Tisková zpráva o průběhu ME 1/10 elektro v Trenčíně

Aleš Horák


V uplynulém týdnu od 13.-15.června proběhlo ve slovenském Trenčíně mistrovství Evropy rádiem řízených modelů v měřítku 1/10 elektro – onroad . Mistrovství se zúčastnila silná reprezentace včele s aktuálními mistry ČR. Závod byl vypsán dle evropských pravidel ve třech kategoriích – Stock (modely s omezeným výkonem), Modified (modely bez omezení) a monopostů Formule (omezený výkon a pohon pouze zadní nápravy). Ve všech třech kategoriích jsme měli zastoupení.

V kategorii Stock jsme měli na startu pouze jednoho a zároveň nejmladší ho účastníka celého závodu. Matyáš Knopp (9 let) se postupně seznamoval s tratí a v závěru závodu proháněl soupeře i o dvě generace starší.

V kategorii Modified byli na startu tři čeští jezdci a nejvíce se očekávalo od aktuálního mistra ČR, kterým je v 16 letech Matěj Šulc. Matěj se pohyboval celý závod mezi elitními jezdci v druhé desítce celkového pořadí. Poslední jízda měla rozhodnout a povedla se. Matěj v ní vybojovat v přímém souboji juniorský titul. Celkově Matěj obsadil skvělé 17.místo.

Nejsilněji byla z českého pohledu obsazena kategorie Formulí. Zde se na start postavilo hned sedm monopostů a opět v čele s již několika násobným mistrem ČR Lukasem Hochem (16 let). Lukas bojoval na trati s několika předními evropskými jezdci o první desítku absolutního pořadí. Nakonec mu to v kvalifikacích nevyšlo, ale i tak dokončil závod po těsném souboji na senzačním 11.místě a jako juniorský mistr.

Všem jezdcům patří poděkování za vzornou reprezentaci České republiky v tomto nádherném sportu a těšíme se na další úspěchy nejen na mezinárodní scéně.

""
Matyáš Knopp a Bruno Coehlo mistr ME a MS

""
část české výpravy

""
Lukas Hoch a vedení EFRA

""
Lukas Hoch juniorský mistr v kategorii Formule

""
Matěj Šulc a vedení EFRA

""
Matěj Šulc juniorský mistr v kategorii Modified

""
Junirský mistři Evropy 2019 (z leva Oliver Havránek – SK, Lukas Hoch – CZ, Matěj Šulc – CZ)

 

Kompletní výsledky: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?pLa=en&dId[E]=47167&hId[1]=arv#

 

Za RCAČR trenér sekce Aleš Horák (Trenér sekce 1/10 elektro), Kontakt: 776234399