RC Le Mans Serie a Formule 1 Otrokovice 1.10.2016

Roman Krejčí


Vážení přátelé RC modelů,

dovolte mi, abych vás všechny pozval na závody RC Le Mans Serie a Formule 1 do Otrokovic 1.10.2016 – na jeden z posledních závodů konaných na venkovní asfaltové ploše letošní sezony.

Místní RC klub Zlín se jako vždy postará o perfektní přípravu dráhy, která nabídne po cely den bohaté poježdění a to bez ohledu na počasí, takže kdyby nějaká kapka spadla, určitě vyzkoušíme „mokrá“ auta, abychom jen nekoukali, jak prší 🙂

Pro kategorii F1 jsou pravidla neomezena, vyhodnocení bude v absolutním pořadí a dále 1-3. místo na gumových kolech.

V Le Mans se setkají prototypy skupin LMP1, LMP2, GT, GT2 a GT3, tedy pořádný guláš jak má být 🙂 Samozřejmě pojedou všichni o absolutní pořadí, ale vyhlášení budou i vítězové jednotlivých skupin.

Pomalu se rýsují boje o celkové umístění v tabulce Le Mans série. Dodejme, ze GT2 není nic jiného, než skupina Hobby a GT3 zase obsazuji vozy 1/14 převážně LC Racing s onroad karosérii. I tam je situace zajímavá, protože vedoucí Tomáš Liška má jen o 3 body vice než druhy Martin Jurča. Mezi hobby vozy GT2 vede Igor Kratochvil, který je již přihlášený na závod. Výborně se vsak vedl i David Agel a David Gula. Ve skupině LMP2 vede Martin Krejčí před Tomášem Rajdusem a třetí místo drží Martin Korotwitschka. Nejsilnější skupinu LMP1 vede Roman Krejčí, ale jen o pár bodů je druhý Filip Rajdus.

Určitě využijte možnosti posledního závodění na asfaltu v roce 2016 a pak už nezbývá, než se těšit na závod v Holešove, který budou součástí Le Mans série se vším všudy v sobotu 12.11.

Na viděnou se těší

Roman Krejčí