Le Mans série opět zavítá do Brna

Roman Krejčí


Vážení přátelé,

blíží se další závod populární Le Mans série na velmi krásné trati v Brně Bosonohách. Pojede se již za tyden 30.7.2016. Můžete závod využít i pro trénink pro zářijové MČR, kde se pojede kategorie LMP1 i LMP2 jako mistrovská. Trať nabízí rychlé táhlé zatáčky i klasické zalamováky, protahováky či šikanu na hlavní rovince. Zkrátka parády, které nikde jinde na jednom místě nenajdeme.

Již v pátek od 18:00 bude na trati umožněn volný trénink a příprava depa, takže můžete přijet o den dříve a potrénovat. Přihlášky jsou k dispozici tradičně na webu organizátora seriálu:

http://www.lemans-serie.cz/editapplication.html

nebo také na MyRCM

https://www.myrcm.ch/myrcm/main?hId[1]=bkg&dId[E]=25518&pLa=en

Přihlásit se můžete na stránkách LMS a já osobně přepíši přihlášené průběžně i na MyRCM, ať je mají i brněnští pořadatelé k dispozici.

Čeká vás tradičně 2x kvalifikace na nejrychlejší kolo a 4 finálové jizdy na 15 minut. Pevně věřím, že se objeví i závodníci, kteří běžně Le Mans sérii nejezdí, abychom si všichni pořádně zazávodili.

Dobrým zpestřením byl start například Libora Prchala v Blansku, který bojoval o absolutní vítězství. Také se tam objevil i vzdálenějši Aleš Matiášek, který se chystá i do Brna. Zatím se v seriálu vystřídalo 69 závodniků a jsem zvědav, kteří další využijí možnost jet závod v Brně.

Seriál Le Mans série bude posléze pokračovat závodem v Polsku v Rude Slaskie 20.8.2016 a následně ve Svitavách 27.8.2016.

 

Na setkání se těší

Roman Krejčí a Drahoš Hejtmánek