MR Cup – druhou část bych věnoval kategorii Modified

Aleš Horák


Tato kategorie překvapila především účastí dalšího mistra republiky. Matěj Šulc potěšil nejen mě, ale i jezdecké pole. S kým se porovnávat než s tím nejlepším. Matěj se do kolotoče MRcupu přidal na druhém závodě. Vyhrál všechny dosavadní závody a kráčí k titulu. Za ním si druhé místo pevně drží David Měšťan. David vyhrál první závod a následně sbírá druhá místa. Poslední závod na domácí dráze sice dojel třetí, ale z druhého místa ho již nikdo nesesadí. Radko Černohous jun. má velmi vysokou rychlost, ale drobné chybičky ho stojí vždy nějakou tu vteřinku, kterou následně využívá především David ve svůj prospěch. Čtvrté místo je ještě otevřené. Poslední závod rozhodne kdo jej z dvojice Petr Wittgruber a Dan Holiš ukořistí. Bodově je na tom o něco lépe Petr. Má náskok šesti bodů a uvidíme, jestli mu to bude stačit.

Junioři opanovali v Modifiedech přední příčky celkového pořadí. Matěj kraluje a Radko je s přehledem druhý.

Seniorům s přehledem vévodí Vilda Augustýnek, kterému patří v celkovém pořadí krásné šesté místo. Vilda svojí velmi ohleduplnou jízdou mnohdy končí mimo trať, ale vždy to bere s úsměvem. Zde je potřeba si uvědomit, že i jezdci o kolo jsou v závodě a i uhnout a nic moc neztratit potřebuje svůj čas.

Modified kategorie neboli dříve Open kategorie v poslední době netáhne tolik jezdců. Někdo se mě na to ptal proč? Osobně to přikládám rychlosti a trošku jinému systému řízení než u pomalejších kategorií. Nemyslím si, že kategorie patří k těm finančně nezvládnutelným. Nejlevnější není, ale jezdec zde cítí adrenalin i v ušních lalůčcích 😉

""