HIT 127 pohledem Kuby Šimurdy

Kuba Šimurda


K českým závodníkům se připojili i dva velmi rychlí piloti ze Slovenska – Oliver Havránek a Zdenko Kunák, kteří svou přítomností výrazně okořenili kategorie Stock a Modified.

Téměř třetinu účastníků pak tvořili jezdci skupiny LeMans, kteří do Holešova přijeli za body do seriálu Moravian LeMans Series.

Tréninky probíhaly, jak je zvykem, již od sedmé hodiny ranní. Trať velice brzy získala přijatelnou trakci a tréninkové podmínky tak odpovídaly těm závodním.

Následovala rozprava, na které Petr Novotný zúčastněným připomenul některé ze základních informací, a mohlo se začít závodit.

Hobby: Radko Černohous jr. Systémem start – cíl ovládl celý závod, když s přehledem zvítězil v každé z finálových jízd. Druhou pozici obsadil Karel Kostka a na třetí příčce dojel Jiří Ondrušek.

Truck: Milan Peška po TQ z kvalifikace potvrdil své kvality i ve finálových jízdách, kde si svou startovní pozici s jistotou pohlídal. Jura Hrabec vsadil na jistotu a vyrovnanou jízdou si vyjel druhou pozici. Igor Kratochvíl zkompletoval trojici nejlepších.

Formule: Novopečený mistr ČR Lukáš Hoch startoval až na druhé příčce, za matadorem Tomášem Rajdusem. Ten sice Lukášově tlaku vzdoroval, ale nakonec se radoval právě Lukáš a na vyhlášení stál na stupínku nejvyšším. Druhou příčku si odvezl Tomáš Rajdus a třetí pozici obsadil Petr Novotný, který krom závodění stíhá ještě organizační funkce.

LeMans: Roman Krejčí deklasoval zbytek startovního pole od samého začátku. V každé jízdě nadělil soupeřům nejméně dvě kola a v součtu si do cíle přivezl náskok jedenácti kol na druhého, jímž byl jeho bratr Martin. Mezi druhým a třetím, respektive čtvrtým, byla situace mnohem vyrovnanější. Ivo Kavánek – třetí muž v pořadí, dojel s jednokolovým odstupem a na čtvrtého Igora Vlahoviče  (pilotujícího pomalejší vůz kategorie GT!) najel jen sedm vteřin.

Stock: Třiadvacet aut na startu opět slibovala krásnou podívanou a co víc? Očekávání byla s přehledem naplněna. Postarala se o to zejména československá dvojice – Karel Kratochvíl a Oliver Havránek. Karel naprosto exceloval v kvalifikacích a na startu se postavil na první příčku. Tu však chtěl ukořistit Oliver, a tak došlu ke střetu dravého mládí a letitých zkušeností. Po nádherném souboji v první jízdě, kdy se Oli před Karla dostal až v závěrečné části, nás čekalo rozuzlení ve druhé finálovce. Ta však byla o poznání klidnější a na jejím závěru bylo jasné, že slavit bude právě Oliver. Druhou příčku si odvezl Karel Kratochvíl a díky výborně zajeté poslední jízdě se na třetí příčku před Martina Kratochvíla posunul Matěj Bábovský.

Modified: Již kvalifikace naznačily, o jak vyrovnaný závod půjde. A stejně jako ve Stocku, i zde byl držitel TQ překvapením. Oliver Havránek opět všechny utvrdil o tom, že je jeho závodní forma na vzestupu a nevidíme ho na prvních příčkách naposledy. Druhou pozici na startu měl Kuba Šimurda a ze třetí příčky vyjížděl Zdeno Kunák. V průběhu finálových jízd došlo k několika velice těsným soubojům a pořadí na čele se neustále měnilo. Nejšťastnějším z vedoucí trojice byl nakonec Kuba Šimurda, který si z Holešova odvezl cenné vítězství. Druhou příčku obsadil Zdeno Kunák a třetí dojel Oliver Havránek. Čtvrtou pozici si pohlídal domácí Ludvík Kurečka, který se zejména na začátku do soubojů také zapojoval. A velmi rychlý byl i pátý Martin Kratochvíl.

Nyní už nezbývá než doplnit pozvánku na další závod seriálu, který se bude konat v první polovině prosince. Opět se můžete těšit na příjemné prostředí holešovské haly, nádherné souboje na závodní dráze a hlavně pohodovou atmosféru. Tak na viděnou v Holešově!