Velká cena Sokolíka 2021 již tento víkend

Roman Krejčí


Zdravím všechny příznivce RC modelů,

Čeká nás již VII. ročník obnovených závodů v areálu Sokolík ve Frýdku Místku v sobotu 12.6 elektromodely a 13.6. spalováci.


FRÝDEK MÍSTEK SOKOLÍK

 

V pátek proběhne opět příprava dráhy a od cca 16 hodin bychom rádi trať otevřeli pro testování a proběhnou i volné měřené tréninky pro Le Mans.

SOBOTNÍ ZÁVODY:

Le Mans série

Pojede se Le Mans série s tradiční širokou nabídkou podskupin:

LMP1 (neomezené pancary s libovolným motorem a šířkou modelu až do 250mm),

LMP2 (realistické karosérie s motory od 10,5T),

LMP3 (stále populárnější skupina s podvozky odvozených z modelů F1 o šířce 190mm a motory od 17,5T (zero boost/timing s realistickými karosériemi),

Pod skupinou GT se skrývají tyto specifikace:

-GT (GT karosérie s motory 17,5T zero boost/timing),

-GT2 (Hobby 4WD, motor Saturn nebo slabší)

-GT3 (podvozky LC Racing s tuningem pouze od LC Racingu).

-GT Stock 17.5 (4WD podvozky, efra motor 17.5T)

-TCR FWD předokolky s motory 17.5T

 

Přesné propozice najdete na stránce seriálu – www.lemans-serie.cz/report/propositions-2021.html. Čtyři finálové jízdy se pojedou tradičně na 15 minut, kvalifikace se pojede na nejrychlejší kolo.

 

Formule 1 + Formule 1 Classic

Poprvé pojedeme i závody formulových modelů. Závod je započítán do seriálu F1 Classic, ale tentokrát mohou startovat i moderní formule. Všichni pojedou společně, vyhlášení bude provedeno zvlášť. Na jezdce čekají 4 finálové jízdy, pořadí bude dáno součtem kol a časů, po škrtnutí nejhorší jízdy. Kvalifikace na nejrychlejší kolo.

 

Přesné propozice F1 Classic najdete na stránce seriálu – www.lemans-serie.cz/report/f1-propositions-2021f1.html.

1/8 ET+IC

Svého závodu se dočkají podle ohlasů i modely v měřítku 1/8. Abychom naplnili pole, mohou jet úplně všechny modely 1/8 onroad a případně Pro 10. Elektrické i spalovací, placky i GT. Jízdy budou na 5 minut nebo podle dohody před rozpravou, aby se nemuselo tankovat. Kvalifikace na nejrychlejší kolo je samozřejmostí. Zúčastnit se mohou i vozy Veteran Tour.

 

NEDĚLNÍ ZÁVODY:

Veteran Tour 2021

Letošním druhým závodem pokračuje velice atraktivní seriál Veteran Tour určený pro modely IC 1/8 staršího data výroby. Letos se jezdí finále na 20 minut, proto bude pravděpodobně i zde finálová jízda na 20 minut. Ale šušká se o tom, že se pojedou dvě finálové jízdy po 20ti minutách a jejich nájezdy se sečtou. Bude včas upřesněno na základě dohody mezi jezdci. Letos opět pojedeme o putovní pohár a putovní věnec. Loni ho vyhrál Radovan Konopík, tak snad nám ho přiveze ukázat a držime palce, aby ho i obhájil.

Otevřená hospůdka Sokolík bude samozřejmě k dispozici již po celý pátek a těší se na naši návštěvu. Spaní u dráhy je zde samozřejmostí, krásné klidné místo s burácejícími motory je pro tyto závody ideální a každoročně láká desítky diváků.

Přihlášky najdete na MyRCM

sobota – https://www.myrcm.ch/myrcm/main?hId[1]=bkg&dId[E]=58309&pLa=cz

Pro vozy Le Mans doporučuji odkaz www.lemans-serie.cz/editapplication.html

Oba seznamy přihlášených budou před závodem synchronizovány.

neděle – https://www.myrcm.ch/myrcm/main?hId[1]=bkg&dId[E]=58310&pLa=cz

Mapa areálu: https://mapy.cz/zakladni?x=18.3461639&y=49.6775652&z=18&base=ophoto&source=firm&id=12727349. Parkování na trávě v zadní části areálu.

 

Případné aktuality sledujte prosím na stránce www.lemans-serie.cz v sekci NOVINKY vpravo nahoře.

 

Na setkání se za pořadatele těší

Roman Krejčí