Velká cena Sokolíka

Roman Krejčí


Již tuto sobotu a následně i v neděli chystáme závody na zajimavé trati ve Frydku Místku – Sokoliku ! Opět po roce se tak na tuto dnes již legendární trať vrátí závody nejen elektrických a spalovacích placek, ale nově bychom rádi udělali závody i pro příznivce offroadu na neděli.

SOBOTA – ONROAD

Pro sobotní závody bude trať otevřena již v pátek od 18:00 hodin, kdy plánujeme měřené tréninky zvlášť pro kategorii IC1/8 Veteran a na střídačku pro RC 1/10 Le Mans Serie. V sobotu nás tedy čeka závod Veteran Tour spalovacích placek 1/8 jako v loňském roce opět společně s elektry serialu Le Mans, tedy pancary LMP1, LMP2, dále GT ale pochopitelně i vozy Hobby (=GT2) a Mini 1/14 s onroad karoserií (=GT3)

Přihlašovat se můžete na stránce seriálu Le Mans (pouze elektry): http://www.lemans-serie.cz/editapplication.html

Případně na MyRCM (včetně IC1/8 Veteran Tour) – https://www.myrcm.ch/myrcm/main?hId[1]=bkg&dId[E]=27608&pLa=en

(přihlášení jsou platná ne kterékoliv stránce, budu to průběžně přepisovat do obou)

Finálové íizdy Le Mans se pojedou 4×15 minut a ráno čekají na závodníky i začínajicí jezdce dvě kvalifikace za účelem zajetí nejlepšího kola.

Veteran Tour jezdí rozjižďky a finále posléze na 30 minut. Podle počtu startujících mohou být zařazeny semifinále a B-finále.

 

NEDĚLE – OFFROAD

Podle pravidel známých ze Skřípova pro elektro off-roady se pojede v neděli. Pro závod je nutné naplnit startovní pole, takže v případě malého počtu přihlášených může být závod zrušen. Ale věřím, že se alespoň 20-30 přihlášených jezdců bude chtít zůčastnit se zajímavého závodu. Základem bude asfaltova dráha s vytvořenými překážkami a skoky.

Přihlásky jsou na MyRCM:

https://www.myrcm.ch/myrcm/main?hId[1]=bkg&dId[E]=27609&pLa=en

Pro kategorie

1/14, 2WD, 4WD, Short Course

V případě zájmu a oslovení pořadatele může být přidána OPEN kategorie otevřena i pro offroady jiných měříitek a klidně se spalovacími motory ! Prosím, v případě zájmu pište na e-mail sokolik@vrchy.com

Pokud by byl malý počet přihlášených v pátek v 18:00 a nedělní závod se neměl konat, budou všichni přihlášení obeznámeni prostřednictvím SMS, tak pište svůj telefon do přihlásek, ale raději pozvěte své přátele. Sobotní závody se pojedou určite a to za každého počasi! 🙂

Na neformalní setkání v překrásném areálu, kde je možné zakempovat a využívat výbornou hospůdku Sokolik již od pátku, se těší…

 

Roman Krejčí

""