MR Cup Slavkov u Brna reportáž

Aleš Horák


Slavkov u Brna – Další podnik MR cupu máme zdárně za sebou. Bylo zde mnoho premiér a to nejen mezi jezdci. Třeba za časomírou seděl poprvé Kuba sám a zvládl to na jedničku. Další premiéry byly především mezi jezdci. Hodně jich tu dlouho nestartovalo, ale bylo přihlášeno hodně lidí co tu nikdy nestartovali. Parádní byly ty pohledy, když se vyšplhali na tribunu a prostě se jen kochali. Slavkov je opravdu nádherná trať!

Pojďme k závodu. Převzato bylo 54 modelů. Nejsilněji byly opět obsazeny formule, ale mile překvapil i STOCK.

V kategorii WORLD GT celý den kraloval Urban Daniel, kterému to hodně ulehčovali Markové – Helbich a Hradiský. První nedojížděl kvalifikace a druhý měl překvapivé a nečekané problémy ve finálových jízdách.

Pořadí WORD GT: 1) Daniel Urban 2) Marek Helbich 3) Marek Hradiský 4) Radek Procházka 5) Jiří Groch

Stocky byly obsazeny opravdu skvěle a to slibovalo velmi tvrdé a vyrovnané souboje. Už kvalifikace ukazovala, že trať není i v této kategorii vůbec nudnou záležitostí a celé pole opravdu hledalo každou desetinku. TQ si vybojoval po nádherném souboji v třetí kvalifikaci Šimon Horák před Radkem Černohousem o 0,5s. Ve finále se si od první jízdy držel vedení Šimon. V druhé rundě za zlobila časomíra (vyhrál – smyčka nám ho v posledním kole nezměřila), ale i poslední rundu s přehledem opanoval a odvezl si další vítězství. V Bčku kraloval Jirka Pavlovec, který vyhrál dvě finále a v posledním dojel druhý.

Pořadí Stock: 1) Šimon Horák 2) Radko Černohous jun. 3) Lukas Hoch 4) Vlastík Švec 5) David Měšťan vítěz B finále Jiří Pavlovec

Formule a další zářez na pažbě Lukase Hocha = TQ a tři první místa ve finále. Co víc dodat. O druhé místo se chtělo poprat víc lidí – Šimon Horák, Aleš Horák a Světlin Douhlevski. Jediný Šimon se dokázal Lukasovi přiblížit a v poslední rundě si s ním Lukas hrál jak kočka s myší. Třetí místo jsem si po zkratu v prvním finále pohlídal, ale celý závod jsem se vyloženě trápil.
V Bčku sváděli souboje junioři Tomáš Sova a David Novák. Kluci se naháněli a místy šli do sebe tvrdě. David nakonec urval vítězství.
Pořadí Formule: 1) Lukas Hoch 2) Šimon Horák 3) Aleš Horák 4) Svetlin Douhlevski 5) Dušan Bayer vítěz B finále David Novák
U kategorie World GT bylo důležité dojet do cíle. Kdo vydržel bral vavříny. Daniel Urban měl vše, ale pod kontrolou a jediný problém s teplotou motoru hlídal na plynu po získání dostatečného náskoku.

Pořadí PRO 10: 1) Daniel Urban 2) Lukáš Vrba 3) Marek Hradiský 4) Aleš Matiášek

Modified by se dal označit za velmi dobrý trénink s mistrem. Tak to určitě brali i kluci co se snažili držet tempa Matěje Šulce. Matěj je opravdu dobře rozjetý a těším se na ME a držím mu palce. Velmi pěkně letěl i David Měšťan a Radko Černohous. V prvním finále dojeli za sebou v desetině a celé finále předváděli krásný souboj.

Pořadí Modified: 1) Matěj Šulc 2) David Měšťan 3) Radko Černohous jun. 4) Marek Frič 5) Daniel Holiš

Co říci závěrem? Děkuji za pěknou účast. Snad se závod líbil. Mě určitě, i když mě stál hodně síly, věřím, že se celý kolektiv MR cupu bude posouvat dál a dál, ale není to jednoduché. Moje první zkušenost s funkcí rozhodčího, taky zajímavá, ale jedno vím určitě. Nebudu se hrabat v přihláškách a měřák na baterky vyměním slibuji ""

Poděkování Dušanovi Bayerovi za vstřícné jednání a možnost odjet závod na nádherné trati, Kubovi Koneckému za časomírů, Peťovi Horákovi za pomoct s technickou kontrolou a kasou. Lukasovi za přípravu tratě a cukru. Firmám DF Creative za super dárek, firmě Gens Ace za hlavní cenu do tomboly a za support firmě XrayStore.
DĚKUJI ""

Arc Slavkov, DFcreative, Gens Ace, XRAYstore

Uvidíme se v Brně 7.7.2019, kde pojede v protisměru!
Kompletní výsledky v odkazu: http://www.myrcm.ch/myrcm/main…#

 

Fotogalerie závodu: https://www.facebook.com/MRcup2019/photos/a.2129127510720023/2129127827386658/?type=3&theater

Za realizační tým MR cupu Aleš Horák