Preview před třetím pražským závodem REBELS RACE

Zdeněk Beneš


Již tuto sobotu 7. ledna pojedeme třetí závod pražské série REBELS RACE v Praze Na Třebešíně. Moderní skvěle prosvětlená hala přivítá závodníky ze všech koutů republiky. Již nyní je přihlášeno více jak 90 modelů.

 

Závodníci se tentokrát budou moci těšit i na karikaturistu, který bude celý den kreslit modeláře i s jejich modely. Tradičně bude připravena velká dráha na černém ETS koberci, velké prostorné depo, HUDY setup koutek, HUDY bruska na mechovky, modelářské obchody a v neposlední řadě i výborné domácí občerstvení za super ceny. Na všechny jízdy bude dohlížet rozhodčí a po vyhlášení si několik vylosovaných závodníků odnese pěkné RC ceny.

"img

Ve všech vypsaných kategoriích to vypadá na pěknou konkurenci, největším lákadlem je opět kategorie OPEN, která je pokaždé v Praze velmi silná a vyrovnaná. Tentokrát se pravděpodobně dostaneme přes 30 aut a o první desítku bude bojovat nejedno slavné jméno naší republiky. Mezi stálice současných závodů zavítá třeba i veterán Martin Kořínek! Pokoří silné zastoupení značky Xray kluci ze Serpentu, VBC nebo Yokomo? I mezi veterány to bude pořádná bitva – uhájí Jirka Kolman pohár týmu KaKoJaMa?

"img

V kategorii Stock se také již blížíme k 30 modelům na startu a i tentokrát se do Prahy chystají kluci Kratochvílovi z Havířova, nebude chybět ani stálice závodů Rebels Race Michal Kneys. Do finále A se budou chtít ale dostat mnozí další, bude to hodně těsné.

Kategorie Hobby bude opět obsazena především začínajícími piloty, vždyť Team Rebels opět připravuje všechny modely XRAY na půjčení pro nováčky našeho sportu! Tajným favoritem bude určitě Martin Mück, který již absolvoval několik závodů a jede mu to moc pěkně. Ve startovní listině je i několik slečen!

"img

GTčka se postupně rozrůstají a po změně pravidel se zdá, že pomalejší motor 10,5z v zeroboostu byla správná volba. Ondra Kohoutek jezdí poslední závody velmi rychle, ovšem pozadu nebudou chtít zůstat ani kluci z Českých Budějovic, Liberce nebo Dalibor Valder! A co s pořadím udělá velký propagátor GTček Roman Krejčí?

Formule na gumových kolech tradičně vede Michal Kneys. Mezi již 12 auty to ale určitě nebude mít vůbec jednoduché a víme, že soupeři jsou Michalovi každý závod o něco blíž! O Vánocích se do závodů vrátil i Tomáš Knopp, který nebude chybět ani Na Třebešíně.

"img

Nejrychlejší modely 1/12 jsme si v dnešním přehledu před závodem nechali úplně na konec. Tentokrát to nebude jen česká záležitost, když ve startovní listině je přihlášený i náš německý kamarád Bernhard Hummel. Nechybí ani ti nejrychlejší z posledních závodů Marcel Dostál, David Čermák nebo Matěj Benda. Kdo se přidá?

Přihlášky na třetí závod jsou stále otevřeny až do pátečního odpoledne. Team Rebels opět ladí poslední detaily, abyste se v Praze Na Třebešíně cítili pohodlně a pořádně jste si zazávodili a užili si celý den.

Uvidíme se v sobotu!

Váš Team Rebels