MSJ Cup report z 5. závodu a nejen to

Marek Sova


Vážení, vzhledem k rozdílům pravidel elekter i přáním některých z Vás oddělit elektrikářské závody od spalováků dochází ke změně termínů posledních dvou závodů MJS Cup 2016.

Termíny posledních závodů jsou následující:

sobota   24.9.2016

sobota   8.10.2016

 

Pátý závod se jel společně se dvěma seriály a to jak spalováků, tak elekter. Proto se do celkových výsledků MJS Cup 2016 jelo pouze v kategoriích F1 a Touring Car.

Pro nepříznivé počasí a ranní mokrou trať byly zrušeny první sady rozjížděk a toto se opravdu vyplatilo, zbytek závodu se odjel na suché trati a za příjemného počasí.

V kategorii Formule 1 se na startu sešlo rekordních 18 závodníků a po dvou kvalifikacích si postup do A finále vybojoval největší favorit Lukáš Hoch a společně s ním byli mezi nejrychlejšími i Svetlin Douhlevski a Jirka Groch. Skvělou kvalifikaci předvedli i Aleš Matiášek a domácí Vladimír Toman. Naopak se kvalifikace stala osudnou pro další favority a to hlavně Martina Janíčka a Vladimíra Šulce, kteří přišli o šanci jet opět v A finále.

V kategorii Touring Car se tradičně nejlépe umístil výborně jezdící junior Matěj Šulc, druhá byla Hana Stehnová a třetí  byl neustále zrychlující Lukáš Vrba. Čtvrtý na startu finále stál další junior Tomáš Sova.

Finále B F1 pro sebe nakonec rozhodnul dvěmi vítězstvími v posledních jízdách Richard Granát jen těsně před Martinem Janíčkem, který vyhrál první finálovou jízdu. Třetí byl nakonec spolehlivě jezdící Miloš Pokorný.

Ve finále A F1 nenechal Lukáš Hoch nikoho na pochybách o své rychlosti a vyhrál všechny tři finálové jízdy. Za ním už to tak jednoznačné nebylo a nakonec se s rozdílem jediného bodu za sebou seřadili druhý Svetlin Douhlevski a třetí Marek Sova. O čtvrté místo byl opět těsný souboj s rozdílem jediného bodu, který pro sebe rozhodnul domácí Jirka Groch před Janem Kraftem. Na dalších místech v A finále dojeli Aleš Matiášek, Petr Novotný, Vladimír Toman, Miroslav Meloun a Milan Parák.

Lukáš Hoch vyhrál i v hodnocení juniorů, druhý byl Tomáš Sova.

Ve finále Touring  Car postihla smůla Lukáše Vrbu, kterému před startem shořel regulátor a finále nemohl jet. Přitom jeho výkony v kvalifikaci slibovaly naději na velmi slušný výsledek.

Nakonec tedy vyhrál  první dvě finálové jízdy Matěj Šulc a stal se vítězem, druhý byl Marek Sova, který vyhrál poslední finálovou jízdu a třetí skončila Hana Stehnová.

V hodnocení juniorů skončil první Matěj Šulc před Tomášem Sovou.

 

Přihlášky na závody najdete přímo na stránkách brněnského klubu: http://www.rcautomodely.com/

""

""