12. Le Mans Series BLANSKO + F1 Classic 8.5.

Roman Krejčí


Vážení přátelé RC modelů,

rád bych vás pozval na již 12. ročník setkání Moravian Le Mans Series, který se uskuteční již brzy v sobotu 8.5. v malebném areálu RC Blansko.

Situaci okolo hygienických opatření aktuálně sledujeme tak, abychom dodrželi vše potřebné. Přesto je potřeba zvolat radostně tak, abychom se všichni probudili z RC-absenčního spánku a připravili se na sobotu 8.5.2021

Přesná pravidla chování v areálu zašleme příští týden těm, kteří se včas přihlásí do seznamu buď na stránkách www.lemans-serie.cz/editapplication.html nebo https://www.myrcm.ch/myrcm/main?hId[1]=bkg&dId[E]=57285&pLa=cz. Prosím, kvůli počtům lidí, přihalště se nejpozději do středy 5.5., usnadníte nám všem práci. Případné omluvenky po přihlášení nejsou problém jakoukoliv formou.

Pravidla F1 Classic – Opět se můžeme těšit na doutníkové formulé ze 60.let. Řada jezdců přislíbila i letos účast, a moc se těšíme na tuto jedinečnou Velkou cenu. Více na http://lemansserie.aspifyhost.cz/report/f1-propositions-2021f1.html

Trať závodu najdete poblíž sportovního areálu – https://mapy.cz/zakladni?x=16.6401505&y=49.3665137&z=19&base=ophoto&source=muni&id=6131

Předpokládaná pravidla chování (ta oficiální rozešleme přihlášeným ve čtvrtek 6.5. po uzavření přihlášek podle počtu lidí  a aktuální hygienické situace a nařízení):

1. každý učastník předloží potvrzení o testu (PCR, antigenní) nejlépe pátečního nebo čtvrtečního data. Antigenní test lze snadno udělat např. před hypermarketem Globus. Při objednání předem to trvá na místě tak 2-5 minut plus počkání na papírové potvrzení, případně okamžitě potvrzení na mail (to stačí vytisknout a vzít s sebou). Je to zadarmo x krát týdně. Postačí také potvrzení z pracovního testování. A ještě na místě budou všichni muset podepsat čestné prohlášení.

2. kdo si nedokáže test zajistit předem, musí tuto skutečnost oznámit nejpozději ve středu 5.5. a test bude proveden na místě, ale s poplatkem cca 70kč.

3. oficiální páteční trénink letos vynecháme. Možnost přespání v autě a podobně je možná po předchozím nahlášení/domluvě.

4. na základě přihlášených účastníků bude ve čtvrtek 6.5. vypracován „zasedací pořádek“, tak aby se vytvořily skupiny po 8 až 10 lidech. Případná přání a preference prosím předem nahlašte do středy. Skupiny budou od sebe v depu odděleny příslušnou vzdáleností větší než 2 metry. Předpokládáme zachování těchto skupin i na tribuně! Takže rozdělení nebude na základě kvalifikace, ale s ohlédnutím na hygienické předpisy.

5. před vstupem na tribunu bude k dispozici dezinfekce, kterou každý jezdec povinně použije.

6. v celém areálu po celou dobu se musí nosit ochranné pomůcky na ústa tak, jak je aktuálně nařízeno (respirátor FFP2 a podobně)

7. respektujme se vzájemně, dodržujme rozestupy a další stanovená pravidla

8. trať bude otevřena v sobotu od 7 hodin ráno, ale volný trénink nebude možný, pouze podle předem vytvořených skupin

8. budou k dispozici delší kvalifikační tréninky z důvodu zajištění dostatku času pro nastavení modelu. A také kvůlu absenci volného ranního ježdění. Příklad: kvalifikace se budou počítat už od 7 hodin rána a skupiny se budou točit po 5t i minutách až do cca 11:30-12:00. Každý tak bude moct jezdit témět hodinu kvalifikace. Nejrychlejší kolo může být zajeto kdykoliv mezi 7 až 12tou ranní.

9. Nebude provedeno oficální vyhlášení a podobné setkání typu rozprava tak, abychom se zbytečně neshromažďovali více, než je nutné. Odměny se předají jinou formou.

10. jídlo a pití si zajistěte sami z domu.

11. Společně to zvládneme, lepší něco, než nic etc.

Případné dotazy prosím klidně emailem.

Pokud si nepřejete dostávat podobné pozvánky, prosím odpovězte pouze NE.

Na příjemnou atmosféru a dostatečného poježdění se těší

Roman Krejčí a Pavel Magda