3. závod 13. ročníku ZVK je za námi !!!

Fanán Stodola


V sobotu před polednem jdeme do akce, či-li jdeme chystat trať ve složení Tom Pečeňa, náš Fany a já. V zápětí dorazil i Zdeňa Slezák. Každý z nás ví, co má dělat, už jsme sehraný tým.

Myslel jsem, že si přijdou zatrénovat a najet trať vizovičtí závodníci. Byly jsme tu jen my čtyři, pak dojela Hana a Adamcovi, Lukáš Mičulka a večer dojeli Jurčovi, ti byli na závodech v Bohumíně.

V neděli ráno se Sokolovna začala plnit závodníky, zaprezentovalo se jich nakonec 31! Letošní sezónu byli poprvé kluci Adamcovi a Matyáš Jurča.

Ve startovním poli máme jednu čtvrtinu juniorů, v pomalejší hobby kategorii jezdí celkem 7 závodníků.

Tomáš Rajdus pomůže a nastaví modely snad každému, kdo za ním přijde. Navíc i těm mladým v hobících poradí, jak mají jezdit a čeho se na trati vyvarovat. Tome, za toto díky!

Bednu zase obsadili Rajdusové ze Šenova. Na čtvrtém místě skončil Tomáš Pečeňa z Vizovic, pátý byl  Richard Granát z STS Chvojkovice, šestý Jakub Černý RC Zlín, sedmý Kryštof Prášil jezdící za Skřipov. Další pořadí najdete ve výsledkové listině. Finálovky nejel Jirka Paleček z Karviné, ten měl poruchu na Losině a nikdo neměl na ni ND. Zdeňa Slezák musel do práce a Martinovi Adamcovi ml. vyhořel regl.

Nejrychlejší kola se jezdila za 9,5 – 10 sekund. Trať byla dlouhá cca 48 metrů, takže to byl „fičák“. Trať vyprojektovali a postavili Fany a Tomáš Pečeňa,  příště to čeká na mne.

Při rozpravě vždy zdůrazňuji na čistotu jízdy, hlavně u těch slabších (čtvrtá a pátá skupina). Příště tu nečistotu budeme penalizovat.Myslím, že pokud potrestáme prvního hříšníka, další si nečistou jízdu určitě nedovolí.

Odměnou pro prvních pět závodníků jak v hobby, tak i v open kategorii byly diplomy, vizovické pečivo a energy drink. Zvlášť byli v obou kategoriích odměněni i junioři. Diplomy  navrhuje Tomáš Pečeňa, patří mu velký dík.

U nás na závodech se to vykrystalizovalo, že už nejezdíme truggyny. Všechno zde jezdí buggy s krátkým rozvorem (R186 mm) v měřítku 1:14. V každé kategorii jsou auta až na výjimky stejně rychlé – 17 zubů pastorek –či-li auto z krabice.

Všem, co čtete moje reporty přejeme šťastné a veselé vánoce, pod stromeček nějakého off roadíka a v roce 2017 vše nejlepší, hlavně buďte zdraví a zachovejte nám i nadále přízeň!

 

Fanán Stodola

 

Odkaz na výsledky: http://www.rcvizovice.cz/vysledky/2016-12-03/14/

Odkaz na fotogalerii: https://www.flickr.com/photos/139889849@N05/sets/72157674159447053

 

Další závod jedeme 8.1.2017. Info na tomto portále.

čau ahoj Fanánek Stodola

""