná úskalí. Například díky novým prohlížečům již nemohu vkládat fotky přímo do článku. Nyní jen video a foto do galerie. Ale investice do nového projektu je zbytečná.

Tato stránka dokud bude fungovat současný server, bude fungovat nadále a pořád se tam dá přidávat obsah. Především jde o historii projektu Masters.cz a o obsah, který byl zaměřen výhradně na RC modely aut, závody a dění kolem toho všeho. I jako statická stránka má co nabídnout – recenze, návody, fotogalerie, závody reporty atd.

Dnes je díky vývoji situace jiná doba. Závody RC modelů aut i další akce byly díky Covidu omezeny. Nyní se to trochu uvolní, ale i přes léto 2021 jsem se na moc akcí nedostal bohužel. Takže se nyní věnuji FPV létání a vše kolem toho spojeným. Nicméně se jedná o zajímavé RC odvětví a po modelech letadel, které jsem řídil na vizuál, se jedná o zábavu na zcela jiné úrovni.

Nicméně model XRAY X10 2018 mám stále připraven a doufám, že v létě se i přes čas dovolených dostanu na nějaký závod. Už z důvodem pohovořit s kolegy, prožít závodní atmosféru a napsat nějaký reportík.

Online reporty – už o ně není zájem. Zajeté závodní seriály mají svoji propagaci. Taktéž pozvánky na závody jsou v podstatě minulostí, protože každý klub má online přihlášku na MyRCM a 99% lidéí je naučeno chodit právě tam.

Ozval se mi Josef Sperát, který jezdí RC expedice, zda byl mohl přispívat tento rok na portál svými fotkami, popřípadě záznamy. Toto jsem přivítal, protože i toto odvětví jsem jednu dobu jezdíval a má to svoje kouzlo. Příští týden máme osobní schůzku a dojednáme podrobnosti spolupráce.

Navíc mne Josef nabídl, že mohu jezdit na jejich tral akce a udělat z nich reportáže, foto a videa. Takže pokud bude čas, není problém.

Navíc spolupracuji nadále se slovenskou společností https://smartwear.sk/, která mi poskytuje drony DJI na testování a recenze. Zrovna nyní je na cestě DJI Mini SE, který bude mít příští týden představení v Evropě. Takže i zde mám o zábavu postaráno a mám širokou skupinu sledujících.

Dokud tento portál poběží (nyní už vlastně bez sponzorů) – ty banery tam jsou výměnou a nebo na dobré slovo, rozšířím to tedy o odvětví FPV včetně technických informací. Najde si to možná své příznivce, ale to budu muset dát vědět příslušné komunitě, protože autíčkáře to zajímat prostě nebude.

Ale čím více informací na jednom místě nový člověk najde, tím podle mně lépe.

Samozřejmě pokud někdo chce poslat svůj příspěvek z RC oblasti ať už jakékoliv, rád ho zde zveřejním. A to i svoji reportáž apod. Jen se musí chtít nějaký postřeh sepsat. Mnohdy stačí i krátké video.

Takže toto jsem chtěl vám, čtenářům tohoto portálu sdělit a věřím, že Masters.cz pořád plní úlohu širokého okruhu informací, kde si každý najde to své.

Brzy přinesu zajímavosti ze světa FPV zaměřené na Free Style.

Na závěr přeji všem úspěšný rok 2022, hlavně ať to všem jezdí, létá, plave a především – zdraví všem.