Mistrovství ČR Electric Track – Holešov 1.4.2017

Roman Krejčí


Tradiční formát jednoho halového a jednoho letního závodu MČR modelů RC v měřítku 1/10 a 1/12 má stále více příznivců. Neuvěřitelné pravidlo, kdy každým rokem přibývá závodníků, kteří neváhají a účastní se těchto závodů, pokračovalo i tentokrát při halovém MČR, které poprvé atakovalo hranici 100 přihlášených modelů. Konkrétně se jednalo o celkem 107 přihlášených (teoreticky až 109, protože dva jezdci se omluvili zhruba týden před závodem). Jak to bývá, některým se zkřížily plány, přesto do Holešova dorazilo celkem 101 modelů, ale jeden z jezdců nakonec nechtěl startovat například až ve třech kategoriích a druhý jezdec po pátečních volných a měřených tréninkových jízdách už v sobotním programu nepokračoval. Přesto do samotných kvalifikací nastoupilo neskutečných 98 modelů, všechno pilotů patřících do RCAČR. Nebyly zde žádné doplňkové kategorie, ale „pouze“ nejlépe obsazené MČR, kterého jsme za posledních mnoho let mohli být svědky. Aby tato perfektně připravená událost nezůstala pouze v našich pamětech a také abychom přiblížili jedinečnou událost, přinášíme nyní stručný report a pár statistik, které jinde nenajdete.

Organizací byl pověřen klub RC Zlín, který má na Moravě největší zkušenosti s pořádáním RC závodů 1/10 onroad, vždyť se léta jezdilo v nedalekých Želechovicích, posléze se zde v Holešově pořádaly závody prestižních Xray Challenge a konečně loni zde obnovili vlastní seriál HIT, který má za sebou v různých podobách na 130 závodů! Tyto zkušenosti pořadatelé parádně zužitkovali a udělali vše na výbornou a věřím, že by se nenašel nikdo, kdo by odhalil nějakou skulinku v dokonalé práci pořadatelů. Ze své pozice bych rád poděkoval Petru Novotnému a Radku Šimurdovi, se kterými jsem hodně komunikoval a tak vím, kolik energie, času a elánu do přípravy investovali a také jsem viděl ovoce této práce, které bylo jedním slovem dechberoucí. Samozřejmě se za prací na celé akci podílelo mnohem více lidí, kteří třeba nebyli tolik vidět, ale bez jejichž pomoci by se dobré dílo nevydařilo. Výbornou časomíru bez problémů dozoroval zkušený Pavel Magda a tým rozhodčích měl oči na stopkách po všechny jízdy. Asi největší radost mi udělala skutečnost, že až na občasné ranní štěbetání nad kvalitou výběru pneumatik pro kategorie TC, které brzy utichlo, jsem nezaznamenal žádné výraznější spory ani mezi jezdci a podobně. To vše umocňovalo vysokou úroveň, kterou závody měly. Navíc ve všech pěti rozličných skupinách jsme mohli vidět opravdové souboje o stupně vítězů, všude se jelo minimálně na dvě finálové jízdy a mnohdy se i zkušení a dobří jezdci pro velkou konkurenci nedostaly do „áčka“. Za mne tedy i jezdecky zatím nejvyšší sportovní úroveň všech MČR, kterých jsem se od roku 2011 zúčastnil.

Prosím o stažení kompletního reportu a jeho otevření. Zde v systému mi ty grafy a výsledky dělají potíže. Děkuji, Admin:

WORD:

https://uloz.to/!yaat3FXxpit1/holesov2017-docx

PDF:

http://www.rc.zlin.cz/vysledky/M%C4%8CR2017/Holesov2017.pdf

Zde najdete kompletní statistiku, grafy a mnoho dalšího.