Rebels race – vítejte v halové sezóně 2017/2018

Zdeněk Beneš


Jsme moc rádi, že vám i letos budeme moci připravit závody REBELS RACE jak v naší tradiční hale v Trutnově, tak i v luxusním prostředí haly VŠE Na Třebešíně v centru Prahy. Závody děláme pro radost – vaši i naši. Členové Team Rebels jsou ve velké míře snílci, co si pořádáním závodů plní své sny a na každý závod se vždy moc těšíme, i když je to pokaždé slušná fuška. Když ale vidíme úsměv na tváři vás – našich závodníků a víme, že jste si s námi den užili, je to ten nejlepší boost a mazání, které nás a naše závody dělají tím, čím jsou!

Pro novou sezónu jsme připravili avizované změny pravidel, něco museli upravit a zachovali to, co máte rádi.

Půjčte si profesionální model a vyzkoušejte si závody

Snažíme se do našeho krásného koníčku přilákat nové zájemce, a tak jsme zajistili možnost půjčení plně profesionální techniky – podvozky XRAY do kategorie Hobby. Modely budou připraveny na závod se vším všudy a náš tým vás provede celým závodním dnem. Půjčovné je stanoveno na 800 korun včetně startovného.

HUDY setup koutek

Na každém závodě budete mít možnost nastavit si svůj model pomocí špičkových nastavovacích nástrojů Hudy. Vše bude nachystáno na jednom stole, kde si budete moci model připravit. Chystáme i základní setupy používané týmovými jezdci různých značek na našich závodech a další manuály. V případě zájmu budete moci využít i rad zkušených závodníků, kteří ochotně poradí.

"Hudy

Technický „work.shop“

Na každém závodě se budeme snažit přinést krátké školení zkušených závodníků na dané téma, abyste si se svým modelem rozuměli ještě více a mohli využít náš nový HUDY setup koutek naplno!

Pneumatiky pro Open a Stock

Leč jsme byli s loňskými pneumatikami Sweep více než spokojeni, nepodařilo se je bohužel pro letošní sezónu zajistit. A tak jsme zvolili novou pneumatiku HUDY, kterou jsme měli možnost vidět v akci a otestovat. Udělala na nás dojem, měla by být dobrou náhradou. Dobrou zprávou pro všechny příznivce českého klubového ježdění je, že stejná pneumatika s jednotnou kontrolní známkou organizátorů bude povolena nejen pro Rebels Race, ale i pro dva další seriály HIT v Holešově a Winter Race v Ostrově. U všech zmíněných pořadatelů se budou dané pneumatiky s jednotnou kontrolní známkou prodávat za cenu 650 korun.

Jelikož je to změna, o které jsme na konci loňské sezóny nevěděli, bude možné na prvním závodě v každé z našich lokalit jet i s pneumatikami Sweep z loňského roku.

Úpravy pravidel

Na základě vašich podnětů došlo k několika úpravám pravidel:

1) Kategorie STOCK a FORMULE se pojedou již výhradně s jednotným regulátorem a půjčenými motory Hobbywing. Regulátory budou k dispozici na všech závodech za cenu 1470 korun. K dispozici budou i sety s motory, pokud byste chtěli mít vlastní motor na trénování či jiné závody. PROTOŽE se stejnou specifikací budete moci jet na závodech HIT v Holešově, Winter Race v Ostrově a možná i na dalších místech.

2) V kategorii 1/12 se pojede dle verze EFRA, tedy s motory o minimálně 6,5 závitech a regulátoru v nastavení Zero Boost. Osm minut zůstává jako podpora této krásné kategorie.

Rozhodčí

I letos budeme na závody dohlížet se zvýšenou snaživostí. V týmu nebude chybět Honza Kanina 🙂

Včasné přihlášení na závod = losování o karoserii

Stejně jako loni a během léta budeme rádi, když se přihlásíte na naše závody včas – do úterní půlnoci před závodem. Ti, co to stihnou, budou zařazeni do slosování o karoserii.

Pernamentky – závoď levněji a bez ranní registrace

Loni i v létě se osvědčily, a tak pokračujeme! Pořiďte si permanentku na celou sezónu v dané lokalitě a budete mít jeden závod zdarma! Platí jak pro první, tak další kategorie. Tedy například první kategorie vás bude na celou sezónu v Praze stát pouze dva tisíce korun. A navíc se nemusíte během ranního tréninku zdržovat registrací, prostě budete jen jezdit a užívat si! V případě neúčasti na 1-2 závodech se za každou neúčast vrací 200 korun na konci sezóny. Máte-li zájem, pište na  beneszd@seznam.cz, abyste již na prvním závodě nemuseli čekat frontu.

Tombola

Jako tradičně na závodech REBELS RACE bude po vyhlášení každého závodu následovat tombola o RC ceny.

Trutnov – to pravé RC doupě

I nadále budete mít jedinečnou příležitost užít si RC aut naplno. Za 400 korun můžete v Trutnově jezdit od pátečního večera až do noci a pak celou sobotu během závodu. Přespání v hale opět zajištěno!

Chtěli byste se podílet na závodech Rebels Race?

Jak se říká „rukou není nikdy dost“ a připravit takové závody je docela fuška. Naštěstí máme v Team Rebels několik obětavých duší, které připravují a balí celý ansábl kolem závodů. Když nás bude více, půjde nám to minimálně rychleji. Nic moc za to neslibujeme, ale dlužni také nezůstaneme 😉 Kdybyste mohli, ozvěte se Zdendovi, předem velké díky!

Další podrobnosti najdete v propozicích.

Na první závod do Prahy se můžete již rovnou přihlásit! (Nezapoměňte – musíte být přihlášeni pod svým účtem na MyRCM.ch)

Těšíme se na Vás opět při našich halových závodech na viděnou!

Váš Team Rebels

"10626512